Πρωτεΐνες Όγκου και Υδατάνθρακες

Πρωτεΐνες Όγκου και Υδατάνθρακες είναι προϊόντα υδατανθράκων που βοηθούν στην επίτευξη του σωστού σωματικού βάρους για τους αθλητές, αλλά και για τους απλούς ανθρώπους. Τα Gainer αύξησης μάζας συμπληρώνουν την καθημερινή πρόσληψη υδατανθράκων και δίνουν στο σώμα την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης. Ο κύριος στόχος αυτόν τον πρωτεϊνών όγκου είναι να προμηθεύουν τους μύες με αποθέματα γλυκογόνου, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν την απόδοση και την αντοχή του καταπονημένου οργανισμού. Για τους δραστήριους αθλητές, το gainer είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της ισορροπημένης θρεπτικής του αξίας που μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα την ημέρα. Ωστόσο, εκτός από την αύξηση της ενέργειας, την απόκτηση δύναμης και την βελτίωση της απόδοσης έχουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, το οποίο προωθεί αποτελεσματικά την ανάπτυξη μυϊκού όγκου.

Αν ψάχνετε περισσότερες πληροφορίες για το πως να επιλέξετε gainer, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας Πωσ να επιλεξετε το καλυτερο gainer για αυξηση τησ μυϊκησ μαζασ;

χωρίζονται σε δύο τύπους - βραδείας απελευθέρωσης ενέργειας και ταχείας απελευθέρωσης ενέργειας. Οι αργοί υδατάνθρακες είναι προσθήκες υδατανθράκων και συμπληρώματα που συμπληρώνουν τα αποθέματα γλυκογόνου στους μύες. Αν και απορροφώνται πιο αργά, μπορούν να παρέχουν ενέργεια αποτελεσματικά και έτσι να προάγουν την ανάπτυξη των μυών. Περιλαμβάνουν για παράδειγμα, μαλτοδεξτρίνη ή ξυλιτόλη.  Από την άλλη, οι γρήγοροι υδατάνθρακες είναι συμπληρώματα υδατανθράκων που απορροφώνται γρήγορα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς με τους ενεργούς αθλητές που δυσκολεύονται να κερδίσουν μυϊκό όγκο. Οι γρήγοροι υδατάνθρακες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα την δεξτρόζη.

 

Πως να επιλέξετε το σωστό Gainer για εσάς;

Κατά την επιλογή ενός gainer, θα πρέπει να εξετάσετε το σωματικό βάρος σας και πόσο μυϊκή ανάπτυξη θέλετε να πετύχετε. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε πρωτεΐνες όγκου μετά την προπόνηση, ως σνακ ή μεσημεριανό γεύμα, αλλά καλό είναι να μην τα λάβετε το βράδυ ή πριν τον ύπνο. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να τα συνδυάσετε με κρεατίνη, πρωτεΐνες, συμπληρώματα για πριν την προπόνηση, αμινοξέα ή συμπληρώματα για τις αρθρώσεις. Ωστόσο, μην το συνδυάζεται με κάποιο λιποτροπικό. Τα Gainer είναι, όπως ήδη αναφέρθηκε, ένα συμπλήρωμα διατροφής που χρησιμεύει για την αύξηση του μυϊκού όγκου και του συνολικού σωματικού βάρους.

 

Όταν επιλέγετε ένα gainer, είναι σημαντικό να αποφασίσετε πώς θέλετε να πετύχετε τη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Εάν πρέπει να προσθέσετε περισσότερη πρωτεΐνη, επιλέξτε ένα gainer με λιγότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Αντίθετα, αν έχετε προβλήματα με την αύξηση βάρους, επιλέξτε κάποιο gainer με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

 

Gainers και τα Οφέλη τους:

 • υποστηρίζουν την οικοδόμηση ισχύς
 • προσφέρουν αρκετή πρόσληψη ενέργειας για την αύξηση του μυϊκού ιστού
 • ενεργού αναπληρώνοντας τα αποθέματα μυϊκού γλυκογόνου
 • βοηθούν στην αναδόμηση μετά από μια σκληρή προπόνηση
 • μειώνουν τον σχηματισμό λιπώδους ιστού

 

Επιλέγοντας ένα Gainer με βάση την πρωτεϊνική του αναλογία

Gainers ως και 10% είναι gainers που περιέχουν έως και 10% πρωτεΐνες. Εκτός από την πρωτεΐνη, θα βρείτε επίσης μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, μετάλλων και βιταμινών. Συμπληρώνουν σε μεγάλο βαθμό τα αποθέματα γλυκογόνου που έχουν αντληθεί από τους μυς στην έντονη άσκηση. Αυτός ο τύπος gainer συνιστάται ιδιαίτερα στους αθλητές που θέλουν να επιτύχουν αύξηση βάρους.

Gainers από 11 ως 30% περιέχουν πρωτεΐνες που κυμαίνονται από 11 έως 30%. Τα υπόλοιπα περιεχόμενα είναι μέταλλα, βιταμίνες, σύνθετοι και απλοί υδατάνθρακες.. Το Gainer με αυτήν την πρωτεϊνική περιεκτικότητα είναι κατάλληλο για άτομα που δεν αναζητούν κέρδος βάρους αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν τόσο γρήγορο μεταβολισμό. Το σώμα σας λαμβάνει μια κανονική παροχή ζάχαρης. Επιπλέον, οι απλοί υδατάνθρακες θα σας δώσουν ενέργεια αμέσως και οι σύνθετοι θα λειτουργήσουν σταδιακά.

Gainers από 31 ως 40% - με αυτή την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες θεωρούνται οι υψηλότερης ποιότητας gainers. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περιέχουν επίσης ποσότητες σε αμινοξέακρεατίνηβιταμίνες και μέταλλα. Αυτοί οι gainers έχουν σχεδιαστεί για τους αθλητές που κερδίζουν μυϊκό όγκο αλλά δεν θέλουν να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος.

 

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν αγοράζετε ένα Gainer:

Περιεκτικότητα σε χοληστερόλη

Υπάρχουν gainers στην αγορά που περιέχουν περισσότερο από 180 mg χοληστερόλης ανά δόση. Γενικά, σε μια δόση σε κάποιο gainer πρέπει να περιέχεται μόνο έως 100 mg χοληστερόλης.

 

Περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά

Και εδώ, ο κανόνας είναι ότι αν ο gainer περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά, είναι ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας. Μια δόση πρέπει να περιέχει περίπου 5 έως 10 mg κορεσμένου λίπους. Έτσι, αν μια δόση σε ένα gainer περιέχει 20 γραμμάρια λίπους και 5 γραμμάρια από αυτά είναι κορεσμένα, τότε έχουμε να κάνουμε με gainer καλής ποιότητας. Ωστόσο, αν περιέχει 20 γραμμάρια λίπους και 17 από αυτά είναι λίπος, αυτό σημαίνει ότι είναι ένα φθηνό προϊόν που δεν θα σας δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Κατά κανόνα, όλα τα ποιοτικά gainers κατασκευάζονται από πρωτεΐνη ορού γάλακτος και έχουν περίπου 40-60 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά δόση. Ωστόσο, εάν ενδιαφέρεστε για την ποιότητα, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε προσεκτικά την τεχνολογία επεξεργασίας τους. Ωστόσο, θα πρέπει να εξετάσετε επίσης την αναλογία πρωτεϊνών προς υδατάνθρακες. Για την αποτελεσματική αύξηση βάρους, η καλύτερη αναλογία είναι 1: 2, δηλαδή πρέπει να πάρετε 2 γραμμάρια υδατανθράκων ανά γραμμάριο πρωτεΐνης. Εάν το ποσοστό πρωτεϊνών σας είναι πολύ υψηλό, μπορείτε να πάρετε θερμίδες ακόμη και από αυτό.

   

Η πρωτεΐνη μπορεί να ταξινομηθεί ανάλογα με την ποιότητα επεξεργασίας της:

 

Οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος και οι πρωτεΐνες γάλακτος ταξινομούνται σύμφωνα με την ποιότητα επεξεργασίας τους:

 • Φυσικό προϊόν απομόνωσης ορού γάλακτος - μια καλή πηγή πρωτεΐνης
 • CFM (με μικροδιήθηση), μικροδιηθημένη ή υπερδιηθημένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος, απομονωμένη γάλακτος ή συμπύκνωμα. Πρόκειται για μια βασική πηγή πρωτεΐνης.
 • Συμπύκνωμα ορού γάλακτος, ανταλλαγή ιόντων, σκόνη ορού γάλακτος, σκόνη γάλακτος - φθηνή πηγή πρωτεΐνης

Ταξινόμηση βάσει ποιότητας καζεΐνης:

 • Μικελική καζεΐνη - ποιοτική πηγή
 • Καζεϊνικό ασβέστιο, καζεϊνικό νάτριο - μια φτηνή (χημικώς μετουσιωμένη) πηγή

Ταξινόμηση κατά ποιότητα πρωτεΐνης αυγών:

 • Απομονωμένη πρωτεΐνη αυγών - καλή πηγή
 • Αποξηραμένο ασπράδι αυγού - φθηνή πηγή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο

Ταξινόμηση κατά ποιότητα της φυτικής πρωτεΐνης::

 • Απομονωμένη πρωτεΐνη από μπιζέλια, απομονωμένη πρωτεΐνη από σόγια - πηγή υψηλής ποιότητας και πλήρους προέλευσης
 • Συμπύκνωμα σόγιας - φθηνή πηγή με τον κίνδυνο μούχλας που ονομάζεται αφλατοξίνη

 

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Μερικές φορές οι gainers περιέχουν πολύ ζάχαρη (μερικές φορές περισσότερο από 70 γραμμάρια), γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους. Οι καλύτεροι gainers της αγοράς έχουν περιεκτικότητα σε ζάχαρη περίπου 30 γραμμάρια ή λιγότερο. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό τι είδη σακχάρων περιέχουν. Τα ποιοτικά σάκχαρα περιλαμβάνουν, για παράδειγμα,μαλτοδεξτρίνη, παλατινόζη ή δεξτρόζη.

 

 

Περιεκτικότητα σε λακτόζη

Ένας άλλος παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέπεται όταν επιλέγετε να αγοράσετε κάποιο gainer, πρέπει να είναι το περιεχόμενο της εύπεπτης λακτόζης. Εάν αναζητάτε την υψηλότερη ποιότητα, σας συνιστούμε περιεκτικότητα σε λακτόζη έως και 5%. Η περιεκτικότητα σε λακτόζη πρέπει να αναγράφεται πάντα στο προϊόν. Αν λείπει, ελέγξτε το περιεχόμενο των απλών σακχάρων που θα πρέπει να σας ενημερώσουν για την ποσότητα λακτόζης. Ωστόσο, αν δεν βρείτε αυτόν τον αριθμό στο διατροφικό πίνακα, μπορεί να είναι ένα προϊόν κακής ποιότητας το οποίο δεν σας συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε.

 

Γεύση, τιμή και ποιότητα

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, πρέπει να λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός gainer. Είναι σημαντικό ο gainer να έχει καλή γεύση καθώς θα καταναλώνετε πολλές φορές την ημέρα. Ως εκ τούτου, καλό είναι να διαβάσετε τις κριτικές προϊόντων άλλων χρηστών. Όσον αφορά την τιμή και την ποιότητα, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στον χρυσό μέσο όρο. Λάβετε υπόψη σας ότι η επένδυση σε συμπληρώματα διατροφής είναι επίσης μια επένδυση στο σώμα σας, γι 'αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή σας.

 

Προβολή περισσότερων

Στοιχεία 1-30 από 42

Σελίδα
ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Κατηγορία
Παρασκευαστής
 1. GymBeam (10)
 2. Nutrend (5)
 3. ActivLab (3)
 4. Applied Nutrition (3)
 5. Bodylab24 (3)
 6. Amix (2)
 7. Megabol (2)
 8. PVL (2)
 9. BSN (2)
 10. The Protein Works (2)
 11. Reflex Nutrition (2)
 12. Mammut Nutrition (2)
 13. Optimum Nutrition (1)
 14. OstroVit (1)
 15. Wolfberry (1)
 16. Amazing Grass (1)
Γεύση
 1. Φράουλα (10)
 2. Σοκολάτα (10)
 3. Βανίλια (10)
 4. Χωρίς Γεύση (5)
 5. Μπανάνα (4)
 6. Πορτοκάλι (4)
 7. Πράσινο Μήλο (4)
 8. Βερίκοκο (3)
 9. Λεμόνι (3)
 10. Καραμέλα (2)
 11. cookie (2)
 12. Τριπλή Σοκολάτα (2)
 13. fruit burst (2)
 14. Κρέμα Βανίλιας (2)
 15. Perfect Σοκολάτα (2)
 16. Παγωτό Βανίλια (2)
 17. cookies and cream (2)
 18. Κρέμα Φράουλα (2)
 19. Γκρέιπφρουτ (2)
 20. Φρούτα του Δάσους (2)
 21. Κρέμα - Μπισκότο (2)
 22. Καρπούζι - Φράουλα (1)
 23. Λευκή Σοκολάτα - Ράσμπερι (1)
 24. chocolate silk (1)
 25. Καρπούζι (1)
 26. Βανίλια - Καρύδα (1)
 27. candy ice blast (1)
 28. energy (1)
 29. Γιαούρτι - Κεράσι (1)
 30. chocolate mint brownie (1)
 31. Βατόμουρο (1)
 32. Φράουλα - Μπανάνα (1)
 33. Κόλα (1)
 34. Φραγκοστάφυλλο (1)
 35. Μπλε Βατόμουρο (1)
 36. Μύρτιλο (1)
 37. Καπουτσίνο (1)
 38. Φοντέ Σοκολάτας (1)
 39. Σοκολάτα - Μέντα (1)
 40. Καφές (1)
 41. Icy Blue Razz (1)
 42. Φράουλες και Κρέμα (1)
 43. Ακτινίδιο (1)
 44. Πορτοκάλι - Καρύδα (1)
 45. Original (1)
 46. Ανανάς (1)
 47. Orange Burst (1)
 48. Red Fresh (1)
 49. Rich Σοκολάτα (1)
 50. blackberry (1)
Γραμμάρια (γρ)
 1. 1000 g (10)
 2. 5000 g (4)
 3. 3000 g (4)
 4. 50 g (3)
 5. 2000 g (3)
 6. 2500 g (3)
 7. 75 g (3)
 8. 10 x 75 g (2)
 9. 1200 g (2)
 10. 18 x 50 g (2)
 11. 4200 g (1)
 12. 1500 g (1)
 13. 16 x 75 g (1)
 14. 2400 g (1)
 15. 5400 g (1)
 16. 3500 g (1)
 17. 12 x 50 g (1)
 18. 4350 g (1)
 19. 2030 g (1)
 20. 800 g (1)
 21. 4500 g (1)
 22. 2200 g (1)
 23. 2720 g (1)
 24. 6800 g (1)
 25. 6000 g (1)
 26. 350 g (1)
 27. 360 g (1)
 28. 4800 g (1)
 29. 5450 g (1)
Συσκευασία (μλ)
 1. 20 x 60 ml (1)
 2. 60 ml (1)
Μορφή
 1. σκόνη (35)
 2. τρόφιμα (5)
 3. υγρό (2)
Μείγμα
 1. μείγμα (32)
 2. καθαρό (10)
Μέθοδος Επεξεργασίας
 1. Άλλη Μέθοδος (4)
 2. Συγκέντρωση (2)
Πηγή Πρωτεΐνης
 1. Πολυσυστατικά (3)
 2. Ορός Γάλακτος (3)
Ετικέτες προϊόντος
 1. Vegan (19)
 2. New (1)
 3. BIO (1)
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (37)
Vegan (19)
Χωρίς Γλουτένη (21)
Χωρίς Λακτόζη (21)
BIO (1)
Χωρίς GMO (27)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (11)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (42)
Χωρίς Ασπαρτάμη (41)
 1. Gainer Mutant Mass - PVL
  Gainer Mutant Mass - PVL
  82%
  82 % (238)
  59,95 €
 2. Πρωτεΐνη Anabolic Whey - GymBeam
  Πρωτεΐνη Anabolic Whey - GymBeam
  93%
  93 % (250)
  16,95 €
 3. Anabolic Masster 2200 g - Amix
  Anabolic Masster 2200 g - Amix
  86%
  86 % (23)
  49,95 €
 4. Gainer 737 3000 g - Megabol
  Gainer 737 3000 g - Megabol
  75%
  75 % (199)
  21,95 €
 5. FueGain - GymBeam
  FueGain - GymBeam
  95%
  95 % (27)
  31,95 €
 6. Gainer Mass Up - Activlab
  Gainer Mass Up – Activlab
  82%
  82 % (68)
  9,95 €
 7. Critical Mass - Applied Nutrition
  Critical Mass - Applied Nutrition
  100%
  100 % (4)
  37,95 €
 8. Instant Mass® Heavyweight - Reflex Nutrition
  Instant Mass® Heavyweight - Reflex Nutrition
  100%
  100 % (9)
  23,95 €
 9. Proteín One Stop Xtreme - Reflex Nutrition
  One Stop XTREME - Reflex Nutrition
  77%
  77 % (12)
  38,95 €
 10. Η δεξτρόζη - GymBeam
  Δεξτρόζη 1000 g - GymBeam
  99%
  99 % (25)
  3,95 €
 11. Mutant Mass Extreme - PVL
  Mutant Mass Extreme – PVL
  60%
  60 % (2)
  30,95 €
 12. True Mass All-In-One Gainer - BSN
  True Mass All-In-One Gainer - BSN
  97%
  97 % (7)
  62,95 €
 13. All in one PROTEIN THE WORKS™ - The Protein Works
  All In One Protein The Works ™ - The Protein Works
  60%
  60 % (1)
  42,95 €
 14. FueRide - GymBeam
  Ιοντικό Ρόφημα FueRide – Gymbeam
  83%
  83 % (15)
  12,95 €
 15. Vitargo Energy - GymBeam
  Vitargo Energy - GymBeam
  95%
  95 % (13)
  13,95 €
 16. Proteín Superfood - Amazing Grass
  BIO Protein Superfood - Amazing Grass
  84%
  84 % (6)
  34,95 €
 17. Protein Breakfast 1000 g - ActivLab
  Protein Breakfast 1000 g - ActivLab
  87%
  87 % (42)
  14,95 €
 18. Carbosnack 50 g - Nutrend
  Carbosnack Gel 50 g - Nutrend
  100%
  100 % (8)
  1,60 €
 19. Carbosnack With Caffein sachet 50 g - Nutrend
  Φακελάκι Carbosnack με Καφεΐνη 50 g - Nutrend
  100%
  100 % (2)
  1,50 €
 20. Xylitol 1000 g - GymBeam
  Ξυλιτόλη 1000 g - GymBeam
  100%
  100 % (30)
  12,95 €
 21. CarboMax - ActivLab
  CarboMax - ActivLab
  94%
  94 % (7)
  8,95 €
 22. Carbosnack sáčok 50 g - Nutrend
  Carbosnack Bag 50 g - Nutrend
  100%
  100 % (2)
  1,40 €
 23. Total Mass Matrix - The Protein Works
  Total Mass Matrix - The Protein Works
  100%
  100 % (1)
  34,95 €
 24. CarboJet Basic 3000 g Amix
  Gainer CarboJet Basic - Amix
  79%
  79 % (15)
  22,95 €
 25. FueCarb - GymBeam
  FueCarb – GymBeam
  77%
  77 % (7)
  15,95 €
 26. Endurosnack Gel - Nutrend
  Endurosnack Gel - Nutrend
  100%
  100 % (3)
  2,10 €
 27. Carbo Orange - OstroVit
  Carbo – OstroVit
  0%
  0% (0)
  7,95 €
 28. ABE Ultimate Pre-Workout Gel - Applied Nutrition
  Προ-Προπονητικό Τζελ ABE Ultimate - Applied Nutritiοn
  80%
  80 % (2)
  1,95 €
 29. Carb X - Applied Nutrition
  Carb X - Applied Nutrition
  0%
  0% (0)
  29,95 €
 30. ReCharge Gel - GymBeam
  ReCharge Gel - GymBeam
  100%
  100 % (23)
  1,95 €

Στοιχεία 1-30 από 42