Λεκιθίνη

Λεκιθίνη Η λεκιθίνη είναι μια κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν το ομώνυμο συστατικό. Αυτή η φυσική ουσία λαμβάνεται συχνότερα από τη σόγια ή τους ηλίανθους. Υπάρχει, επίσης, στο σώμα μας, ώς ένα από τα κύρια συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών. Επιπλέον, βρίσκεται επίσης στον εγκέφαλο και συνδέεται με ευεργετικές επιδράσεις στις εγκεφαλικές λειτουργίες. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα περιζήτητη από ανθρώπους που θέλουν να υποστηρίξουν τη μνήμη, τη σκέψη και τη συγκέντρωσή τους.

 Προβολή περισσότερων

Πώς δρα η λεκιθίνη;

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της λεκιθίνης είναι κυρίως αποτέλεσμα της περιεκτικότητάς της σε φωσφολιπίδια, δηλαδή φωσφατιδυλοχολίνη και φωσφατιδυλοσερίνη. Η φωσφατιδυλοχολίνη χρησιμοποιείται για την παραγωγή χολίνης στο σώμα και πρόκειται για τον πρόδρομο ενός νευροδιαβιβαστή, της ακετυλοχολίνης. Η τελευταία λειτουργεί ως φορέας σημάτων στους μυς για να κινηθούν. Επιπλέον, επηρεάζει τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και συνήθως συνδέεται με ευεργετική δραση στη μάθηση και τη σωστή λειτουργία της μνήμης. Ωστόσο, τα επίπεδά της ενδέχεται φυσικά να μειωθούν με την πάροδο της ηλικίας, γεγονός που συνήθως έχει αρνητική επίδραση στις λειτουργίες του εγκεφάλου και στον συντονισμό της κίνησης. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο σχηματισμός της ακετυλοχολίνης δεν διαταράσσεται με οποιονδήποτε τρόπο, και ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί με επαρκή πρόσληψη φωσφατιδυλοχολίνης.

Η φωσφατιδυλοσερίνη, η οποία υπάρχει στον εγκέφαλο, έχει παρόμοια δράση και είναι επίσης το κλειδί για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Αυτή η ουσία είναι ευρέως περιζήτητη σε άτομα που θέλουν να επιβραδύνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της γήρανσης.

Τρόπος λήψης της λεκιθίνης

Η λεκιθίνη λαμβάνεται πιο εύκολα με κάψουλες και λαμβάνεται ημερησίως σε ποσότητες μεταξύ 500 – 2000 mg, κατά προτίμηση με τα γεύματα.

 Λιγότερα

3 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Καατασκευαστής
 1. NOW Foods (2)
 2. GymBeam (1)
Γεύση
 1. Χωρίς Γεύση (1)
Χρώμα
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Κάψουλες
 1. 100 καψ. (1)
 2. 120 καψ. (1)
 3. 60 καψ. (1)
Μορφή
 1. κάψουλες (3)
Μείγμα
 1. μείγμα (2)
 2. καθαρό (1)
νομική κατηγορία του προϊόντος
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (1)
Vegan (1)
Χωρίς Γλουτένη (2)
Χωρίς Λακτόζη (2)
BIO (3)
Χωρίς GMO (3)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (1)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (3)
Χωρίς Ασπαρτάμη (2)
 1. Λεκιθίνη - GymBeam
  Λεκιθίνη - GymBeam
  98%
  98 % (26)
  6,95 €
 2. Phosphatidyl Serine - Now Foods
  Εξαντλημένο
 3. Sunflower Lecithin - NOW foods
  Εξαντλημένο
  Sunflower Lecithin 1200mg - NOW foods
  100%
  100 % (3)

3 είδη