Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Αποξηραμένο Κρέας

Αποξηραμένο Κρέας

Αποξηραμένο Κρέας

Αποξηραμένο Κρέας είναι ένα από τα ελαφριά σνακ που περιλαμβάνουν πρωτεΐνες. Είναι κατάλληλο για κατανάλωση σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και, επιπλέον, εάν το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μαζί με την ενεργή μετακίνηση, θα αποκτήσετε ανοσία. Ταυτόχρονα, προσφέρει πολλά οφέλη με μια μικρή ποσότητα - 25 γραμμάρια αποξηραμένου κρέατος ισοδυναμούν με περίπου 60 γραμμάρια ωμού κρέατος.

διαβάστε περισσότερα

Το Αποξηραμένο Κρέας και τα Οφέλη του:

 • μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης
 • περιέχει μια ελάχιστη ποσότητα λιπαρών και υδατανθράκων
 • παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για τη μέρα 
 • διατίθεται χωρίς γλουτένη ή με ελάχιστη γλουτένη
 • μπορείτε να το απολαύσετε ανά πάσα στιγμή
 • χωρίς ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης
 • έχει μεγάλη διάρκεια ζωής

 

Αποξηραμένο κρέας κατά είδος κρέατος

Το αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου γίνεται συνήθως από στήθος κοτόπουλου. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και της περιεκτικότητάς του σε χαμηλά λιπαρά. Η γεύση του είναι παρόμοια με το κρέας γαλοπούλας.

Το αφυδατωμένο βόειο κρέας είναι η πιο κοινή και η πιο διαδεδομένη μορφή αποξηραμένου κρέατος. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα γεύσεων και παρασκευασμάτων. Επιπλέον, σε αποξηραμένη μορφή, η γεύση είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη και ξεχωριστή. Μπορείτε να το ετοιμάσετε και στο σπίτι, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος. Ανάλογα με το είδος της διεργασίας, διαιρούμε το αποξηραμένο βόειο κρέας σε δύο τύπους: λωρίδες και τεμάχια.

Το αφυδατωμένο χοιρινό κρέας προσφέρει μια πιο νόστιμη γεύση απ' ότι, για παράδειγμα, το αποξηραμένο βόειο κρέας, αλλά δεν είναι πολύ κατάλληλο για τη διεργασία της ξήρανσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διατίθεται στην αγορά μόνο σε μικρές ποσότητες. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, όλα τα πλεονάζοντα λιπαρά αφαιρούνται πρώτα και, στη συνέχεια, το κρέας υφίσταται περαιτέρω επεξεργασία.

Το αφυδατωμένο κρέας γαλοπούλας είναι μια εύπεπτη και διαιτητική παραλλαγή του αποξηραμένου κρέατος. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ανθρώπους που δεν τρώνε κόκκινο κρέας.
     

Αποξηραμένο κρέας κατά μορφή διεργασίας

Οι λωρίδες είναι η πιο κοινή μορφή διεργασίας αποξηραμένου κρέατος. Αυτή η διεργασία βασίζεται στη ξήρανση του κρέατος για μερικές ώρες, κατά προτίμηση όλου του κρέατος. Στη συνέχεια, το κρέας κόβεται κι έτσι αποκτά την απαραίτητη απαλότητα. Μετά, βυθίζεται σε ζεστό νερό με ξύδι για την πρόληψη της μούχλας. Συνήθως, οι λωρίδες βρίσκονται με τη μορφή φετών ή ράβδων. Το πλεονέκτημα των λωρίδων είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αμινοξέα, όπως είναι η λευκίνη, η ισολευκίνη και η βαλίνη.

Το χαρακτηριστικό των τεμαχίων είναι ότι είναι στερεά, ξηρά και λίγο σκληρά. Σχεδόν κάθε κρέας είναι κατάλληλο για διεργασία σε μορφή κομματιού, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι το βόειο κρέας, η γαλοπούλα και το αρνί. Κυρίως, περιέχουν αλάτι και μπαχαρικά. Τα τεμάχια είναι φέτες, πάχους όχι μεγαλύτερου από 0,5 εκατοστά, πλάτους 1-2 εκατοστών και μήκους 15-20 εκατοστών.

Ο παστουρμάς είναι μια διαδικασία που απαιτεί και παίρνει πολύ χρόνο. Είναι αποξηραμένο κρέας από ενήλικα ζώα. Μετά τη διαδικασία ξήρανσης, το κρέας καλύπτεται με ένα στρώμα 3-5 χιλ. που ονομάζεται τσιμένι . Η τσιμένη είναι ένα μείγμα σκόρδου, σπόρων μουστάρδας, νερού και κόκκινων πιπεριών.

    

Αποξηραμένο αρωματισμένο κρέας με γεύση

Προκειμένου να ανταποκριθούν στις καλύτερες απαιτήσεις των πελατών τους, οι παραγωγοί προσφέρουν αρωματισμένο αποξηραμένο κρέας με διάφορα συστατικά. Ανάλογα με τη γεύση, μπορούμε να χωρίσουμε το αποξηραμένο κρέας σε:

Αρωματισμένο κρέας, το οποίο παράγεται με εμβάπτιση του κρέατος στη μαρινάδα για αρκετές ώρες, για να αποκτήσει μια συγκεκριμένη γεύση, και μετά περνάει σε διαδικασία ξήρανσης. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε ζεστό ή λιγότερο ζεστό κρέας. Μία από τις πιο γνωστές μαρινάδες που χρησιμοποιούνται είναι η γεύση πέρι-πέρι.

Φυσικό κρέας, το οποίο είναι συνήθως επικαλυμμένο με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ωστόσο, αυτός ο απλός συνδυασμός παρέχει μια υπέροχη και ξεχωριστή γεύση.

Καπνιστό κρέας που εκτίθεται στον καπνό, συνήθως από ξύλο που θερμαίνεται / καίγεται συνεχώς. Όσο περισσότερο καπνός διαπερνά το κρέας, τόσο πιο έντονη είναι η γεύση του
    

Αποξηραμένο κρέας κατά μορφή ξήρανσης

Κρέας αποξηραμένο στον ήλιο

Πρόκειται για μια παραδοσιακή διαδικασία ξήρανσης, όπου το κρέας εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως και φυσική κυκλοφορία αέρα. Το κρέας βυθίζεται σε αλατούχο διάλυμα που το προστατεύει από τα έντομα και τα βακτηρίδια.

Κρέας αποξηραμένο με ηλιακή ξήρανση

Αυτή η διαδικασία είναι ένα κλειστό σύστημα που είναι πιο υγιεινό, αφού δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις από το εξωτερικό περιβάλλον. Η ηλιακή ξήρανση χρησιμοποιείται περισσότερο για εμπορικούς σκοπούς. Η ηλιακή ξήρανση περιλαμβάνει τη συσσώρευση ηλιακής ενέργειας και τη θέρμανση του αέρα μέσω ηλιακών συλλεκτών, οι οποίοι βρίσκονται σε ειδικά δωμάτια ξήρανσης.

Λιγότερα
Επιλογες Αγορων
Κατηγορία
Παρασκευαστής
Γεύση
Γραμμάρια (γρ)
Μορφή
Μείγμα
Filter by
  • Vegetarian (1)
  • Vegan (8)
  • Χωρίς Γλουτένη (8)
  • Χωρίς Λακτόζη (8)
  • BIO (8)
  • Χωρίς GMO (2)
  • Χωρίς Ασπαρτάμη (8)
 1. Dried Beef Jerky - Jack Links
  Βαθμολογία:
  96% (34)
  Ειδική Τιμή 2,45 €
 2. Beef Jerky - GymBeam
  Βαθμολογία:
  89% (33)
  Ειδική Τιμή 4,50 €
 3. Dried Beef - Jerky
  Βαθμολογία:
  88% (31)
  Ειδική Τιμή 2,95 €
 4. Αποξηραμένη Γαλοπούλα - Jerky
  Βαθμολογία:
  100% (1)
  Ειδική Τιμή 3,95 €
 5. Αποξηραμένο Κοτόπουλο - Jerky
  Βαθμολογία:
  90% (2)
  Ειδική Τιμή 3,95 €
 6. Beef Jerky - Cruga Biltong
  Βαθμολογία:
  0% (0)
  Ειδική Τιμή 3,95 €
 7. Salmon Jerky - Speyside Smokehouse
  Βαθμολογία:
  100% (1)
  Ειδική Τιμή 4,50 €

8 είδη

Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνατε; Επικοινωνήστε μαζί μας!