Fitness συνταγές για νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα

Fitness συνταγές για νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα

Πώς θα νιώθαμε ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα χωρίς γλυκές λιχουδιές; Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις θερμίδες – θα υπάρχουν πολλές από αυτές. Ωστόσο, εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο υγιεινό και κατάλληλο για τη φυσική σας κατάσταση, αντικαταστήστε τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες συνταγές με αυτές τις 10 υγιεινές συνταγές που σας προτείνουμε. Τις βελτιώσαμε όλες χρησιμοποιώντας υγιεινά συστατικά και τις τελειοποιήσαμε με την πάροδο του χρόνου. Θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι καλύτερες από τέλειες! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη γεύση τους, δεν θα τις ξεχωρίσετε καν από τις κλασικές συνταγές. Ας ξεκινήσουμε την προετοιμασία των Χριστουγέννων!

1. Χριστουγεννιάτικα Raw balls

Για 15 raw balls θα χρειαστούμε:

  • 100 γρ αμύγδαλα
  • 20 γρ νιφάδες βρώμης
  • 60 γρ μπανάνα
  • 50 g χουρμά
  • 1 κουταλιά του γλυκού gingerbread spice
  • 1 κουταλιά του γλυκού gingerbread spice
Christmas Raw balls

Αρχικά, χρησιμοποιήστε το μίξερ για να αναμίξετε τις νιφάδες βρώμης και τα αμύγδαλα μέσα σε αλεύρι, στη συνέχεια προσθέστε μπανάνα, χουρμάδες και gingerbread spice. Ανακατέψτε καλά για να σχηματίσετε μια εύθρυπτη μάζα. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να διαμορφώσετε τη μάζα σε μπάλες μεγέθους καρυδιού. Τέλος, τυλίξτε τις μπάλες με τη θρυμματισμένη καρύδα που έχουμε ετοιμάσει αναμειγνύοντας την καρύδα με την τριμμένη φλούδα λεμονιού. Έτοιμα!

2. Υγιεινά ρολά βανίλιας

  • 250 γρ αλεύρι όλυρας
  • 120 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 90 γρ φυσικό γλυκαντικό Ερυθριτόλη
  • 20 g ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 150 γρ λάδι καρύδας
  • βανίλια ζάχαρη για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Fitness vanilla rolls

Χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο μπολ για να αναμίξετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την ερυθρίτόλη και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Στη συνέχεια, αναμίξτε την σκληρή ζύμη και βάλτε την στο ψυγείο για 20-30 λεπτά για να γίνει σκληρύνει ακόμα περισσότερο. Κάθε φορά που κόβετε ένα κομμάτι της ζύμης, διαμορφώνετέ το (με κυλιόμενη κίνηση) σε ρολό. Τοποθετήστε τα ρολά σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε τα στους 150 ° C για περίπου 20-25 λεπτά (έως ότου τα άκρα των ρολών ροδίσουν). Μετά το ψήσιμο, αφήστε τα να κρυώσουν και τέλος είναι έτοιμα να τυλιχτούν με ζάχαρη βανίλιας.

3. Μπισκότα κανέλας

Συστατικά για τη ζύμη:

Συστατικά για το γλάσο κανέλας:

  • λίγος χυμός λεμονιού (ή πορτοκαλιού)
  • 50 γρ ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανελα
Cinnamon cookies

Ανακατέψτε το αυγό, τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, τις σταγόνες βανίλιας και το βούτυρο θερμοκρασίας δωματίου, σε ένα μεγάλο μπολ έως ότου το μείγμα αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέστε αλεύρι και φτιάξτε μια σκληρή ζύμη. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο.

Το γλάσο κανέλας είναι εύκολο να παρασκευαστεί – ανακατέψτε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και αφήστε το μείγμα για λίγο, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Στη συνέχεια, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη σε σχήμα ορθογωνίου και απλώστε το γλάσο πάνω της. Τυλίξτε τη  σε ρολό και μετά κόψτε τη σε κυκλάκια πάχους 0,5 cm περίπου. Βάλτε τα κυκλάκια σε ένα ταψί επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος. Εάν σας περίσσεψε γλάσο, απλώστε το στα κυκλάκια που έχετε σχηματίσει. Ψήστε για 10-12 λεπτά στους 170 ° C έως ότου οι άκρες τους αποκτήσουν χρυσαφί τόνο.

4. Καναπεδάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Banana canapes with peanut butter

Κόψτε τις μπανάνες σε μικρούς κύκλους περίπου. 1 cm πάχους. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να εφαρμόσετε φυστικοβούτυρο στην κορυφή (όχι πάρα πολύ). Ρίξτε μαύρη σοκολάτα στην κορυφή και πασπαλίστε με καρύδα ή ζαχαρωτά. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.  Voila! Τί πιο εύκολο;

5. Χουρμάδες με έκπληξη

  • αποξηραμένοι χουρμάδες
  • λευκή σοκολάτα
  • φουντούκια
Dates with surprise

Ανοίξτε τους χουρμάδες και γεμίστε τους με λιωμένη λευκή σοκολάτα (δεν είναι απαραίτητο να το παρακάνετε γιατί οι χουρμάδες είναι ήδη αρκετά γλυκοί). Στη συνέχεια, βάλτε και το ένα τέταρτο του καρυδιού μέσα τους και κλείστε τους. Έτοιμοι!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

6. Pizza sticks

  • 150 ml νερό
  • 4  κουταλιές πρωτεϊνικό Pizza Mix
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • τυρί και ζαμπόν για γαρνίρισμα
 Pizza sticks

Προετοιμάστε τη βάση σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του πρωτεϊνικού pizza mix – ανακατέψτε το νερό με τη σκόνη, προσθέστε αλάτι και δημιουργήστε μια ζύμη, η οποία θα απλώνεται σε ένα ταψί σε σχήμα ορθογωνίου. Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 ° C για 8 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε τη βάση της πίτσας, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά σύμφωνα με το γούστο σας – τυρί, ζαμπόν, βότανα και ψήστε για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, κόψτε σε μπαστούνια. Καλή όρεξη!

7. Πρωτεϊνικό ψωμί με πιπερόριζα

  • 300 γρ αλεύρι όλυρας ολικής
  • 1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού gingerbread spice
  • 30 γρ (1 κουταλιά) πρωτεΐνη Just whey (Μιλκσεικ σοκολάτας)
  • 120 γρ μέλι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ λάδι καρύδας
  • αυγό για γλασάρισμα
Protein gingerbread

Πρώτα, ανακατέψτε το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ, πρωτεΐνη και gingerbread spice. Λιώστε το βούτυρο και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε με το αυγό και το μέλι μέσα στο μείγμα αλευριού. Φτιάξτε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για μια νύχτα ή τουλάχιστον για μία ώρα. Στη συνέχεια, χωρίστε τη ζύμη σε δύο μισά, τυλίξτε την και κόψτε την σε μικρά ψωμάκια πιπερόριζας. Τέλος, τοποθετήστε το ψωμί με πιπερόριζα σε ένα ταψί επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος, αλείψτε το με ένα χτυπημένο αυγό και ψήστε στους 200 ° C για 5-10 λεπτά.

8. Wraps πουτίγκας

  • 250 ml γάλα
  • ½ συσκευασία πουτίγκα βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης
  • 1 σφολιάτα
  • βατόμουρο (ή άλλη) μαρμελάδα
  • αυγό για γλασάρισμα
Pudding wraps

Αρχικά, μαγειρέψτε τη πουτίγκα βανίλιας ακολουθώντας τις οδηγίες. Στη συνέχεια, κόψτε τη σφολιάτα σε 16 ίσα κομμάτια. Οκτώ από αυτά θα τα γεμίσετε με ένα κουταλάκι του γλυκού πουτίγκα και ½ κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Καλύψτε την κορυφή με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να δημιουργήσετε το περιτύλιγμα. Τοποθετήστε τα wraps σε ένα ταψί, αλείψτε τα με ένα αυγό και ψήστε στους 170 ° C για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί τόνο.

9. Χριστουγεννιάτικες μπάλες καρύδας

  • 200 g ρικότα
  • 35 γρ τυρί cottage
  • 20 γρ πρωτεΐνη Just Whey (παγωτό βανίλια)
  • 50 γρ ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 50 γρ τριμμένη καρύδα
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • αμύγδαλα
Christmas coconut balls

Ανακατέψτε τα πάντα μαζί και τοποθετήστε τα στο ψυγείο ή στον  καταψύκτη. Από το στερεοποιημένο μείγμα σχηματίστε μπάλες και βάλτε τα αμύγδαλα μέσα. Αφήστε το μείγμα να στερεοποιηθεί ξανά. Στο τέλος, οι μπάλες καρύδας μπορούν να επικαλυφθούν με σοκολάτα.

TIP: Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μπισκότα ψήνοντας τα στο φούρνο στους 150 ° C για 30-40 λεπτά.

10. Ελβετικό ρολό σοκολάτας με τυρί cottage και σμέουρα

Συστατικά για τη ζύμη:

  • 120 γρ απλό αλεύρι (ολικής αλέσεως / όλυρα)
  • 1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml νερό
  • 4 αυγά
  • 105 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 85 g βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

Συστατικά για τη γέμιση:

  • 330 γρ τυρόπηγμα
  • 35 γρ μέλι
  • 3-5 σταγόνεςFlavordrops βανίλια
  • 50 γρ ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 30 γρ πρωτεΐνη Just whey (παγωτό βανίλια)
  • 200 γρ γιαούρτι
  •  κατεψυγμένα σμέουρα (ή άλλο φρούτο)
  • προαιρετικά: 100 γρ μαύρη σοκολάτα και 10 γρ λάδι καρύδας για την επικάλυψη σοκολάτας
Chocolate-cottage cheese Swiss roll with raspberries

Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε ζάχαρη και ανακατέψτε. Ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών ξεχωριστά. Ανακατέψτε τους κρόκους με τη σοκολάτα και μετά προσθέστε αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε νερό, όσο χρειάζεται, αλλά μην το παρακάνετε, ώστε η ζύμη να μην είναι πολύ λεπτή (λάβετε υπόψη όμως ότι δεν μπορεί να είναι και πολύ παχιά, γιατί το ελβετικό ρολό θα σπάσει όταν τυλίγεται). Τέλος, προσθέστε τα ασπράδια των αυγών. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε στους 175 ° C για 10-15 λεπτά.

Τώρα ετοιμάστε ένα κρεμώδες γλάσο στο μπλέντερ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της γέμισης (εκτός από τα σμέουρα). Μετά το ψήσιμο, βάλτε τη ζύμη σε ένα καθαρό πανί και τυλίξτε αργά. Αφήστε τη να κρυώσει. Όταν η ζύμη είναι τελείως δροσερή, ξεδιπλώστε και απλώστε πάνω τη γέμιση με τυρόπηγμα και πασπαλίστε με σμέουρα. Περιστρέψτε τη ζύμη και αφήστε την να στερεοποιηθεί. Τέλος, το ρολό μπορεί να καλυφθεί με σοκολάτα και να σερβιριστεί.  

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *