Χυμοί

Χυμοί προέρχονται από ρίζες, φρούτα ή λαχανικά και χρησιμεύουν ως πηγή ενέργειας, βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Οι επιδράσεις τους, η γεύση τους και η πυκνότητά τους εξαρτώνται από τη μέθοδο επεξεργασίας τους και το είδος των φρούτων ή των λαχανικών από τα οποία παράγονται. Οι πιο γνωστοί είναι οι 100% χυμοί, οι λεγόμενοι φρέσκοι χυμοί, οι χυμοί, το νέκταρ, τα ποτά φρούτων, τα σμούθις, τα βιταμινούχα νερά και τα υγιεινά σφηνάκια.

Οι διαφορές μεταξύ των χυμών είναι σαφώς καθορισμένες και υπόκεινται σε πρότυπα ποιότητας.

 1. Ο 100% χυμός φρούτων ή λαχανικών αποτελείται από έναν ή περισσότερους τύπους καλλιεργειών και δεν περιέχει συντηρητικά, πρόσθετα σάκχαρα ή χρωστικές ουσίες. Έχει μικρότερη διάρκεια ζωής και σερβίρεται παγωμένο. Συνήθως παράγεται με συμπίεση ή στύψιμο.
 2. Ο χυμός φρούτων από συμπύκνωμα λαμβάνεται με ανασύσταση του συμπυκνωμένου χυμού φρούτου με νερό. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές ή πρόσθετα σάκχαρα και είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες και μέταλλα. Αυτός ο τύπος χυμού ονομάζεται, συνήθως, χυμός.
 3. Θεωρούμε νέκταρ το χυμό φρούτου με προστιθέμενο νερό, το οποίο μπορεί να έχει συμπλήρωμα από ζάχαρη ή μέλι, αλλά όχι περισσότερο από το 20% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Είναι φτιαγμένο κυρίως από φρούτα και λαχανικά που έχουν πάρα πολλά οξέα φρούτων ή από ψίχα φρούτου, όπως μπανάνα, σταφίδες ή βύσσινα. Δεν θα βρείτε πρόσθετες χρωστικές ή συντηρητικά.
 4. Το ποτό φρούτων περιέχει τη μικρότερη ποσότητα φρούτων ή λαχανικών, μικρότερη από 25%. Οι κατασκευαστές μπορούν να προσθέσουν σάκχαρα, γλυκαντικές ουσίες, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά και τεχνητές γεύσεις. Για το λόγο αυτό, αυτός ο τύπος χυμού συνιστάται λιγότερο.

 

Πρόσφατα, μια τάση στους χυμούς είναι τα υγιεινά σφηνάκια, όπως το Ginger Shot ή το Turmeric Shot. Πρόκειται για εξαιρετικά συμπυκνωμένους χυμούς από ρίζες, λαχανικά ή φρούτα. Θεωρούνται μια γρήγορη βοήθεια για την ενίσχυση της ανοσίας ή την προαγωγή της υγείας. Συνήθως περιλαμβάνουν φρέσκο χυμό τζίντζερ, κουρκουμά, λεμόνι και πορτοκάλι, εμπλουτισμένα με πιπέρι καγιέν ή νερό καρύδας. Καταναλώνονται σε μικρές δόσεις, οι οποίες, ωστόσο, κρύβουν τις ευεργετικές επιδράσεις μεγάλου αριθμού καλλιεργειών.


Τα σφηνάκια παράγονται με τεχνολογία ψυχρής πίεσης. Χρησιμοποιώντας ένα υδραυλικό πιεστήριο και υψηλή πίεση για την παραγωγή σφηνακιών, δεν παράγεται θερμότητα κι έτσι ο χυμός διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του, τη φυσική γεύση του και το χρώμα του. Το τελικό προϊόν χαρακτηρίζεται από την καθαρή του σύνθεση χωρίς τη χρήση συντηρητικών και χρωστικών ουσιών. Λόγω της έντονης συγκέντρωσης, όμως, τα σφηνάκια ρίζας μπορεί να είναι δυνατά σε γεύση ή ελαφρώς πικάντικα, οπότε οι κατασκευαστές τα βελτιώνουν προσθέτοντας μέλι ή σιρόπι αγαύης.

 Οι χυμοί είναι μια ιδανική επιλογή για ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να καταναλώσουν αρκετά φρούτα και λαχανικά. Θα χρησιμεύσουν ως ένα υγιεινό σνακ που μπορείτε πάντα να έχετε μαζί σας. Οι συσκευασμένοι χυμοί είναι πρακτικοί για το ταξίδι, για την εργασία ή για το σχολείο. Κατά την επιλογή τους, προσέξτε τη σύνθεση του προϊόντος στην ετικέτα, η οποία αποκαλύπτει αμέσως το είδος του χυμού και τα οφέλη του. Φροντίστε να δώσετε σημασία στην ποσότητα των υδατανθράκων και των σακχάρων που υπάρχουν φυσικά στους χυμούς, αλλά αυξάνουν την πρόσληψή σας σε θερμίδες. Ωστόσο, οι χυμοί είναι ένας υγιεινός τρόπος για να παίρνετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών κατά τη διάρκεια της ημέρας

Οι χυμοί και τα Oφέλη τους:

 • είναι μια πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών
 • αναπληρώνουν την ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας
 • είναι μια υγιεινή μορφή σνακ
 • βοηθούν στην ενυδάτωση του σώματος
 • έχουν ζουμερή γεύση φρούτων, λαχανικών ή ριζών

Προβολή περισσότερων

9 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Παρασκευαστής
 1. GymBeam (4)
 2. VanaVita (3)
 3. ActivLab (1)
 4. DR. GOERG (1)
Γεύση
 1. Χωρίς Γεύση (5)
 2. matcha (1)
 3. aronia (1)
Συσκευασία (μλ)
 1. 24 x 60 ml (3)
 2. 50 ml (3)
 3. 60 ml (3)
 4. 9 x 50 ml (3)
 5. 330 ml (1)
 6. 80 ml (1)
 7. 12 x 80 ml (1)
 8. 12 x 330 ml (1)
Μορφή
 1. υγρό (8)
 2. κάψουλες (1)
Μείγμα
 1. μείγμα (8)
 2. καθαρό (1)
Ετικέτες προϊόντος
 1. Vegan (5)
 2. BIO (4)
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (9)
Vegan (5)
Χωρίς Γλουτένη (9)
Χωρίς Λακτόζη (9)
BIO (4)
Χωρίς GMO (9)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (7)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (5)
Χωρίς Ασπαρτάμη (9)
 1. Ginger Shot - GymBeam
  Ginger Shot - GymBeam
  99%
  99 % (149)
  2,50 €
 2. Ginger & Turmeric Shot - GymBeam
  Ginger & Turmeric Shot - GymBeam
  100%
  100 % (68)
  2,50 €
 3. De Luxe Beet Shot - ActivLab
 4. PREMIUM BIO Coconut Water - DR. GOERG
  Premium BIO Νερό Καρύδας - DR. GOERG
  100%
  100 % (1)
  2,95 €
 5. Ginger & Sea Buckthorn Shot - GymBeam
  Ginger & Sea Buckthorn Shot - GymBeam
  96%
  96 % (6)
  2,50 €
 6. BIO Mango Shot Τσίλι & Κουρκουμά - VanaVita
  BIO Mango Shot Τσίλι & Κουρκουμά - VanaVita
  100%
  100 % (20)
  2,20 €
 7. Bio Ginger shot with matcha - VanaVita
  BΙΟ Ginger Shot με Matcha - VanaVita
  99%
  99 % (23)
  2,20 €
 8. BIO Ginger Shot με Aronia - VanaVita
  BIO Ginger Shot με Aronia - VanaVita
  98%
  98 % (23)
  2,20 €
 9. Immunity Support Package - GymBeam
  Immunity Support Package - GymBeam
  100%
  100 % (7)
  52,95 €

9 είδη