EAA

EAA είναι μια κατηγορία προϊόντων που περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα (ΕΕΑ), τα οποία είναι χρήσιμα για την επίτευξη των βέλτιστων επιπέδων υγείας. Υπάρχουν συνολικά 8, και το σώμα μας τα χρησιμοποιεί για να συνθέσει πρωτεΐνες, δηλαδή το βασικό συστατικό του μυϊκού ιστού. Ως εκ τούτου, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, αποτελούν επίσης τη βάση για την παραγωγή ορμονών, ενζύμων και άλλων ενώσεων που είναι απαραίτητες για τον υγιή μεταβολισμό, την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Η παγίδα είναι ότι το σώμα δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνο του, και έτσι εξαρτόμαστε πλήρως από την πρόσληψή τους μέσω της διατροφής και των συμπληρωμάτων.

 Προβολή περισσότερων

Ποια είναι η λειτουργία των απαραίτητων αμινοξέων;

Τα απαραίτητα αμινοξέα περιλαμβάνουν βαλίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, μεθειονίνη, θρεονίνη, φαινυλαλανίνη, τρυπτοφάνη και λυσίνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ιστιδίνη υπολογίζεται επίσης μεταξύ αυτών, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την παιδική ηλικία. Ωστόσο, έχει ανακαλυφθεί ότι όταν ένα άτομο φτάσει στην ενηλικίωση, το σώμα είναι σε θέση να την παράγει μόνο του, και ως εκ τούτου συνήθως κατηγοριοποιείται ως ένα ημι-απαραίτητο αμινοξύ.

Κάθε ένα από αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία στο σώμα. Η βαλίνη, η λευκίνη και η ισολευκίνη αναφέρονται συλλογικά ως αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs) και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και αναγέννηση της μυϊκής μάζας. Από μόνα τους, τα BCAA είναι άμεσης πέψης αμινοξέα και μπορούν έτσι να χρησιμεύσουν ως πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας. Χάρη σε αυτό, είναι σε θέση να προστατεύσουν τους μυς από την καύση για ενέργεια. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για όλους όσους γυμνάζονται και προσπαθούν να χτίσουν μυϊκή μάζα, καθώς και για τους δρομείς αντοχής και άλλους αθλητές που κάνουν μεγάλης διάρκειας και απαιτητικές προπονήσεις.

Η μεθειονίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των ιστών του σώματος και τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, ειδικά για τη σωστή απορρόφηση του ψευδαργύρου και του σεληνίου. Αυτά τα μέταλλα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Η θρεονίνη, με τη σειρά της, είναι ένα μέρος του κολλαγόνου και της ελαστίνης, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας πρωτεΐνες που φροντίζουν την υγεία του δέρματος και άλλων συνδετικών ιστών. Η φαινυλαλανίνη είναι η βάση για την παραγωγή ορμονών και νευροδιαβιβαστών στο σώμα, όπως η ντοπαμίνη, η οποία επηρεάζει τη διάθεση, τη σκέψη και άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου. Η τρυπτοφάνη έχει παρόμοια λειτουργία και είναι πρόδρομος του νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη. Η σεροτονίνη συμβάλλει στη ρύθμιση του ύπνου, της διάθεσης και της όρεξης. Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική, η λυσίνη παίζει βασικό ρόλο στον σχηματισμό της πρωτεΐνης και της μυϊκής μάζας,προάγοντας έτσι τη βέλτιστη απορρόφηση του ασβεστίου.  

Πώς να πάρετε τα απαραίτητα αμινοξέα;

Τα BCAA έχουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων λόγω των ιδιοτήτων τους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να υποστηρίξετε την πρόσληψη των προαναφερόμενων ενώσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συνολική υγεία. Αποτελούν επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα μεταπροπονητικό ρόφημα πρωτεΐνης. Τα ΕΑΑ συνήθως διατίθενται σε διαλυτή σκόνη, την οποία μπορείτε να αναμείξετε μαζί με νερό ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα.

 Λιγότερα

6 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Καατασκευαστής
 1. ActivLab (2)
 2. Nutrend (1)
 3. GymBeam (1)
 4. Applied Nutrition (1)
 5. OstroVit (1)
Γεύση
 1. Πορτοκάλι (2)
 2. Φραγκοστάφυλλο (1)
 3. Γκρέιπφρουτ (1)
 4. Πράσινο Μήλο (1)
 5. Icy Blue Razz (1)
 6. Λεμόνι (1)
 7. Λεμόνι - Λαιμ (1)
 8. Μάνγκο - Maracuja (1)
 9. creamy strawberry (1)
 10. pineapple pear (1)
 11. orange apple (1)
 12. mango blackberry (1)
 13. candy ice blast (1)
 14. fruit burst (1)
 15. fruit salad (1)
Γραμμάρια (γρ)
 1. 500 g (3)
 2. 250 g (1)
 3. 300 g (1)
 4. 390 g (1)
 5. 400 g (1)
Χρώμα
 1. violet (4)
 2. shadow (3)
 3. ivory (2)
Μορφή
 1. σκόνη (6)
Μείγμα
 1. μείγμα (5)
 2. καθαρό (1)
νομική κατηγορία του προϊόντος
Ετικέτες προϊόντος
 1. Vegan (1)
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (6)
Vegan (1)
Χωρίς Γλουτένη (6)
Χωρίς Λακτόζη (6)
BIO (6)
Χωρίς GMO (3)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (6)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (6)
Χωρίς Ασπαρτάμη (6)
 1. EAA - GymBeam
  EAA - GymBeam
  79%
  79 % (152)
  Από 11,50 €
 2. EAA Mega Strong Powder - Nutrend
  EAA Mega Strong Powder - Nutrend
  100%
  100 % (2)
  23,95 €
 3. EAA - OstroVit
  EAA - OstroVit
  64%
  64 % (11)
  14,50 €
 4. Amino Fuel - Applied Nutrition
  Amino Fuel - Applied Nutrition
  70%
  70 % (3)
  22,95 €
 5. EAA Xtra - ActivLab lemon
  EAA Xtra - ActivLab
  70%
  70 % (6)
  16,50 €
 6. EAA Xtra Instant - ActivLab 500 g - watermelon
  EAA Xtra Instant – ActivLab
  47%
  47 % (6)
  19,50 €

6 είδη