Κολλαγόνο

Κολλαγόνο είναι μια δημοφιλής πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες για την πιθανή θετική του επίδραση στην ποιότητα των νυχιών, του δέρματος, των μαλλιών και της συνολικής ομορφιάς. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό για τους άνδρες, ειδικά τους αθλητές, που το χρησιμοποιούν για να φροντίζουν τις αρθρώσεις, τους μύες, τους συνδέσμους και τα οστά. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας χάνει σταδιακά κολλαγόνο. Για τον ίδιο λόγο οι ηλικιωμένοι συχνά διαμαρτύρονται για πόνο στις αρθρώσεις και άλλα προβλήματα κίνησης. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την πρόσληψη κολλαγόνου σε οποιαδήποτε ηλικία. Άτομα όπως οι vegan που αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα, δεν πρέπει να ξεχνούν την πρόσληψη κολλαγόνου, καθώς τα ζωικά προϊόντα αποτελούν μια εξαιρετική πηγή αυτού.

 Προβολή περισσότερων

Το κολλαγόνο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των συνδετικών ιστών στα οστά, το συκώτι, τα νεφρά, την καρδιά, τα δόντια και το δέρμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κολλαγόνου, καθένας από τους οποίους κυριαρχεί σε διαφορετικό ιστό. Τύπος I., II., III και IV. το κολλαγόνο είναι το πιο αντιπροσωπευτικό στο σώμα. Το κολλαγόνο τύπου Ι εμφανίζεται στο δέρμα, στους τένοντες, στα οστά, στους συνδέσμους, στην οδοντίνη και στους ενδιάμεσους ιστούς. Το κολλαγόνο τύπου II υπάρχει στη συνέχεια στους χόνδρους και τη ζελατινώδη μάζα του οφθαλμού. Το κολλαγόνο τύπου III υπάρχει κυρίως στο δέρμα, στους μύες και στα αιμοφόρα αγγεία. Το τελευταίο από τα αναφερόμενα - το κολλαγόνο τύπου IV εμφανίζεται σε όλες τις βασικές μεμβράνες. Είναι σημαντικό για το σώμα μας κυρίως επειδή επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, τη μυϊκή ανάπτυξη, προστατεύει την υγεία των οστών και είναι επίσης σημαντικό για το καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Το κολλαγόνο συνήθως έχει ζωική προέλευση, όπως θαλασσινά και βοοειδή. Το θαλάσσιο κολλαγόνο περιέχει κυρίως κολλαγόνο τύπου Ι, οπότε είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες που προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα των μαλλιών ή του δέρματος. Ωστόσο, είναι επίσης λειτουργικό για τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα οστά. Είναι πρακτικό κυρίως επειδή περιέχει μικρότερα σωματίδια τα οποία χωνεύονται και απορροφώνται καλύτερα. Από αυτή την άποψη, το υδρολυμένο κολλαγόνο βοείου κρέατος αποτελεί επίσης μια εξαιρετικη πηγή. Πέρασε από μια διαδικασία κατά την οποία οι ίνες κολλαγόνου χωρίστηκαν σε μικρές αλυσίδες αμινοξέων που απορροφώνται εύκολα. Το υδρολυμένο κολλαγόνο διαθέτει ένα πλήρες προφίλ αμινοξέων. Τα προϊόντα κολλαγόνου συχνά εμπλουτίζονται με βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα.

 

Μπορείτε να συμπληρώσετε κολλαγόνο στο σώμα σας με πολλούς τρόπους, όπως είναι το σφηνάκι κολλαγόνου, η σκόνη, οι κάψουλες ή τα ροφήματα RTD.

 Λιγότερα

6 είδη

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Καατασκευαστής
 1. BeastPink (3)
 2. GymBeam (1)
 3. OstroVit (1)
 4. NOW Foods (1)
Γεύση
 1. Φραγκοστάφυλλο (1)
 2. Φρούτα του Δάσους (1)
 3. Σταφύλι (1)
 4. Πράσινο Μήλο (1)
 5. Μάνγκο - Maracuja (1)
 6. Μάνγκο - Πορτοκάλι (1)
 7. Πορτοκάλι (1)
 8. Ροδάκινο (1)
 9. Ανανάς (1)
 10. Φράουλα - Λεμονάδα (1)
 11. Φράουλα - Ακτινίδιο (1)
 12. Χωρίς Γεύση (1)
 13. Wild Berries (1)
 14. Raspberry lemonade with mint (1)
 15. lesné ovocie (1)
Γραμμάρια (γρ)
 1. 200 g (1)
 2. 240 g (1)
 3. 400 g (1)
 4. 500 g (1)
Συσκευασία (μλ)
 1. 20 x 60 ml (1)
 2. 60 ml (1)
Χρώμα
 1. shadow (5)
 2. violet (1)
Κάψουλες
 1. 120 καψ. (2)
Μορφή
 1. σκόνη (3)
 2. κάψουλες (2)
 3. υγρό (1)
Μείγμα
 1. μείγμα (5)
 2. καθαρό (1)
νομική κατηγορία του προϊόντος
Τιμή
Φιλτρα
Vegetarian (6)
Vegan (6)
Χωρίς Γλουτένη (6)
Χωρίς Λακτόζη (5)
BIO (6)
Χωρίς GMO (6)
Χωρίς Τεχνητά Γλυκαντικά (2)
Χωρίς Πλαστικό Πακέτο (6)
Χωρίς Ασπαρτάμη (6)
 1. RunCollg Collagen - GymBeam
  Κολλαγόνο RunCollg - GymBeam + ΔΩΡΑ
  94%
  94 % (457)
  19,95 €
 2. Collagen + Vitamin C - OstroVit
  Collagen + Vitamin C - OstroVit
  94%
  94 % (92)
  Από 10,95 €
 3. Colla Pink - BeastPink
  Colla Pink - BeastPink
  89%
  89 % (669)
  16,95 €
 4. Marine Beauty - BeastPink
  Marine Beauty - BeastPink
  93%
  93 % (70)
  13,95 €
 5. BioCell Collagen® Hydrolyzed Type II - NOW Foods
  BioCell Collagen® Hydrolyzed Type II - NOW Foods
  100%
  100 % (4)
  38,95 €
 6. Collagen Beauty Shot - BeastPink
  Beauty Shot Κολλαγόνου - BeastPink
  92%
  92 % (38)
  Από 2,10 €

6 είδη