Ψευδάργυρος

Ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που εμπλέκεται σε πολλές διεργασίες στο σώμα. Η επαρκής πρόσληψή του είναι επομένως απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανδρικού και γυναικείου σώματος. Στο σώμα, είναι σημαντικό για τις γνωστικές λειτουργίες που περιλαμβάνουν τη μνήμη ή την προσοχή. Ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Επομένως, ο ψευδάργυρος είναι επίσης ένα κοινό συστατικό σύνθετων πολυβιταμινών. Όχι μόνο οι γυναίκες θα εκτιμήσουν την επίδρασή του στη διατήρηση υγιούς δέρματος, μαλλιών, νυχιών και οστών. Επιπλέον, επηρεάζει τη γονιμότητα, αναπαραγωγική λειτουργία και επίσης βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα. Η τεστοστερόνη εμπλέκεται σε πολλές διεργασίες στο σώμα. Παίζει βασικό ρόλο στους άνδρες, για παράδειγμα, κατά την εφηβεία και τη σεξουαλική ανάπτυξη. Επηρεάζει τη γονιμότητα, τις αναπαραγωγικές λειτουργίες και την καλή λειτουργία των γεννητικών οργάνων. Είναι επίσης σε θέση να αυξήσει τη λίμπιντο σε κάποιο βαθμό. Επιπλέον, η τεστοστερόνη επηρεάζει επίσης το μέγεθος και τη δύναμη των μυών, καθώς και την πυκνότητα των οστών.

 Προβολή περισσότερων

Ως εκ τούτου, οι αθλητές δύναμης και επίσης οι άνθρωποι που θέλουν να υποστηρίξουν τη λίμπιντο εστιάζουν στην πρόσληψη ψευδαργύρου. Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μόνες λειτουργίες που επιτελεί ο ψευδάργυρος στον οργανισμό. Συμβάλλει περαιτέρω στον σωστό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών, των λιπαρών οξέων, στη διατήρηση της καλής όρασης και επίσης παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. Η σημασία αυτού του ορυκτού στο σώμα είναι επομένως αδιαμφισβήτητη. Η ανεπάρκεια μπορεί να φέρει ακμή, μειωμένη απόδοση ή έλλειψη ενέργειας.

               

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμπεριλάβετε τον ψευδάργυρο στη διατροφή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε αυτό το μέταλλο. Αυτές θα ήταν κρέας, θαλασσινά, όσπρια, ξηροί καρποί και σπόροι, αυγά και γάλα. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την κάλυψη της απαιτούμενης ποσότητας, δηλαδή, 10 mg την ημέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα κάψουλας ή δισκίου. Ο Χηλικός Διγλυκινικός Ψευδάργυρος θεωρείται σήμερα η καλύτερη απορροφήσιμη μορφή. Ωστόσο, ο πικολινικός ψευδάργυρος, ο κιτρικός ψευδάργυρος και ο γλυκονικός ψευδάργυρος έχουν επίσης εξαιρετική χρηστικότητα. Εξαρτάται από εσάς ποια μορφή θα επιλέξετε.

          

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον ψευδάργυρο; Δείτε το άρθρο μας: Ψευδάργυρος: Σε τι κάνει καλό, τι προκαλεί η έλλειψη του και ποιες είναι οι καλύτερες πηγες;

 Λιγότερα

7 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Καατασκευαστής
 1. GymBeam (3)
 2. OstroVit (2)
 3. NOW Foods (1)
 4. Reflex Nutrition (1)
Γεύση
 1. Χωρίς Γεύση (1)
Γραμμάρια (γρ)
 1. 20 x 2,8 g (1)
Ταμπλέτες
 1. 90 ταμπ. (1)
 2. 120 ταμπ. (1)
 3. 150 ταμπ. (1)
 4. 180 ταμπ. (1)
Χρώμα
 1. violet (2)
 2. shadow (1)
Κάψουλες
 1. 90 καψ. (2)
 2. 100 καψ. (1)
 3. 180 καψ. (1)
 4. 60 καψ. (1)
Μορφή
 1. ταμπλέτες (4)
 2. κάψουλες (3)
Μείγμα
 1. καθαρό (5)
 2. μείγμα (2)
νομική κατηγορία του προϊόντος
Ετικέτες προϊόντος
 1. Vegan (4)
 2. SPRING 35% (1)
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (6)
Vegan (6)
Χωρίς Γλουτένη (7)
Χωρίς Λακτόζη (6)
BIO (7)
Χωρίς GMO (6)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (5)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (7)
Χωρίς Ασπαρτάμη (7)
 1. Ψευδάργυρος - GymBeam
  Ψευδάργυρος - GymBeam
  92%
  92 % (167)
  Από 4,95 €
 2. Vitamin C + zinc - GymBeam
  Βιταμίνη C + Ψευδάργυρος - GymBeam
  94%
  94 % (27)
  6,95 €
 3. Zinc chelate - GymBeam 15mg
  Χηλικός ψευδάργυρος (διγλυκινικός) 100 tab - GymBeam
  94%
  94 % (48)
  Από 8,50 €
 4. Zinok Pikolinát 150 tabs - OstroVit
  Zinc Picolinate - OstroVit
  99%
  99 % (14)
  6,50 €
 5. Zinok Pikolinát 50 mg - NOW Foods
 6. Triple Zinc - OstroVit
  Triple Zinc – OstroVit
  80%
  80 % (1)
  6,95 €
 7. Zinc Matrix - Reflex Nutrition
  Zinc Matrix - Reflex Nutrition
  100%
  100 % (1)
  13,50 €

7 είδη