Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Βιταμίνες

Βιταμίνες

Βιταμίνες

Βιταμίνες είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο ρόλος αυτών των συμπληρωμάτων διατροφής είναι να καλύψουν τα ελλείμματα των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων που δημιουργούνται από την ανεπαρκή πρόσληψη διατροφής, το άγχος ή το φυσικό στρες. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δοσολογούνται, οπότε μπορείτε να προσέξετε να μην λαμβάνετε περισσότερο ή λιγότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε πολυβιταμίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη D, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, ZMA και ZMB, και επίσης ωμέγα λιπαρά οξέα.

διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνες 

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τον σωστό μεταβολισμό, τη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και τη συνολική υγεία του σώματος. Η υποβιταμίνωση, η έλλειψη βιταμινών, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καρδιακές παθήσεις και ακόμη και θάνατο. Αντίθετα, η υπερβιταμίνωση, μια υπερβολική ποσότητα βιταμινών, δεν είναι ευεργετική για το σώμα, αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί.

Οι βιταμίνες μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές ομάδες:

 • Υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β και C
 • Λιποδιαλυτές βιταμίνες - Α, D, Ε, Κ

 

Οι πιο γνωστές υδατοδιαλυτές βιταμίνες

Βιταμίνη C

Η  Bιταμίνη C ονομάζεται επίσης και ασκορβικό οξύ, είναι ίσως η πιο γνωστή από όλες τις υπόλοιπες βιταμίνες. Η λειτουργία της είναι η προστασία του σωματικού ιστού, η υπεράσπιση του σώματος, η ρύθμιση του μεταβολισμού των αμινοξέων, η υποβάθμιση της χοληστερόλης και πολλοί άλλοι. Με τη λήψη της βιταμίνης C με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής, ο οργανισμός λαμβάνει την απαραίτητη ημερήσια δόση του και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπερδοθεί. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης C εκδηλώνεται συχνά με αιμορραγία των ούλων, απώλεια μαλλιών, αϋπνία ή μειωμένη απόδοση.

 

Βιταμίνη B

Η Βιταμίνη B είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα βιταμινών που κυμαίνονται από Β1 έως Β17. Ο κύριος στόχος τους είναι να στηρίξουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν το άγχος. Επιπλέον, διευκολύνουν τη σωματική δραστηριότητα, αποτρέπουν της δερματίτιδες και προάγουν τη σωστή δραστηριότητα της μνήμης. Όλες οι βιταμίνες Β βρίσκονται στο σύμπλεγμα-Βτο οποίο περιέχει επίσης φολικό οξύ, χολίνη ή ινοσιτόλη. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα, δυσπεψία και αϋπνία.

 

Η Βιταμίνη B1 ήταν η πρώτη που ανακαλύφθηκε από την ομάδα βιταμινών Β. Ονομάζεται επίσης θειαμίνη. Σε αυτή τη βιταμίνη ισχύει ο κανόνας, όσο μεγαλύτερη είναι η δόση των υδατανθράκων που λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο πρέπει να τα αναπληρώσουμε, επειδή μετατρέπουν τους υδατάνθρακες σε ενέργεια. Το σώμα είναι σε θέση να λειτουργεί μόνο με 30 mg βιταμίνης Β1 κάθε φορά, γι αυτό πρέπει να συμπληρώνεται συνεχώς. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β1 μπορεί να προκαλέσει μια ασθένεια του νευρικού συστήματος η οποία ονομάζεται ενδημική μορφή πολυνευρίτιδας (Ασθένεια Μπέρι-Μπέρι).

 

Η Βιταμίνη B2ονομάζεται επίσης ριβοφλαβίνη, είναι γνωστή ως βιταμίνη ανάπτυξης. Έχει την ικανότητα να επηρεάζει την ενέργεια και το μεταβολισμό του σιδήρου. Η υποβάθμισή της προκαλείται από το φως. Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η ανεπάρκεια της αυξάνει την ευαισθησία στην αναιμία.

 

Η Βιταμίνη B3 είναι η πιο σταθερή από τις βιταμίνες Β. Είναι επίσης γνωστή ως νικοτινικό οξύ ή νιασίνη. Η ανεπάρκεια της σπάνια εμφανίζεται, αλλά μπορεί να προκαλέσει αναιμία ή πελάγρα. Η βιταμίνη B3 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία καλλυντικών.

 

Η Βιταμίνη B6 όπως και η βιταμίνη Β2, χάνει την επίδρασή της από το ηλιακό φως. Είναι επίσης γνωστή ως πυριδοξίνη. Συμμετέχει στον μεταβολισμό των αμινοξέων και βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τη γενετική μετάλλαξη. Το ποσό της μπορεί να επηρεαστεί από την κατανάλωση οινοπνεύματος, το κάπνισμα ή τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών.

 

Η Βιταμίνη B9γνωστή και ως φολικό οξύ, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις εγκύους και την σωστή εμβρυϊκή ανάπτυξη των παιδιών. Η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή πρόωρη γέννηση παιδιών. Ο οργανισμός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη βιταμίνη μόνο σε συνεργασία με τη βιταμίνη Β12.

 

Η Βιταμίνη B12 έχει ανακαλυφθεί ως η τελευταία από την ομάδα Β βιταμινών. Είναι επίσης γνωστή και ως κυανοκολαμπαμίνη. Είναι απαραίτητη βιταμίνη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων στον οργανισμό. Εάν καταναλώνετε συχνά αλκοόλ, είναι απαραίτητο να αναπληρώνετε τακτικά αυτή τη βιταμίνη, καθώς το αλκοόλ επιδεινώνει την απορρόφηση.

 

Οι πιο γνωστές λιποδιαλυτές βιταμίνες

Η βιταμίνη E είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη. Είναι επίσης γνωστή ως τοκοφερόλη. Το σώμα χρειάζεται να την προμηθεύεται επειδή δεν μπορεί να την δημιουργήσει. Θεωρείται φυσικό αντιοξειδωτικό που είναι απαραίτητο για την υγεία γιατί ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και έχει ευεργετική επίδραση στη σταθερότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Μπορούμε να την βρούμε σε πολλά τρόφιμα, γεγονός που μας βοηθά να την προσλαμβάνουμε. Επίσης, μπορούμε να την βρούμε συχνά ως προσθήκη σε καλλυντικά.

 

Η Βιταμίνη D είναι επίσης γνωστή ως καλσιφερόλη. Ωστόσο, εμφανίζεται μόνο σε λίγα τρόφιμα, με καλύτερη πηγή της υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Προωθεί την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου στα οστά. Υποστηρίζει επίσης τη θεραπεία της φλεγμονής των αρθρώσεων και εξουδετερώνει την οστεοπόρωση.

 

Σύνθετες βιταμίνες και πολυβιταμίνες

Οι σύνθετες βιταμίνες και πολυβιταμίνες χρησιμεύουν για την ενίσχυση της ανοσίας και τη διατήρηση της ισορροπίας του σώματος. Συμπληρώνουν διατροφικά κενά που προκαλούνται από υπερβολική πίεση ή σωματική καταπόνηση. Το μεγάλο πλεονέκτημα των πολυβιταμινών και των πολύπλοκων βιταμινών είναι ότι περιέχουν την ίδια ακριβώς δόση πολλαπλών βιταμινών ταυτόχρονα.

Βιταμίνες για γυναίκες

Τα συμπλέγματα βιταμινών ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως βιταμίνη Β9, C και Εβ-καροτένιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηροβιταμίνη D και  Κψευδάργυρο, ιώδιο και λιπαρά αμινοξέα. Αυτές οι ουσίες χρειάζονται στο γυναικείο σώμα για να διατηρήσει ή να βελτιώσει τη φυσική του εμφάνιση, να επιταχύνουν την καύση λίπους ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά την επιλογή της κατάλληλης βιταμίνης, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία της γυναίκας. Για παράδειγμα, άλλες βιταμίνες και μέταλλα είναι σημαντικά για μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση και άλλες για μια έγκυο γυναίκα που δεν πρέπει να ξεχνά να λαμβάνει της βιταμίνης Β12 ή Β9.

 

Βιταμίνες για άνδρες 

Οι άνδρες συχνά παραμελούν τη λήψη των απαραίτητων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Ως εκ τούτου, για αυτούς έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό σύμπλεγμα, το οποίο περιλαμβάνει βιταμίνη Α, DE, B-complex, μαγνήσιοχολίνη, βιοτίνη και ωμέγα -3 λιπαρά οξέα. Συχνά επικεντρώνονται κυρίως στην ενίσχυση της ανάπτυξης μυϊκής μάζας και στην αύξηση της γονιμότητας.

 

Μέταλλα

Τα μέταλλα αποτελούν περίπου το 4% του ανθρώπινου βάρους. Αυτά είναι τα ανόργανα θρεπτικά συστατικά που αναπόφευκτα χρειαζόμαστε για την υγεία μας. Η ανεπάρκεια τους μπορεί να προκαλέσει αναιμία, παχυσαρκία ή διαβήτη. Τα μέταλλα χωρίζονται σε δύο κύριες ομάδες: μικροστοιχεία και μακροστοιχεία.

 

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Τα μικροστοιχεία είναι ιχνοστοιχεία που το σώμα χρειάζεται σε μικρότερες ποσότητες. Αυτά περιλαμβάνουν:

Ο Σίδηρος (ferrum) είναι ένα από τα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για το σώμα. Κύριο καθήκον του είναι να εξασφαλίσει τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες σε άλλα μέρη του σώματος. Υποστηρίζει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία διαίρεσης των κυττάρων. Επιπλέον, συμβάλλει στο σωστό μεταβολισμό που είναι σημαντικό για την παραγωγή ενέργειας. Είναι επίσης παρών στον σχηματισμό αιμοσφαιρίνης και ερυθρών αιμοσφαιρίων.

 

Ο Ψευδάργυρος (zincum) είναι μια θρεπτική ουσία που βρίσκεται στους μύες, τα οστά, το δέρμα, τα μάτια, το πάγκρεας, τους νεφρούς και στους άνδρες στον προστάτη. Ο ψευδάργυρος διατηρεί λειτουργικό το ανοσοποιητικό σύστημα, προάγει την επούλωση πληγών και ουλών και είναι επίσης χρήσιμος για τη θεραπεία της ακμής και των προβλημάτων του δέρματος. Τα κύρια συμπτώματα της ανεπάρκειας του μπορούν να αποδοθούν σε πιο αργή επούλωση πληγών, σε δερματικά προβλήματα, σε ευαισθησία στο κρύο ή ακόμα και εξασθενημένη όραση το σούρουπο.

 

Το Σελήνιο ως αντιοξειδωτικό, εξασφαλίζει ότι το ανθρώπινο σώμα αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Το σελήνιο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, του ήπατος, του υγιούς δέρματος, των μαλλιών και της διατήρησης της καλής όρασης. Η ανεπάρκεια του μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή αδυναμία, κόπωση, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος και συχνότερη εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.

 

Το Ιώδιο υπάρχει στο σώμα σε ποσότητες περίπου 20 έως 50 mg, ενώ το 25% βρίσκεται στον θυρεοειδή αδένα. Το ιώδιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του και συμβάλλει επίσης στη δημιουργία της θυροξίνης. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να δεχθεί 100% ιώδιο καθώς απορροφάται πολύ καλά. Όταν είναι ανεπαρκής, ο θυρεοειδής αδένας αναπτύσσεται και μπορεί να σχηματίσει ρήξη ή βρογχοκήλη.

 

Ο Χαλκός (cuprum) υποστηρίζει το σχηματισμό χρωστικών ουσιών και βελτιώνει την πήξη του αίματος. Ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία, τους τένοντες, τα νεύρα και τα οστά. Έχει ευεργετική επίδραση στην απορρόφηση του σιδήρου και επίσης βοηθά στον σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης. Είναι γνωστός για τα αντι-αλλεργικά αποτελέσματά του επειδή μειώνει τα επίπεδα ισταμίνης. Η έλλειψή του εκδηλώνεται με κόπωση ή τριχόπτωση.

Το μαγγάνιο (manganum) εμπλέκεται στην επεξεργασία της χοληστερόληςτων αμινοξέων, των υδατανθράκων και ορισμένων βιταμινών που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγιή ανάπτυξη και δημιουργία των οστών. Ωστόσο, έχει επίσης θετική επίδραση στα δόντια και στους χόνδρους. Το μαγγάνιο συναντάται συνήθως στα θαλασσινά, στους ξηρούς καρπούς ή στους σπόρους.

 

Το χρώμιο χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερόλης στο σώμα, τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής, της σχιζοφρένειας και της κατάθλιψης. Είναι επίσης επωφελής για την τόνωση της ενέργειας και τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων.

 

Το φθόριο (fluorum) απαιτείται για το σχηματισμό σμάλτου, δοντιών και οστών. Το φθόριο επηρεάζει επίσης θετικά την ανάπτυξη των μυών, του δέρματος, των μαλλιών και του συνδετικού ιστού. Η κύρια πηγή του είναι το πόσιμο νερό, αλλά το βρίσκουμε και στο γάλα ή στα ψάρια.

 

Μεταλλικά μακροστοιχεία

Τα μεταλλικά μακροστοιχεία είναι ιχνοστοιχεία που το σώμα χρειάζεται να λάβει  σε μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτά συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, είναι σημαντικα στην παραγωγή ενέργειας και βοηθούν στην ανακούφιση από την κόπωση. Ταυτόχρονα, προωθούν τη σύσπαση των μυών και εμπλέκονται στην μεταλλοποίηση των οστών και την οστεογένεση. Προστατεύουν το σώμα από την κατάθλιψη και προάγουν την καλή λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος. Η ανεπάρκεια τους εκδηλώνεται κυρίως με κεφαλαλγία, ημικρανίες και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Αυτά περιλαμβάνουν:

 

Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μεταλλικά στοιχεία του σώματος, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό των δοντιών και των οστών. Αυτό το μέταλλο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό κυττάρων, τη μετάδοση των μυϊκών παλμών και την πήξη του αίματος. Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη και οι χορτοφάγοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην τακτική πρόσληψη ασβεστίου.

Το νάτριο (natrium) επιτρέπει τη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων και ρυθμίζει τη διέγερση των μυών. Δεν εξουδετερώνει την πέψη στο λεπτό έντερο και βοηθά στο σχηματισμό υδροχλωρικού οξέος (HCl) στο γαστρικό βλεννογόνο. Το νάτριο είναι ελεύθερα διαθέσιμο, για παράδειγμα, στο επιτραπέζιο αλάτι.

Το κάλιο (kalium) αποτελεί το 86% των κυττάρων του σώματος. Είναι σημαντικό για της βιοχημικές διεργασίες και η κατανάλωσή του πρέπει να αυξηθεί ειδικά σε περίπτωση έλλειψης υγρών.

Λιγότερα
Επιλογες Αγορων
Κατηγορία
Παρασκευαστής
Γεύση
Γραμμάρια (γρ)
Συσκευασία (μλ)
Ταμπλέτες
Κάψουλες
Μορφή
Μείγμα
Ετικέτες προϊόντος
ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ από - έως
Filter by
  • Vegetarian (95)
  • Vegan (76)
  • Χωρίς Γλουτένη (139)
  • Χωρίς Λακτόζη (133)
  • BIO (10)
  • Χωρίς GMO (112)
  • Χωρίς Ασπαρτάμη (141)
 1. Λιποσωμιακή Βιταμίνη C - GymBeam
  Βαθμολογία:
  100% (4)
  Ειδική Τιμή 16,95 €
 2. Σύμπλεγμα Πολυβιταμινών Vitality - GymBeam
  Βαθμολογία:
  94% (167)
  Ειδική Τιμή 4,95 €
 3. Vitamin C 1000 mg - NOW Foods
  Βαθμολογία:
  100% (3)
  Ειδική Τιμή 11,95 €
 4. Βιταμίνη C 1000 mg - GymBeam
  Βαθμολογία:
  96% (67)
  Ειδική Τιμή 3,95 €
 5. Vitamin D3 & K2 - NOW Foods
  Βαθμολογία:
  0% (0)
  Ειδική Τιμή 11,95 €
 6. ProAMINO stim-free - GymBeam
  Βαθμολογία:
  97% (14)
  Ειδική Τιμή 14,55 €
 7. Magnesium Citrate 200 mg - NOW Foods
  Βαθμολογία:
  100% (1)
  Ειδική Τιμή 10,95 €
 8. Χηλικό Μαγνήσιο - GymBeam
  Βαθμολογία:
  100% (31)
  Ειδική Τιμή 11,99 €
 9. Πολυβιταμίνες Yummies - GymBeam
  Βαθμολογία:
  100% (76)
  Ειδική Τιμή 7,95 €
 10. ZMB6 - GymBeam
  Βαθμολογία:
  87% (49)
  Ειδική Τιμή 7,95 €
 11. Βιταμίνη D3 2000 IU - GymBeam
  Βαθμολογία:
  97% (71)
  Ειδική Τιμή 2,95 €
 12. Πολυβιταμίνη για άνδρες ADAM ™ - NOW Foods
  Βαθμολογία:
  100% (1)
  Ειδική Τιμή 18,95 €
 13. Βιταμίνη Κ2 - GymBeam
  Βαθμολογία:
  100% (1)
  Ειδική Τιμή 9,50 €
 14. Beauty Shot Κολλαγόνου - BeastPink
  Βαθμολογία:
  94% (21)
  Ειδική Τιμή 2,15 €
 15. Animal Pak Powder - Universal Nutrition
  Βαθμολογία:
  92% (11)
  Ειδική Τιμή 37,60 €
 16. Συνένζυμο Q10 60 δισκία - GymBeam
  Βαθμολογία:
  99% (29)
  Ειδική Τιμή 10,75 €
 17. ΒΙΟ Σπιρουλίνα - GymBeam
  Βαθμολογία:
  97% (91)
  Ειδική Τιμή 10,75 €
 18. Υαλουρονικό Οξύ Forte - GymBeam
  Βαθμολογία:
  100% (15)
  Ειδική Τιμή 10,50 €
 19. Βιταμίνη D3 2000 IU - NOW Foods
  Βαθμολογία:
  0% (0)
  Ειδική Τιμή 12,95 €
 20. Vitamin B-12 1000 mcg - NOW Foods
  Βαθμολογία:
  0% (0)
  Ειδική Τιμή 11,95 €
 21. Κιτρικό Μαγνήσιο - GymBeam
  Βαθμολογία:
  78% (36)
  Ειδική Τιμή 7,20 €
 22. Men's Active Sports Multi - NOW Foods
  Βαθμολογία:
  0% (0)
  Ειδική Τιμή 24,95 €
 23. Vitality Complex Drink - GymBeam
  Βαθμολογία:
  82% (33)
  Ειδική Τιμή 15,95 €
 24. ZMA - ActivLab
  Βαθμολογία:
  93% (3)
  Ειδική Τιμή 10,90 €
 25. Essentials VitaPack – GymBeam
  Βαθμολογία:
  100% (6)
  Ειδική Τιμή 19,95 €
 26. Nexgen® Pro Multivitamin - Reflex Nutrition
  Βαθμολογία:
  100% (3)
  Ειδική Τιμή 18,95 €
 27. PABA 500 mg - NOW Foods
  Βαθμολογία:
  0% (0)
  Ειδική Τιμή 9,95 €
 28. Βιταμίνες D3+K1+K2 Forte - GymBeam
  Βαθμολογία:
  100% (20)
  Ειδική Τιμή 15,50 €
 29. Λεκιθίνη - GymBeam
  Βαθμολογία:
  100% (9)
  Ειδική Τιμή 6,90 €
 30. Μουρουνέλαιο - GymBeam
  Βαθμολογία:
  98% (13)
  Ειδική Τιμή 7,60 €
Show more products
Show more products

Στοιχεία 1-30 από 145

Σελίδα