Συνταγή Fitness: Κέικ Kολοκύθας με Πεκάν

Συνταγή Fitness: Κέικ Kολοκύθας με Πεκάν

Σας αρέσουν τα πεντανόστιμα γλυκά στο φούρνο που κάνουν όλη την κουζίνα να μυρίζει υπέροχα; Είστε στο σωστό μέρος. Εδώ σας έχουμε μια συνταγή για το τέλειο κέικ του Σαββατοκύριακου. Το κύριο συστατικό του είναι η κολοκύθα, η οποία εξασφαλίζει μια ευχάριστη, ελαστική σύσταση. Διαθέτει όμως και αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης σε σκόνη για να πετύχετε τον πρωτεϊνικό σας στόχο με ευκολία. Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό.

Υλικά:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Εάν έχετε ήδη μια ψητή κολοκύθα, θα έχετε λιγότερη δουλειά να κάνετε. Αν όχι, ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Παίρνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος. Πλένουμε μια κολοκύθα Χοκάιντο και την κόβουμε στη μέση. Δεν είναι απαραίτητο να την ξεφλουδίσετε. Αφαιρούμε τους σπόρους και από τα δύο μισά, μετά τοποθετούμε την κολοκύθα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30-45 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της κολοκύθας). Αν θέλουμε να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος, μπορούμε να την κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια. Μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι η κολοκύθα έχει ψηθεί σωστά όταν είναι εντελώς μαλακή και όταν τρυπηθεί με ένα πιρούνι. Μόλις γίνει αυτό, αφήστε τη να κρυώσει και συνεχίστε με το επόμενο βήμα.

Βάζουμε την ψητή κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ και την πολτοποιούμε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα άλλα συστατικά πρωτεΐνη από αρακά, σιρόπι χουρμά, αλεύρι, νερό, κανέλα, μαγειρική σόδα, μηλόξυδο, αλεσμένους λιναρόσπορους και πεκάν. Μπορούμε να κόψουμε τους ξηρούς καρπούς από πριν σε μικρότερα κομμάτια για να κατανεμηθούν καλύτερα σε όλο το κέικ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μάζα. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια φόρμα κέικ για ψήσιμο. Αν βλέπετε ότι η ζύμη τείνει να κολλάει στο ταψί σας, ψεκάστε το με μαγειρικό λάδι. Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Μπορείτε να μάθετε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το με ένα σουβλάκι σε πολλά σημεία. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει πάνω του. Στη συνέχεια, γυρίζουμε το κέικ σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, το γαρνίρουμε με μερικά επιπλέον πεκάν, βούτυρα ξηρών καρπών ή σως ZERO.

Κέικ Kολοκύθας με Πεκάν

Διατροφική αξία

1 μερίδα χωρίς γαρνιτούρα (10 μερίδες σύνολο)

Ενεργειακή αξία260 kcal
Πρωτεΐνη 16 g
Υδατάνθρακες35,5 g
Λιπαρά5 g
Φυτικές ίνες4,5 g

Εσάς, σας αρέσει αυτό το αφράτο φθινοπωρινό κέικ ή εξακολουθείτε να προτιμάτε τη κολοκυθόσουπα;

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα social media κάνοντας tag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *