Ξυλιτόλη

Ξυλιτόλη είναι μια κατηγορία προϊόντων με το φυσικό γλυκαντικό της ξυλιτόλης, το οποίο βρίσκουμε συνήθως στη φύση. Αποτελεί μέρος ορισμένων φρούτων, λαχανικών και, κυρίως, της σημύδας. Ως εκ τούτου, η ξυλιτόλη θεωρείται συχνά ως ζάχαρη σημύδας. Κατατάσσεται στις αλκοόλες ζάχαρης (πολυόλες) και έχει την υψηλότερη τιμή γλυκύτητας από αυτές, η οποία είναι ίση με την παραδοσιακή ζάχαρη (τεύτλων). Ωστόσο, διαφέρει από τη ζάχαρη έχοντας χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και μικρότερη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σε σύγκριση με τη ζάχαρη, διαθέτει επίσης περίπου 40 % λιγότερες θερμίδες. Αυτό την καθιστά ιδανική επιλογή για άτομα που προσπαθούν να μειώσουν την ενεργειακή τους πρόσληψη, να χάσουν βάρος ή να καταναλώνουν λιγότερη ζάχαρη. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με ξυλιτόλη, θα συμβάλλετε στη διατήρηση της ανοργανοποίησης των δοντιών και θα υποστηρίξετε την υγεία των δοντιών σας.

 Προβολή περισσότερων

Πώς να χρησιμοποιήσετε την ξυλιτόλη;

Η ξυλιτόλη είναι πολύ ευέλικτη και, συνήθως, ταιριάζει οπουδήποτε προστίθεται ζάχαρη. Επομένως, είναι ιδανική για τη γλύκανση του τσαγιού, του καφέ, των ποτών και άλλων ροφημάτων. Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε όταν μαγειρεύετε και ψήνετε τις αγαπημένες σας υγιεινές λιχουδιές. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνταγές σας θα έχουν ως επί το πλείστον την ίδια γεύση, αλλά θα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ενέργεια. 

Δώστε γλυκύτητα στη ζωή σας με ξυλιτόλη, η οποία διαθέτει έως και 40 % λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τη συμβατική ζάχαρη.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ξυλιτόλη, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε σχετικά άρθρα, στην ενότητα του blog μας.

 Λιγότερα

3 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Καατασκευαστής
 1. GymBeam (2)
 2. Wolfberry (1)
Γεύση
 1. Χωρίς Γεύση (1)
Γραμμάρια (γρ)
 1. 1000 g (1)
 2. 350 g (1)
Χρώμα
 1. shadow (2)
Μορφή
 1. σκόνη (2)
 2. τρόφιμα (1)
Μείγμα
 1. καθαρό (3)
νομική κατηγορία του προϊόντος
Ετικέτες προϊόντος
 1. Vegan (3)
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (3)
Vegan (3)
Χωρίς Γλουτένη (3)
Χωρίς Λακτόζη (3)
BIO (3)
Χωρίς GMO (2)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (1)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (3)
Χωρίς Ασπαρτάμη (3)
 1. Xylitol 1000 g - GymBeam
  Ξυλιτόλη 1000 g - GymBeam
  100%
  100 % (34)
  12,95 €
 2. Xylitol - sweetener - GymBeam
  Ξυλιτόλη 350 g - GymBeam
  100%
  100 % (8)
  6,95 €
 3. Xylitol 350 g - Wolfberry
  Εξαντλημένο

3 είδη