Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ιδανική ευκαιρία για να δώσετε χαρά στον εαυτό σας ή στους κοντινούς σας ανθρώπους. Και επειδή η αγάπη περνάει από το στομάχι, αυτές οι λιχουδιές θα αποτελέσουν την ιδανική επιλογή. Τα cupcakes έχουν ένα υπέροχο ροζ χρώμα και ξεχωρίζουν για τη φανταστική γεύση τους και την υπέρχοη σύσταση. Χάρη σε αυτό, σίγουρα θα ενθουσιάσουν όλους τους λάτρεις του fitness και τους υποστηρικτές ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Υλικά για τη ζύμη:
- 240 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 130 g λεπτό αλεύρι
- 130 g λεπτό αλεύρι όλυρας ολικής άλεσης
- 60 g σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια
- 12 g baking powder
- 10 g παντζάρι σε σκόνη
- 4 κ.σ. κραμβέλαιο
- 2 αυγά
- μία πρέζα αλάτι
- σταγόνες βανίλιας για νοστιμιά
Υλικά για το γαρνίρισμα
- 200 g τυρί κουάρκ χαμηλών λιπαρών
- 35 g μαύρη σοκολάτα (90%)
- 15 g λευκή σοκολάτα για πασπάλισμα
- 10 g (1 πακέτο ) σταθεροποιητή για σαντιγί
- 5 g παντζάρι σε σκόνη
- σταγόνες βανίλιας για νοστιμιά
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C και προετοιμάζουμε μια φόρμα για muffinν, τοποθετώντας σ’ αυτήν θήκες σιλικόνης ή χάρτινες θήκες. Αν δεν έχουμε στη διάθεσή μας, λαδώνουμε τη φόρμα με σπρέι μαγειρικής. Τώρα, ας αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το μείγμα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και τα δύο διαφορετικά αλεύρου, τη σκόνη παντζαριού, τη σκόνη πρωτεΐνης, το baking powder και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι, τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα για muffins, γεμίζοντας την κάθε θήκη κατά τα ¾ περίπου. Αυτό θα πρέπει να μας δώσει περίπου 12 cupcakes.
Τοποθετούμε το ταψί με τις θήκες στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα, χρησιμοποιούμ μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγει στεγνή, μετά που τη βυθίσουμε σε ένα cupcake, τότε είναι έτοιμα. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε τα να κρυώσουν.
Ενώ τα cupcakes κρυώνουν, είναι ώρα να ετοιμάσουμε τη γαρνιτούρα. Λιώνουμε 35 g μαύρης σοκολάτας σε μια τσάντα τροφίμων από σιλικόνη, χρησιμοποιώντας είτε τον φούρνο μικροκυμάτων είτε έναν βραστήρα. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να διατηρήσει την υγρή της σύσταση. Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάζουμε το κουάρκ με τις σταγόνες βανίλιας και τη σκόνη παντζαριού (5 g). Ενσωματώνουμε την κρύα σοκολάτα και προσθέτουμε σταθεροποιητή για σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες, ώστε η κρέμα να γίνει πιο σφιχτή και πιο εύκολη στην επεξεργασία. Ανακατεύουμε τα πάντα, δοκιμαζουμε τη γεύση και τη ρυθμίζουμε προσθέτοντας περισσότερες σταγόνες γεύσης αν χρειάζεται. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη χρησιμοποιούμε για να γαρνίρουμε όλα τα cupcakes. Ολοκληρώνουμρ πασπαλίζοντας το επάνω μέρος με τριμμένη λευκή σοκολάτα και είμαστε έτοιμοι.
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 cupcake (συνολικά 12) |
---|---|
Ενέργεια | 188 kcal |
Πρωτεΐνη | 11 g |
Υδατάνθρακες | 19 g |
Λιπαρά | 7 g |
Φυτικές ίνες | 2.5 g |
Αν θέλετε να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τότε αυτή η λιχουδιά είναι μια εγγυημένη επιλογή.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο