Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε οτι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Ε είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό άγχος. Βοηθά επίσης στην επιβράδυνση της γήρανσης των κυττάρων, ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, έχει θετική επίδραση στη σταθερότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος. Η βιταμίνη Ε μειώνει επίσης την κόπωση, ενώ αυξάνει την απόδοση και υποστηρίζει το αμυντικό σύστημα του σώματος. Η ανεπάρκεια της μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα και να μειώσει την άμυνα του οργανισμού. Οι καλύτερες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε είναι το κρέας και τα αυγά, ψάρια και θαλασσινά, φουντούκια, αμύγδαλα και φιστίκια, σπανάκι, μπρόκολο, αβοκάντο, ακτινίδιο και σόγια. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι για τη επαρκή πρόσληψη βιταμίνης Ε στη διατροφή σας, αναζητήστε συμπληρώματα διατροφής που θα σας βοηθήσουν να την αναπληρώσετε.