Fitness Συνταγή: Pad Thai με Κοτόπουλο και Τζίντζερ

Fitness Συνταγή: Pad Thai με Κοτόπουλο και Τζίντζερ

Ονειρεύεστε να χαλαρώσετε σε κάποια εξωτική παραλία και να εξερευνήσετε την τοπική κουλτούρα; Θα σας φέρουμε λίγο πιο κοντά σε αυτήν την ιδέα, καθώς θα ετοιμάσουμε το πιο δημοφιλές γεύμα από τη μακρινή Ταϊλάνδη – Pad Thai με κοτόπουλο και τζίντζερ.

Υλικά για την προετοιμασία:

  • 300 g στήθος κοτόπουλου
  • 150 g φαρδιά νουντλς ρυζιού
  • 120 g καρότα (1 μεγάλο καρότο)
  • 15 g φρέσκο τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 2 αυγά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 25 ml σάλτσα ψαριού
  • 15 g ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • χυμό από ένα μοσχολέμονο

Υλικά για το γαρνίρισμα:

  • καβουρδισμένα κάσιους
  • φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Πρώτα από όλα, ρίξτε ένα λίτρο ζεστό νερό (όχι βραστό) πάνω από τα νουντλς ρυζιού και αφήστε τα να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε το καρότο και το ψιλοκόβουμε ή το τρίβουμε έτσι ώστε να έχουμε λεπτές λωρίδες, κόβουμε το κοτόπουλο σε τετράγωνα κομμάτια. Μόλις ολοκληρώσουμε αυτά τα βήματα, ανακατεύουμε τα αυγά με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα συνδυάζοντας τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη καρύδας, τη σάλτσα σόγιας και το χυμό μοσχολέμονου.

Τώρα έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα οπότε ας ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. Ξεκινήστε σωτάροντας ελαφρώς το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το καρότο, το στήθος κοτόπουλου και λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Τα τηγανίζουμε όλα μαζί με περιστασιακό ανακάτεμα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις το κρέας ψηθεί και το καρότο μαλακώσει, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα νουντλς ρυζιού και ανακατεύουμε. Δημιουργούμε έναν μικρό κύκλο στη μέση του τηγανιού και ρίχνουμε μέσα τα αυγά.

Pad Thai με Κοτόπουλο και Τζίντζερ - Εκτέλεση

Αρχικά, ανακατεύουμε χωριστά τα αυγά και όταν αρχίσουν να γίνονται πιο πυκνά το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα νουντλς. Στο τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και για άλλη μια φορά την ανακατεύουμε καλά, ώστε αυτές οι όμορφες γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους. Σερβίρουμε το Pad Thai ζεστό και το πασπαλίζουμε με μερικά καβουρδισμένα κάσιους, φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Fitness Συνταγή: Pad Thai με Κοτόπουλο και Τζίντζερ
Διατροφική αξίαγια 1 μερίδα  (μείγμα για 2 μερίδες)
Θερμίδες595
Πρωτεΐνη 45 g
Υδατάνθρακες74 g
Λιπαρά13 g

Πώς σας φαίνεται; Θα δοκιμάσετε στο σπίτι αυτό το κοτόπουλο Pad Thai πλούσιο εξωτικές γεύσεις; Αν σας άρεσε η συνταγή, μην ξεχάσετε να τη μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *