Η ομορφιά υπάρχει στην απλότητα και αυτή η συνταγή είναι η ζωντανή απόδειξη. Δεν χρειάζεται να περιμένετε με τις ώρες στο φούρνο και να λερώνετε σωρούς πιάτων για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο γεύμα. Απλά βάλτε τα πάντα σε ένα ταψί και αφήστε το φούρνο να κάνει όλη τη δουλειά. Μόλις τελειώσει, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε αν θέλετε να κόψετε το κοτόπουλο για να έχετε περισσότερα γεύματα για όλη την εβδομάδα ή να το απολαύσετε στο τραπέζι με όλη την οικογένεια.
Θα χρειαστείτε:
- ένα ολόκληρο κοτόπουλο (το δικό μας ζύγιζε 1,3 κιλά)
- 1 κιλό πατάτες
- 350 γρ. καρότα
- 200 γρ. κόκκινα κρεμμύδια
- 150 γρ. μαϊντανό
- 150 ml νερό
- 10 κοτσάνια φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1,5 κ.γ. αλεσμένη γλυκιά πάπρικα
- αλεσμένο πιπέρι
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα καρότα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε τα χόρτα και τις πατάτες με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα, μια πρέζα Πιπέρι αλεσμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 4 κοτσάνια θυμάρι. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα πάντα στο ταψί. Αλείψτε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, πασπαλίστε με πιπέρι, αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα. Τοποθετήστε το υπόλοιπο θυμάρι στο εσωτερικό του κοτόπουλου και δέστε τα πόδια του κοτόπουλου με σπάγκο κουζίνας για να ψηθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το πάνω από τις πατάτες και τα λαχανικά και καλύψτε το με νερό.
Καλύψτε όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για μια ώρα στους 200 °C. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγξτε τουλάχιστον 2 φορές αν έχει εξατμιστεί το νερό και προσθέστε αν χρειάζεται για να μην καεί το κοτόπουλο. Ιδανικά, αλείφετε πάντα το κοτόπουλο με το ζωμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, ενεργοποιήστε τη λειτουργία γκριλ του φούρνου για να αποκτήσει το κοτόπουλο ένα χρυσαφένιο χρώμα και ψήστε για άλλα 20 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και σερβίρετε. Στο πιάτο, μην ξεχάσετε να καλύψετε το κρέας με το λίπος, που δίνει στο πιάτο την ιδανική γεύση,
Διατροφική αξία | 1 μερίδα (6 μερίδες συνολικά) |
---|---|
Θρεπτική αξία | 648 kcal |
Πρωτεΐνες | 45 g |
Υδατάνθρακες | 42 g |
Λιπαρά | 32 g |
Φυτικές ίνες | 6 g |
Όποιος αγαπά την απλότητα τόσο στις γεύσεις όσο και στη ζωή, θα λατρέψει αυτή τη συνταγή. Το τελικό πιάτο μπορεί να φυλαχτεί για την επόμενη μέρα ή μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό από το φούρνο με τους αγαπημένους σας.
Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα social media με το hashtag #gymbeam.gr
Προσθέστε ένα σχόλιο