Ιμάντες Καρπών & Περικάρπια Άρσης Βαρών

Ιμάντες Καρπών & Περικάρπια Άρσης Βαρών Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από ιμάντες και περικάρπια άρσης βαρών με άγκιστρο, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να ενισχύουν τη λαβή σας όταν σηκώνετε βαριά φορτία στο γυμναστήριο. Το ένα άκρο τυλίγεται γύρω από τον καρπό, ενώ το άλλο συνδέεται με τη μπάρα. Όταν κάνετε άρσεις θανάτου ή άλλες ασκήσεις που απαιτούν έλξη βάρους, βοηθούν στη μείωση της έντασης στους πήχεις και τα δάχτυλα. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνετε πιο σταθερή λαβή, επιτρέποντάς σας να κρατάτε περισσότερα βάρη ή να εκτελείτε περισσότερες επαναλήψεις με σωστή τεχνική. Χρησιμοποιούνται συνήθως από powerlifters, αρσιβαρίστες, crossfitters, δυνατούς άνδρες, bodybuilders, καθώς και από απλούς επισκέπτες του γυμναστηρίου που στοχεύουν στη βελτίωση της απόδοσής τους.

 Προβολή περισσότερων

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ιμάντες καρπών και περικάρπια άρσης βαρών;

Η χρήση τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης δύναμης μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη σε θέματα ασφάλειας, άνεσης και απόδοσης.

Μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού: Η χαμηλότερη μυϊκή ένταση μειώνει την πιθανότητα τραυματισμών από τράβηγμα ή υπερχρήση λόγω μεγάλων φορτίων.

Εξασφαλίζουν πιο δυνατή λαβή: Αποκτάτε πιο σταθερό και αξιόπιστο κράτημα της μπάρας ή του αλτήρα.

 Ενισχύουν την εστίαση στην απόδοση: Δεν θα χρειάζεται να επικεντρωθείτε τόσο πολύ στο κράτημα της βαριάς μπάρας, αλλά αποκλειστικά στην απόδοσή σας.

Βοηθούν στην επίτευξη καλύτερης απόδοσης: Οι ιμάντες άρσης βαρών σάς επιτρέπουν να σηκώνετε μεγαλύτερα φορτία ή να εκτελείτε μεγαλύτερο αριθμό επαναλήψεων, συμβάλλοντας σε μεγαλύτερο προπονητικό ερέθισμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη μυϊκή ανάπτυξη και δύναμη.

Πότε συνιστάται να χρησιμοποιείτε ιμάντες άρσης βαρών;

Θα επωφεληθείτε περισσότερο από τα πλεονεκτήματα της χρήσης ιμάντων άρσης βαρών όταν τους χρησιμοποιείτε μόνο σε ασκήσεις και καταστάσεις όπου απαιτείται η χρήση τους.

Κατάλληλα βάρη: Είναι κατάλληλοι για ασκήσεις με ελεύθερα βάρη, όπως η μπάρα, το kettlebell ή ο αλτήρας, ή κατά τη διάρκεια ασκήσεων με μπάρα για έλξεις.

Κατάλληλες ασκήσεις: Είναι ιδανικά για άρσεις θανάτου, κωπηλατική άσκηση με μπάρα, Bulgarian split squats, farmer's carry, step-ups πάγκου με αλτήρα ή ασκήσεις άρσης βαρών (snatch, clean and jerk).

Καταστάσεις: Προπόνηση με βαριά βάρη ή όταν θέλετε να διαχειριστείτε μεγαλύτερο αριθμό επαναλήψεων και η δύναμη της λαβής θα μπορούσε να είναι ο περιοριστικός παράγοντας.

Ποιοι τύποι ιμάντων υπάρχουν;

Οι ιμάντες άρσης βαρών διαφέρουν ως προς το σχήμα και τη μέθοδο χρήσης.

1.Ιμάντες άρσης βαρών με λάσο: Γνωστοί και ως ιμάντες άρσης βαρών με περικάρπιο. Διαθέτουν μια θηλιά στο ένα άκρο για το δέσιμο, μέσα από την οποία περνάτε το χέρι σας και τυλίγετε το άλλο άκρο γύρω από τη μπάρα. Χρησιμοποιούνται συνηθέστερα κατά τη διάρκεια κανονικών προπονήσεων στο γυμναστήριο.

 1. Ιμάντες ολυμπιακών άρσεων: Έχουν μόνο μία κλειστή θηλιά, την οποία περνάτε μέσα από τον καρπό σας, στη συνέχεια περνάτε το άλλο άκρο κάτω από τη μπάρα και την ασφαλίζετε με την παλάμη σας. Είναι δημοφιλείς στους αρσιβαρίστες, επειδή η απελευθέρωση της λαβής της μπάρας αρκεί για να απελευθερωθούν και οι ιμάντες..

3.Ιμάντες άρσης βαρών σε σχήμα 8: Αυτοί οι ιμάντες έχουν 2 θηλιές. Περνάτε τον καρπό σας μέσα από τη μία, στη συνέχεια τον περνάτε κάτω από τη μπάρα και μέσα από την άλλη θηλιά. Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους τύπους, δεν γεμίζουν τον χώρο μεταξύ της παλάμης σας και της μπάρας. Προτιμώνται τόσο από τους δυνατούς και προχωρημένους αθλητές όσο και από τους αθλητές της άρσης βαρών.

 1. Περικάρπια άρσης βαρών: Αυτά διαθέτουν έναν μεταλλικό γάντζο στη μία άκρη, τον οποίο αγκιστρώνετε στην μπάρα και στη συνέχεια προχωράτε στην εκτέλεση της άσκησης.. Το πλεονέκτημα είναι η γρήγορη προσάρτηση, αλλά είναι απαραίτητο ο γάντζος να εφαρμόζει καλά πάνω στη μπάρα ή τον αλτήρα.

Σε αυτή την κατηγορία, θα βρείτε επίσης ιμάντες, οι οποίοι εξυπηρετούν διαφορετικό σκοπό από τους ιμάντες άρσης βαρών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για ασκήσεις που περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό επαναλήψεων στη μπάρα για έλξεις, στις παράλληλες μπάρες ή στους κρίκους ενόργανης γυμναστικής. Αυξάνουν την πρόσφυση της λαβής και τη δύναμη στην περιοχή της παλάμης. Αυτό τους καθιστά πιο δημοφιλείς στους crossfitters κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, ειδικά για pull-ups, muscle-ups ή ασκήσεις toes-to-bar.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τη σωστή χρήση των ιμάντων άρσης βαρών, μπορειτε να ανατρέξετε σε σχετικά άρθρα στην ενότητα του blog μας.

 Λιγότερα

15 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Καατασκευαστής
 1. GymBeam (9)
 2. CHIBA (2)
 3. Climaqx (2)
 4. RDX Sports (1)
 5. C.P. Sports (1)
Χρώμα
 1. Μαύρο (7)
 2. Μαύρο - Γκρι (1)
 3. Μαύρο - Κόκκινο (1)
 4. Μαύρο - Κίτρινο (1)
 5. Camo (1)
 6. Ροζ (1)
 7. Κόκκινο (1)
 8. camouflage olive (1)
 9. shadow (1)
 10. violet (1)
Μέγεθος
 1. uni (4)
 2. M (3)
 3. S (2)
 4. L (2)
νομική κατηγορία του προϊόντος
Ετικέτες προϊόντος
 1. PRISLUSENSTVO20 (15)
 2. Best Seller (2)
 3. New (2)
 4. SPRING 39% (1)
Τιμή
Φιλτρα
 1. Lifting Straps Black & Grey - GymBeam
  Ιμάντες Άρσης Βαρών LIFT Black & Grey – GymBeam
  81%
  81 % (44)
  8,95 €
 2. Lifting straps Ultra grips black - Climaqx
  Λαβές Άρσης Βαρών Ultra Black - Climaqx
  100%
  100 % (2)
  39,95 €
 3. Leather Lifting Straps Black - GymBeam
  Leather Lifting Straps Black - GymBeam
  70%
  70 % (2)
  14,95 €
 4. Lifting straps Figure 8 Black - GymBeam
  Ιμάντες άρσης Figure 8 Black - GymBeam
  93%
  93 % (8)
  15,50 €
 5. trhačky gym Beam
  Ιμάντες Άρσης Βαρών - GymBeam
  95%
  95 % (45)
  4,40 €
 6. Οι ιμάντες ανύψωσης X-Grip - GymBeam
  Περικάρπια X-Grip - GymBeam
  93%
  93 % (71)
  5,50 €
 7. Lifting Cotton Gel Straps S4 Black - RDX Sports
 8. Lifting Straps Strong Grip - GymBeam
  Ιμάντες ανύψωσης Strong Grip - GymBeam
  50%
  50 % (4)
  16,50 €
 9. Γάντζοι fitness - GymBeam
  Γάντζοι fitness - GymBeam
  84%
  84 % (29)
  12,95 €
 10. X-Grip Lifting Straps pink - GymBeam
  Ιμάντες Ανύψωσης X-Grip pink - GymBeam
  100%
  100 % (8)
  5,50 €
 11. Strongman Powerstrap - Chiba
  Ιμάντες Kαρπού Strongman Powerstrap – Chiba
  100%
  100 % (4)
  26,95 €
 12. Οι ιμάντες Camo - GymBeam
  Iμάντες Aνύψωσης Camo - GymBeam
  92%
  92 % (38)
  5,50 €
 13. Περικάρπια Άρσης Βαρών Powerhook – Chiba
  Περικάρπια Άρσης Βαρών Powerhook – Chiba
  40%
  40 % (3)
  21,95 €
 14. Lifting straps Lady Ultra Grips red - Climaqx
  Εξαντλημένο
  Λαβές Άρσης Βαρών Lady Ultra red - Climaqx
  100%
  100 % (2)
 15. Lifting straps camouflage olive - C.P. Sports
  Εξαντλημένο
  Ιμάντες Άρσης Βαρών Camouflage Olive - C.P.Sports
  100%
  100 % (1)

15 είδη