Fitness Συνταγή: Πρωτεϊνούχα ταρτάκια cheesecake

Fitness Συνταγή: Πρωτεϊνούχα ταρτάκια cheesecake

Όποιος κι αν είναι ο καιρός έξω, ένα κρύο δροσιστικό επιδόρπιο είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Και όταν έχει τέλεια γεύση και υψηλή διατροφική αξία, δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθείτε. Από την πρώτη κι όλας ματιά, αυτά τα ταρτάκια γοητεύουν με τις τρεις στρώσεις τους, οι οποίες τα κάνουν να φαίνονται περίπλοκα στην προετοιμασία. Ωστόσο, τα φαινόμενα μπορεί να απατούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να ανακατέψετε τα υλικά της κάθε στρώσης. Σας εγγυόμαστε ότι πρόκειται για ένα γλυκό που όλοι μπορούν να φτιάξουν.

Υλικά για την κάτω στρώση:

Υλικά για τη μωβ στρώση της φρουτένιας κρέμας

Υλικά για τη στρώση λευκής κρέμας

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Ας ξεκινήσουμε με την προετοιμασία του κάτω μέρους της τάρτας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά – βρώμη, βούτυρο καρύδας και σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπολ και προσθέτουμε ζεστό νερό.

Πρωτεϊνούχα ταρτάκια cheesecake - Στρώση βάσης

Καλύπτουμε το μπολ με ένα καπάκι για να ζεσταθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε όλα καλά για άλλη μια φορά και χωρίζουμε το μείγμα σε 8 ίσα μέρη. Μετά, παίρνουμε 8 φορμάκια σιλικόνης, τα οποία μπορούμε να ψεκάσουμε με λάδι για να βγάζουμε εύκολα τα γλυκά αργότερα. Τοποθετούμε μια ομοιόμορφη στρώση από το μείγμα βρώμης στον πάτο της κάθε φόρμας και την πιέζουμε προς τα κάτω. Τοποθετούμε τα έτοιμα κυπελάκια στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.

Πρωτεϊνούχα ταρτάκια cheesecake - Κάτω στρώση

Εν τω μεταξύ, μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα. Βάζουμε όλα τα υλικά –κουάρκ, κατεψυγμένα μούρα, σκόνη πρωτεΐνης με γεύση φράουλα και σιρόπι σφενδάμου– σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ χειρός ή με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.

Πρωτεϊνούχα ταρτάκια cheesecake - Φρουτένια κρέμα

Λίγο πριν γεμίσουμε τα ταρτάκια με την κρέμα, προσθέτουμε το κόμμι ξανθάνης στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Αυτό θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την τέλεια σύσταση. Μοιράζουμε την κρέμα ομοιόμορφα στα 8 φορμάκια μας και τα αφήνουμε στην κατάψυξη, αυτήν τη φορά για 20 λεπτά.

Ενώ τα ταρτάκια με την πρώτη στρώση κρέμας κρυώνουν, ετοιμάζουμε το τελευταίο μέρος, που είναι η λευκή κρέμα. Χτυπάμε όλα τα υλικά –το κουάρκ, το ελληνικό γιαούρτι και τις σταγόνες με γεύση βανίλια και μοιράζουμε ομοιόμορφα αυτό το μέρος στα στημένα φορμάκια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, αυτήν τη φορά για 90 λεπτά, και είμαστε έτοιμοι. Στο τέλος, απλώς αφαιρούμε τα παγωμένα επιδόρπια από τα φορμάκια και μπορούμε να τα σερβίρουμε.

Πρωτεϊνούχα ταρτάκια cheesecake

Ανακαλύψτε τα bestseller μας:

Διατροφική αξία

1 cupcake (8 κομμάτια συνολικά)
Eνέργεια158 kcal
Πρωτεΐνη 9 g
Υδατάνθρακες16 g
Λιπαρά6 g
Φυτικές ίνες2 g 

Εσάς σας δελεάζει αυτή η πολύχρωμη και δροσερή συνταγή, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη; Αν ναι, μπορείτε να την απολαύσετε ακόμη και ως σνακ μετά την προπόνηση.

Μη διστάσετε και μοιραστείτε μαζί μας τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *