Συνταγή Fitness: Νόστιμο Ramen με πλούσια γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Συνταγή Fitness: Νόστιμο Ramen με πλούσια γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Το ramen είναι ένα δημοφιλές ιαπωνικό πιάτο με φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη υδαρή σούπα, μετά την οποία θα πεινάτε πάλι, αλλά για ένα χορταστικό κυρίως γεύμα. Χάρη στο γεγονός ότι περιέχει μοσχαρίσιο κρέας και αυγά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πρόσληψη αρκετής πρωτεΐνης. Μάλιστα, όσοι από εσάς προσπαθείτε να περιορίσετε την πρόσληψη υδατανθράκων, σίγουρα θα την εκτιμήσετε. Αντί για τα κλασικά ζυμαρικά, χρησιμοποιήσαμε την εναλλακτική επιλογή ZERO χωρίς θερμίδες, η οποία μειώνει την αναλογία αυτού του μακροθρεπτικού συστατικού σε 15 g ανά μερίδα. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, στην προετοιμασία.

Υλικά:

  • 500 ml ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος (αν δεν έχετε, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με νερό και ζωμό από μοσχαρίσιο μεδούλι)
  • 200 g μοσχάρι (καθαρό βάρος)
  • 100 g καλαμπόκι
  • 4 αυγά
  • 3 cm τζίντζερ
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο BIO Zero Noodles
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. σάλτσα ψαριού
  • Κόλιανδρο
Νόστιμο ramen με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πλούσια γεύση – Υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Αρχικά, ετοιμάζουμε δύο μικρότερες κατσαρόλες. Βάζουμε νερό σε μία από τις δύο και βράζουμε τα αυγά. Ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του αυγού, αλλά σίγουρα θα είναι έτοιμα μέσα σε 10 λεπτά. Αν προτιμάτε τα μελάτα αυγά, 5-7 λεπτά αρκούν. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες και το βάζουμε να βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσει. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο σύντομος είναι ο χρόνος μαγειρέματος.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα και προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, ένα κομμάτι κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες και τριμμένο τζίντζερ. Σοτάρουμε μαζί για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος, προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού και τη σάλτσα σόγιας. Μόλις η σούπα αρχίσει να βράζει, τη δοκιμάζουμε Εάν φαίνεται πολύ αλμυρή, προσθέτουμε 200 ml νερό. Βάζουμε τα BIO Zero Noodles σε μια άλλη κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια, μπορούμε να αρχίσουμε να σερβίρουμε. Παίρνουμε δύο μπολ και γεμίζουμε με τα βρασμένα  BIO Zero Noodles, τα αυγά κομμένα στη μέση και το κρέας και τα καλύπτουμε με ζωμό. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, καλαμπόκι και σουσάμι.

Η συμβουλή μας: Μπορείτε να απλοποιήσετε την προετοιμασία και να αντικαταστήσετε το μοσχαρίσιο κρέας με τηγανητό τόφουσεϊτάν ή τέμπε.

Νόστιμο ράμεν με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πλούσια γεύση

Διατροφική αξία

1 μερίδα (2 μερίδες συνολικά)

Ενέργεια486 kcal
Πρωτεΐνη 40 g 
Υδατάνθρακες15 g
Λιπαρά28 g
Φυτικές Ίνες7 g

Όπως μπορείτε να δείτε, η σούπα δεν χρειάζεται να μοιάζει με ελαφρώς αρωματισμένο νερό και με σκόρπιες μπουκιές. Αντίθετα, μπορεί να είναι ένα θρεπτικό και ισορροπημένο κύριο πιάτο που έχει υπέροχη γεύση και είναι χορταστικό.

Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δικές σας δημιουργίες μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *