Σίδηρος

Σίδηρος πρόκειται για μια βασική ανόργανη ουσία που εξασφαλίζει τη σωστή μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες σε άλλους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοσφαιρίνης, μιας ερυθράς χρωστικής αίματος, ο ρόλος της οποίας είναι η διανομή οξυγόνου στο σώμα. Ο σίδηρος συνδράμει στον σωστό μεταβολισμό που είναι σημαντικός για την παραγωγή ενέργειας και συμβάλλει επίσης στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, μειώνει την εξάντληση και το αίσθημα κόπωσης και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση σιδήρου είναι 8 mg για ενήλικες άνδρες και 18 mg για ενήλικες γυναίκες και οι έγκυες γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν έως 27 mg σιδήρου. Ωστόσο, αυτές οι προτεινόμενες τιμές μπορεί να διαφέρουν, για παράδειγμα, ανάλογα με τη σωματική δραστηριότητα, καθώς η απώλεια σιδήρου σχετίζεται άμεσα με την απώλεια ιδρώτα. Επομένως, μπορεί να υπάρχει έλλειψη σιδήρου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, δυσπεψία, κόπωση ή τριχόπτωση. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου είναι κυρίως παιδιά, νέοι και γυναίκες που χάνουν σίδηρο κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Είναι,επομένως, σημαντικό να αντισταθμίζεται η ανεπάρκεια σιδήρου από τη διατροφή μέσω διατροφικών συμπληρωμάτων, όπως ο Σίδηρος σε κάψουλες.

 

Οι κύριες πηγές σιδήρου περιλαμβάνουν όσπρια, βόειο κρέας, σπανάκι, γαλακτοκομικά προϊόντα και ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, ο σίδηρος από φυτικές πηγές είναι πιο δύσκολα απορροφήσιμος συγκριτικά με τον σίδηρο ζωικης προέλευσης. Επομένως, ακόμη και οι vegan δεν πρέπει να αγνοούν τη λήψη επαρκούς ποσότητας σιδήτου από τρόφιμα ή συμπληρώματα Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε επίσης το σύμπλεγμα σιδήρου, το οποίο είναι κατάλληλο για vegan, και πρόκειται για έναν συνδυασμό σιδήρου, ψευδαργύρου, βιταμίνης C και φολικού οξέος


Προβολή περισσότερων

5 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Παρασκευαστής
 1. GymBeam (3)
 2. NOW Foods (2)
Γεύση
 1. Χωρίς Γεύση (2)
Συσκευασία (μλ)
 1. 237 ml (1)
Ταμπλέτες
 1. 120 ταμπ. (1)
Κάψουλες
 1. 120 καψ. (2)
 2. 90 καψ. (1)
Μορφή
 1. κάψουλες (3)
 2. ταμπλέτες (1)
 3. υγρό (1)
Μείγμα
 1. καθαρό (4)
 2. μείγμα (1)
Ετικέτες προϊόντος
 1. Vegan (5)
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (5)
Vegan (5)
Χωρίς Γλουτένη (5)
Χωρίς Λακτόζη (5)
BIO (5)
Χωρίς GMO (4)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (3)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (5)
Χωρίς Ασπαρτάμη (5)
 1. Σίδηρος 120 κάψουλες - GymBeam
  Σίδηρος 120 κάψουλες - GymBeam
  99%
  99 % (43)
  4,95 €
 2. Σύμπλεγμα Σιδήρου - GymBeam
  Σύμπλεγμα Σιδήρου - GymBeam
  94%
  94 % (19)
  6,95 €
 3. Iron chelate - GymBeam
 4. Iron 18 mg - NOW Foods
  Εξαντλημένο
  Σίδηρος 18 mg - NOW Foods
  100%
  100 % (2)
 5. Iron Liquid - NOW Foods
  Εξαντλημένο

5 είδη