Συνταγή Fitness: Γλυκό πασχαλινό ψωμί με μέλι και αμύγδαλα

Συνταγή Fitness: Γλυκό πασχαλινό ψωμί με μέλι και αμύγδαλα

Τι θα ήταν το Πάσχα χωρίς ένα γευστικό γλυκό ψωμί; Σήμερα, αποφασίσαμε επίσης να προσθέσουμε πρωτεΐνη σε αυτή την έκδοση για να αυξήσουμε την περιεκτικότητά του στο συγκεκριμένο μακροσυστατικό. Eνισχυμένο με μέλι, έχει ακόμα καλύτερη γεύση από ό,τι με ζάχαρη. Τα τραγανά αμύγδαλα στην κορυφή το εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτή τη γλυκιά και αφράτη λιχουδιά;

Υλικά για το γλυκό ψωμί:

Υλικά για τις τελευταίες πινελιές:

Γλυκό Πασχαλινό Ψωμί με Μέλι και Αμύγδαλα – Υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα ή κούπα, έτσι ώστε να είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό. Θρυμματίζουμε τη μαγιά και τη ρίχνουμε στο γάλα, προσθέτουμε 15 γραμμάρια μέλι, ανακατεύουμε το μείγμα, το καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη μαγιά να κάνει τη δουλειά της. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά για να φουσκώσει η ζύμη. Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με αλάτι και σκόνη πρωτεΐνης σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ενεργή μαγιά, το υπόλοιπο μέλι, τα αυγά, το γκι, το ξύσμα λεμονιού και δημιουργούμε μια σφιχτή και απαλή ζύμη. Ένας μίξερ με ένα γάτζο για ζύμωμα μπορεί να κάνει το ζύμωμα αξιοσημείωτα πιο εύκολο. Αν δεν έχετε μίξερ, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και ένα ξύλινο κουτάλι.

Όταν η ζύμη έχει τη σωστή σύσταση, προσθέτουμε τις σταφίδες. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το μείγμα με μια πετσέτα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 90 λεπτά. Το ζυμώνουμε ξανά λίγο, πλάθουμε ένα στρογγυλό καρβέλι, το επιστρέφουμε στο μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα  και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα.

Γλυκό Πασχαλινό Ψωμί με Μέλι και Αμύγδαλα – Προετοιμασία

Όταν ο χρόνος φουσκώματος τελειώσει, μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ένα ταψί, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό, κάνουμε έναν σταυρό στη μέση και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε το ψωμί μέχρι να ροδίσει στον φούρνο, που είναι προθερμασμένος στους 180 °C. Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά. Για να μάθετε αν είναι έτοιμο, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και βάλτε το στη μέση του ψωμιού. Αν είναι καθαρό, μετά που το αφαιρέσετε, αυτό σημαίνει ότι ειναι έτοιμο. Εάν η ζύμη εξακολουθεί να κολλάει στο μαχαίρι, θα πρέπει να συνεχίσετε το ψήσιμο.

Όταν ψηθεί, περιμένουμε μέχρι να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Έχει υπέροχη γεύση από μόνη της ή μπορούμε να το αλείψουμε με βούτυρο, μαρμελάδα, πρωτεΐνη ή βούτυρο ξηρών καρπών για να εμπλουτίσουμε τη γεύση του.

Γλυκό Πασχαλινό Ψωμί με Μέλι και Αμύγδαλα

Διατροφική αξία

1 κομμάτι (12 φέτες συνολικά)

Ενέργεια214 kcal
Πρωτεΐνη 9 g
Υδατάνθρακες24 g
Λιπαρά8 g
Φυτικές ίνες5 g

Το γλυκό ψωμί είναι μια απαραίτητη λιχουδιά για το πασχαλινό τραπέζι. Ωστόσο, μπορείτε να το ψήσετε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, τις στιγμές που θέλετε να απολαύσετε ένα αφράτο, κλασικό επιδόρπιο.

Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *