Άλλα Mεταλλικά Στοιχεία

Άλλα Mεταλλικά Στοιχεία είναι μια κατηγορία προϊόντων με περιεκτικότητα σε ένα ή περισσότερα βασικά μεταλλικά στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνεται το σελήνιο, το κάλιο, το χρώμιο και το ιώδιο. Αυτά είναι το κλειδί για μια ποικιλία λειτουργιών και διαδικασιών στο σώμα. Για παράδειγμα, επηρεάζουν λειτουργίες όπως η ανοσία, η εμφάνιση των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος, καθώς και η μυϊκή λειτουργία. Διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των αθλητών και άλλων δραστήριων ατόμων. Ως εκ τούτου, όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το σώμα τους θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσληψη αυτών των μεταλλικών στοιχείων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που το σώμα μας δεν μπορεί να συνθέσει από μόνο του. Έτσι, θεωρείται απαραίτητο να διασφαλιστεί η πρόσληψή τους από εξωτερικές πηγές, όπως η διατροφή ή τα συμπληρώματα διατροφής.

 Προβολή περισσότερων

Ποια είναι τα οφέλη του σεληνίου, του καλίου και άλλων μεταλλικών στοιχείων;

Το σελήνιο κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά μεταλλικά στοιχεία στο σώμα μας. Υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του θυρεοειδούς αδένα. Επιπλέον, επηρεάζει ευεργετικά την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Βέβαια, κατατάσσεται στα αντιοξειδωτικά, γεγονός που του επιτρέπει να προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Τέλος, το σελήνιο επηρεάζει θετικά την αναπαραγωγική υγεία, αφού συμβάλλει στη φυσιολογική σπερματογένεση. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 55 μg.  

Το κάλιο είναι ένα άλλο μεταλλικό στοιχείο, χωρίς το οποίο το σώμα μας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Προωθεί τη βέλτιστη λειτουργία του νευρικού συστήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της λειτουργίας των οργάνων σε όλο το σώμα. Επιπλέον, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης. Οι αθλητές θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσληψή του, καθώς εξασφαλίζει και τη σωστή μυϊκή λειτουργία. Κατατάσσεται στην κατηγορία των ηλεκτρολυτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη βέλτιστη ενυδάτωση. Συνήθως, αποβάλλεται μέσω του ιδρώτα κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας ή σε ζεστό καιρό, γεγονός που αυξάνει την ανάγκη αναπλήρωσής του. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 2 g.   

Το χρώμιο εμπλέκεται επίσης σε μια σειρά σημαντικών διεργασιών σε όλο το σώμα. Συμβάλλει στον βέλτιστο μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών, δηλαδή των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, που αποτελούν τη βάση της διατροφής μας. Από διατροφική άποψη, η επίδρασή του στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα δεν είναι λιγότερο σημαντική. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που αποτελεί κοινό συστατικό των προϊόντων για τη μείωση της επιθυμίας για γλυκές τροφές. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 40 μg.

Ο χαλκός είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που υποστηρίζει τη συνολική υγεία, καθώς προάγει τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος. Ακόμα, θεωρείται ότι συμβάλλει σημαντικά στην υγιή εμφάνιση, αφού προάγει τη σωστή χρώση τόσο των μαλλιών όσο και του δέρματος. Τέλος, συγκαταλέγεται στα αντιοξειδωτικά και, όπως και το σελήνιο, βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 1 mg.

Το ιώδιο είναι ιδιαίτερα γνωστό για την επίδρασή του στην ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει το σώμα μας. Συμβάλλει σε έναν ισορροπημένο ενεργειακό μεταβολισμό και προάγει την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες εμπλέκονται ουσιαστικά σε αυτές τις λειτουργίες. Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του νευρικού συστήματος καθώς και των γνωστικών λειτουργιών όπως η μνήμη, η προσοχή και η συγκέντρωση. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 150 μg.

Το βόριο κατατάσσεται στα ιχνοστοιχεία, τα οποία ωστόσο πρέπει να λαμβάνετε σε μικρές ποσότητες. Παρ'όλα αυτά, πρόκειται για ένα μεταλλικό στοιχείο ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία. Συχνά συνδέεται με πιθανές ευεργετικές επιδράσεις στα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα και στις γνωστικές λειτουργίες όπως η σκέψη και η μνήμη, αλλά και η υγεία των οστών.  η συνιστώμενη ημερήσια δόση δεν καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ).

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των μεταλλικών στοιχείων, διαβάστε το άρθρο μας Ένας πλήρης οδηγός για τα μεταλλικά στοιχεία: λειτουργίες, συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, ελλείψεις.

 Λιγότερα

14 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Καατασκευαστής
 1. GymBeam (6)
 2. NOW Foods (5)
 3. OstroVit (2)
 4. Nutrend (1)
Γεύση
 1. Χωρίς Γεύση (1)
Συσκευασία (μλ)
 1. 237 ml (1)
Ταμπλέτες
 1. 60 ταμπ. (1)
 2. 90 ταμπ. (1)
 3. 100 ταμπ. (1)
 4. 120 ταμπ. (1)
 5. 200 ταμπ. (1)
Χρώμα
 1. shadow (6)
 2. violet (3)
Κάψουλες
 1. 90 καψ. (4)
 2. 60 καψ. (2)
 3. 120 καψ. (2)
 4. 100 καψ. (1)
Μορφή
 1. κάψουλες (9)
 2. ταμπλέτες (4)
 3. υγρό (1)
Μείγμα
 1. καθαρό (11)
 2. μείγμα (3)
νομική κατηγορία του προϊόντος
Ετικέτες προϊόντος
 1. Vegan (11)
 2. Best Seller (1)
 3. SPRING 49% (1)
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (12)
Vegan (12)
Χωρίς Γλουτένη (14)
Χωρίς Λακτόζη (13)
BIO (14)
Χωρίς GMO (12)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (9)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (14)
Χωρίς Ασπαρτάμη (14)
 1. Σελήνιο - GymBeam
  Σελήνιο - GymBeam
  97%
  97 % (30)
  5,50 €
 2. Chromium Picolinate - GymBeam
  Πικολινικό Χρώμιο - GymBeam
  93%
  93 % (64)
  Από 4,30 €
 3. Boron - GymBeam
  Βόριο - GymBeam
  100%
  100 % (5)
  4,95 €
 4. Draslík - GymBeam
  Κάλιο - GymBeam
  95%
  95 % (32)
  4,95 €
 5. Βόριο 3 mg - NOW Foods
  Βόριο 3 mg - NOW Foods
  100%
  100 % (2)
  9,50 €
 6. Iodine Kelp Extract – GymBeam
  Iodine Kelp Extract – GymBeam
  97%
  97 % (9)
  6,95 €
 7. Copper bisglycinate - GymBeam
  Δισγλυκινικός Χαλκός - GymBeam
  100%
  100 % (3)
  8,95 €
 8. Selén 200 mcg - NOW Foods
  Selenium 200 mcg - NOW Foods
  100%
  100 % (5)
  9,50 €
 9. Zinok Pikolinát 50 mg - NOW Foods
 10. Potassium Gluconate 99 mg - NOW Foods
  Potassium gluconate 99 mg - NOW Foods
  100%
  100 % (1)
  9,95 €
 11. Salt Caps - Nutrend
 12. Iron Liquid - NOW Foods
  Liquid Iron - NOW Foods
  0%
  0% (0)
  14,95 €
 13. Potassium - OstroVit
  Εξαντλημένο
  Κάλιο – OstroVit
  76%
  76 % (5)
 14. Chromium - OstroVit
  Εξαντλημένο
  Χρώμιο - OstroVit
  100%
  100 % (3)

14 είδη