Μπάλες Άσκησης & Πλατφόρμες Ισορροπίας

Μπάλες Άσκησης & Πλατφόρμες Ισορροπίας είναι αξεσουάρ γυμναστικής που βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής σταθερότητας, της ισορροπίας και της στάσης του σώματος. Με την ασταθή επιφάνειά τους, η χρήση τους απαιτεί την ενεργοποίηση του κορμού και άλλων μυών για τη διατήρηση της ισορροπίας. Αυτό σας επιτρέπει να εργαστείτε για την ενδυνάμωση του κορμού και άλλων μυϊκών ομάδων.

 Προβολή περισσότερων

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αξεσουάρ γυμναστικής για εσάς;

  • Οι μπάλες άσκησης κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Όταν επιλέγετε μία, σκεφτείτε τις δραστηριότητες για τις οποίες θα τη χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε με βάση τη διάμετρο που σας εξυπηρετεί. Έτσι εξασφαλίζετε ότι μπορείτε να δουλέψετε αποτελεσματικά όλες τις μυϊκές ομάδες με τη σωστή τεχνική. Επιπλέον, οι μπάλες γυμναστικής μπορούν να χρησιμεύσουν όχι μόνο ως μέσο εκγύμνασης, αλλά και ως εναλλακτική καρέκλα, καθώς το στρογγυλό σχήμα τους ενθαρρύνει τη συμμετοχή του κορμού σας ακόμη και όταν βρίσκεστε σε καθιστή θέση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ενισχύσετε το βαθύ σταθεροποιητικό σας σύστημα ενώ εργάζεστε ή κάθεστε.

 

 • Οι μπάλες μασάζ είναι εδώ για να αποδείξουν ότι οι μπάλες γυμναστικής δεν προοριζονται μόνο για άσκηση. Με τις μικρές πλαστικές προεξοχές τους, μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μασάζ που στοχεύει σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες και να ανακουφίσετε τυχόν μυϊκή ένταση.

 

 • Οι πλατφόρμες και τα μαξιλάρια ισορροπίας έχουν σχεδιαστεί για διάφορες ασκήσεις λειτουργικής προπόνησης. Βοηθούν στην ενεργοποίηση μυών κατά τη διάρκεια απομονωτικών ασκήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πλήρη προπόνηση ολόκληρου του σώματος, ακόμη και με το να στέκεστε απλώς πάνω στην πλατφόρμα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε επίπεδες πλατφόρμες ισορροπίας ή να επιλέξετε κυρτές που μοιάζουν με μισές μπάλες. Οι τελευταίες διατίθενται και σε πιο μικρά μεγέθη, επιτρέποντας τη χρήση τους ξεχωριστά, κάτω από κάθε πόδι.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις μπάλες άσκησης και τις πλατφόρμες ισορροπίας;

Κατά την προπόνηση με αυτόν τον εξοπλισμό γυμναστικής, η ασφάλεια είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. Αυτά τα εργαλεία γυμναστικής είναι ασταθή, επομένως είναι απαραίτητο να εστιάζετε στη σωστή τεχνική και να ενεργοποιείτε τον κορμό σας.

Οι μπάλες γυμναστικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους τύπους ασκήσεων, όπως άλματα και ασκήσεις κοιλιακών. Μπορούν να ενσωματωθούν σε ροκανίσματα ή άρσεις γονάτων κατά την εκτέλεση της σανίδας. Είναι επίσης εξαιρετικές για διατάσεις ολόκληρου του σώματος, ασκήσεις αποκατάστασης και προπονήσεις χαλάρωσης.

Οι πλατφόρμες ισορροπίας και τα μαξιλάρια έχουν τεράστια ευελιξία χρήσης. Οι αρχάριοι μπορούν να ξεκινήσουν με το να στέκονται απλώς πάνω τους αυξάνοντας σταδιακά τον βαθμό δυσκολίας, για παράδειγμα, με το να στέκονται στο ένα πόδι. Με την πάροδο του χρόνου, θα μπορέσετε να προχωρήσετε, εκτελώντας ακόμη και καθίσματα με ένα πόδι πάνω στις πλατφόρμες. Εξοπλισμός όπως το Half Ball είναι επίσης χρήσιμος για ασκήσεις αποκατάστασης, όπως η ενδυνάμωση των γονάτων. Ορισμένες σανίδες έχουν σχήμα ασταθούς σανίδας, και οι δεξιότητες σταθερότητας και συντονισμού που αναπτύσσετε μέσω της τακτικής χρήσης μπορούν να είναι επωφελείς για δραστηριότητες όπως το skateboarding, το snowboarding ή το surfing.

Αν αναζητάτε τρόπους για να ενδυναμώσετε παραμελημένους μυς, να βελτιώσετε την ισορροπία και τη συνολική σταθερότητα, να δυναμώσετε το σώμα σας και να αποκτήσετε σωστή στάση του σώματος, τότε οι μπάλες γυμναστικής και οι πλατφόρμες ισορροπίας είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός γυμναστικής για εσάς.

Μπορείτε να βρείτε έμπνευση για προπονήσεις κοιλιακών με μπάλα γυμναστικής σε ξεχωριστό άρθρο με τίτλο: Οι 13 καλύτερες ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής για δυνατούς κοιλιακούς

Για συμβουλές σχετικά με την ενσωμάτωση μιας πλατφόρμας ισορροπίας στην προπόνησή σας, ανατρέξτε στο άρθρο: Oι 10 καλύτερες ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας BOSU για να βελτιώσετε την ισορροπία, να δυναμώσετε την πλάτη και ολόκληρο το σώμα σας

 Λιγότερα

14 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Εφαρμογή
 1. ελαστικό (1)
Παντελόνια
 1. μακρύ (1)
Καατασκευαστής
 1. GymBeam (11)
 2. Spokey (2)
 3. STRIX (1)
Γραμμάρια (γρ)
 1. 20 x 2,8 g (1)
Χρώμα
 1. Γκρι (5)
 2. Πορτοκαλί (5)
 3. Μαύρο (4)
 4. shadow (4)
 5. glossy green (2)
 6. glossy blue (2)
 7. glossy pink (2)
 8. violet (2)
 9. Πράσινο (1)
 10. emerald (1)
Υλικό
 1. 74% nylon ,26% elastane (1)
Μέγεθος
 1. XS (1)
 2. S (1)
 3. M (1)
 4. L (1)
 5. XL (1)
νομική κατηγορία του προϊόντος
Ετικέτες προϊόντος
 1. YOGA30 (3)
 2. Discount 35% (1)
 3. YOGA15 (1)
 4. YOGA21 (1)
 5. YOGA31 (1)
 6. YOGA32 (1)
 7. YOGA35 (1)
 8. YOGA37 (1)
 9. YOGA40 (1)
 10. YOGA50 (1)
 11. YOGA51 (1)
 12. YOGA52 (1)
Τιμή
Φιλτρα
 1. Half Balance Ball - GymBeam
  Half Ball Balance Trainer - GymBeam
  84%
  84 % (10)
  39,55 €
 2. PlyoBox Wood - GymBeam
  Πλειομετρικό Κουτί PlyoBox Wood - GymBeam
  77%
  77 % (7)
  60,35 €
 3. Fitlopta FitBall 85 cm - GymBeam
  FitBall 85 cm - GymBeam
  93%
  93 % (59)
  9,05 €
 4. Fitlopta FitBall 65 cm - GymBeam
  FitBall 65 cm - GymBeam
  98%
  98 % (69)
  8,35 €
 5. Balance Board WoodWork - GymBeam
  Σανίδα Ισορροπίας WoodWork - GymBeam
  95%
  95 % (4)
  12,95 €
 6. Balance Trainer black - GymBeam
  Balance Trainer Black – GymBeam
  93%
  93 % (6)
  9,85 €
 7. Balance Trainer Orange - GymBeam
  Balance Trainer Orange - GymBeam
  100%
  100 % (1)
  7,55 €
 8. OverBall 25 cm - GymBeam
  OverBall 25 cm - GymBeam
  0%
  0% (0)
  2,69 €
 9. Massage FitBall 65 cm - GymBeam
 10. Mini Μπάλες Ισορροπίας Orange - GymBeam
 11. Γυναικείο κολάν ALPHA Emerald - STRIX
 12. SWAY
 13. Gymnastic Ball LOVA green 45 cm - Spokey
  Εξαντλημένο
 14. Half Balance Ball Compact - GymBeam
  Εξαντλημένο

14 είδη