Οι σούπες μπορούν να σερβιριστούν πριν από το κυρίως πιάτο ή ως πλήρες σημεριανό ή βραδινό γεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να αυξήσετε την ποσότητα της μερίδας και να προσαρμόσετε τη σύνθεση, ώστε να περιλαμβάνει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά.
Ποια συστατικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη σούπα;
Αναμφίβολα,στην κορυφή της λίστα είναι ο ζωμός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του ή ως βάση για άλλες σούπες ή σάλτσες. Επιπλέον, μπορεί να παρασκευαστεί από σχεδόν όλα τα κομμάτια κρέατος ή λαχανικών. Αν σας αρέσει η ασιατική κουζίνα, πιθανότατα θα εκτιμήσετε ένα χορταστικό ράμεν. Επιπλέον, μια πολυ καλή και κλασική επιλογή είναι να φτιάξετε και μια σούπα λαχανικών. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε μια κολοκυθόσουπα, ντοματόσουπα ή να αναμείξετε πολλά είδη λαχανικών ταυτόχρονα; Αν στη συνέχεια χτυπήσετε την έτοιμη σούπα και προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος, θα έχετε μια τέλεια κρεμώδη και βελουτέ σούπα λαχανικών.
Οι σούπες των οποίων η βάση αποτελείται από όσπρια, όπως φακές, φασόλια, αρακά ή ρεβίθια, είναι επίσης μια απίθανη επιλογή. Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, γεγονός που τις καθιστά πολύ χορταστικές. Αν τις εμπλουτίσετε επίσης με ψωμί ή αυγά, μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό κύριο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Και αν δεν φοβάστε να πειραματιστείτε, δοκιμάστε μια κρύα ντοματόσουπα όπως το γκασπάτσο.