Όταν η μαλακή ζύμη συναντά τα τραγανά αμύγδαλα στην επιφάνεια, δεν μπορεί τίποτα να πάει στραβά. Η προετοιμασία δεν είναι καθόλου περίπλοκη και θα ψηθεί στον φούρνο σε ελάχιστο χρόνο. Μπορείτε να το απολαύσετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ζεστό ρόφημα.
Υλικά:
- 150 g απλό αλεύρι
- 120 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 60 g ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
- 40 g ολόκληροι παπαρουνόσποροι
- 40 ml κραμβέλαιο
- 2 αυγά
- 1 and ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- μια πρέζα αλάτι
Υλικά για τις τελευταίες πινελιές:
- 80 g μαρμελάδα δαμάσκηνο (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Jammy Spread)
- 30 g νιφάδες αμυγδάλου
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον παπαρουνόσπορο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα προσεκτικά και επαρκώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί (ιδανικά σε διαστάσεις 20×20 εκ.) και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα από το κέικ. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο. Όσο είναι ακόμα ζεστό, απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα δαμάσκηνου και πασπαλίζουμε με νιφάδες αμυγδάλου. Αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως και μετά είναι έτοιμο για σερβίρσμα.
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 μερίδα (9 κομμάτια συνολικά) |
---|---|
Ενέργεια | 222 kcal |
Πρωτεΐνη | 5 g |
Υδατάνθρακες | 27 g |
Λιπαρά | 10 g |
Φυτικές ίνες | 2 g |
Αυτό το απλό και νόστιμο κέικ είναι ιδανικό για τις μέρες που θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο χωρίς να περάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο