Δεν χρειάζεται να φοβάστε τη ζύμη μαγιάς. Παρόλο που η προετοιμασία μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, όλοι μπορούν να την φτιάξουν. Μόλις αποκτήσει την ιδανική συνοχή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε τα σχήματα των ντόνατς με ζελέ και να τα ψήσετε. Στη συνέχεια, εξαρτάται από εσάς το πώς θα τα διακοσμήσετε. Εμείς επιλέξαμε έναν συνδυασμό κρέμας κουάρκ και μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά για τη ζύμη:
- 150 g ψιλό αλέυρι όλυρας (+ 20 g για το πασπάλισμα)
- 120 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 50 g αλέυρι όλυρας ολικής άλεσης
- 35 g ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο
- 30 g ghee
- 1 tsp ξηρή μαγιά
- μία πρέζα αλάτι
Υλικά για τις τελευταίες πινελιές:
- 150 g κουάρκ χαμηλών λιπαρών
- 30 g πρωτεΐνη με γεύση βανίλια
- 4 tbsp Jammy Spread φράουλα
- 1 κ.σ. κραμβέλαιο
- 10 g άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης. Ανακατεύουμε 150 g αλεύρι όλυρας με 50 g αλεύρι όλυρας ολικής άλεσης, 30 g ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και μια πρέζα αλάτι. Ζεσταίνουμε το γάλα, αλλά προσέχουμε να μην γίνει πολύ καυτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 5 g ζάχαρης, την αποξηραμένη μαγιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, το προσθέτουμε στο μείγμα αλεύρου, προσθέτουμε το μαλακό ghee που πλέον έχει μαλακώσει και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Η ιδανική συνοχή έχει επιτευχθεί όταν δούμε να σχηματίζονται φυσαλίδες στη ζύμη. Αν τα χέρια σας πονάνε κατά το ζύμωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ με γάντζο για ζύμη. Αφήνουμε την έτοιμη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 2 εκατοστών και δημιουργούμε με ένα στρογγυλό κόφτη ή ένα ποτήρι μικρούς κύκλους.
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα ντόνατς σε αυτό, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους. Μόλις τα τοποθετήσουμε στο φύλλο, τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τώρα πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία. Χτυπάμε το κουάρκ με την πρωτεΐνη και διακοσμούμε τα ντόνατς με μαρμελάδα φράουλα και την κρέμα τυριού. Τέλος, πασπαλίζουμε τα πάντα με λίγη ζάχαρη άχνη.
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 ντόνατ (9 τεμάχια συνολικά) |
---|---|
Ενέργεια | 172 kcal |
Πρωτεΐνη | 8 g |
Υδατάνθρακες | 21 g |
Λιπαρά | 6 g |
Φυτικές ίνες | 1 g |
Όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να δοκιμάσουμε την πρώτη μας μπουκιά Εσείς λοιπόν, τι λέτε; Θα δοκιμάσετε αυτά τα ντόνατς;
Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο