Fitness Συνταγή: Κέικ κεφίρ με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Fitness Συνταγή: Κέικ κεφίρ με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Ούτε σε εσάς αρέσουν τα ξηρά κέικ; Τότε σας έχουμε μια έκπληξη. Αυτό το νόστιμο επιδόρπιο είναι εξαιρετικά υγρό και θα σας κερδίσει με το σαγηνευτικό άρωμά του. Ο συνδυασμός ξηρών καρπών και σοκολάτας δεν μπορεί ποτέ να πάει είναι λάθος. Και η απόδειξη είναι αυτό ακριβώς το κέικ.

Υλικά:

Υλικά για το σερβίρισμα:

Κέικ κεφίρ με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα - Υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το κεφίρ, τους αλεσμένους ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι με το baking powder και μια πρέζα αλάτι. Tα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγο. Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (70 g). Ανακατέύουμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα για κέικ, την οποία έχετε προηγουμένως ψεκάσει με σπρέι λαδιού και πασπαλίσει με αλεύρι.

Κέικ κεφίρ με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα - Εκτέλεση

Τοποθετούμ το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε υδατόλουτρο λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο καρύδας. Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε μια σακούλα τροφίμων σιλικόνης. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Κέικ κεφίρ με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Ανακαλύψτε τα bestseller μας:

Διατροφική αξία

1 μερίδα (15 κομμάτια συνολικά)

Ενέργεια160 kcal
Πρωτεΐνη 5 g
Υδατάνθρακες16 g
Λιπαρά8 g
Φυτικές ίνες2 g

Εσείς θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτό το υγρά κέικ με συνδυασμό ξηρών καρπών και σοκολάτας; Έχει εξισου υπέροχη γεύση όταν το συνδυάζετε με σάλτσα zero της αρεσκείας σας.

Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *