Συνταγή Fitness: Κεμπάπ σε τορτίγια με σάλτσα σκόρδου

Συνταγή Fitness: Κεμπάπ σε τορτίγια με σάλτσα σκόρδου

Η σημερινή συνταγή είναι ιδανική για όλους όσους αγαπούν ένα τυλιχτό κεμπάπ, μια χορταστική επιλογή σε κάθε περίσταση. Η σπιτική μας εκδοχή είναι όσο το δυνατόν πιο απλή, ώστε όλοι να μπορούν να την προετοιμάσουν. Επιπλέον, περιέχει λιγότερο λίπος από τη συνηθισμένη έκδοση, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να χωρέσει στην ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη, ακόμη και όταν χάνετε βάρος. Θα λατρέψετε τον συνδυασμό κρέατος, σάλτσας σκόρδου, λαχανικών και μαλακής τορτίγιας.

Υλικά για το κεμπάπ:

  • 400 g. κρέας γαλοπούλας
  • καρύκευμα για κεμπάπ
  • 8 μικρές τορτίγιες (μπορεί χρησιμοποιήσετε και μια μεγάλη τορτίγια)
  • Ραντίτσιο
  • μαρούλι Iceberg
  • κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • λάδι σε σπρέι

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 140 g. 0% λιπαρά ελληνικό γιαούρτι
  • 2 σταγόνες λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 αγγούρι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Τυλιχτό κεμπάπ με σάλτσα σκόρδου – συστατικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της σάλτσας. Ξεπλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το αγγούρι. Το συνδυάζουμε μαζι με το ελληνικό γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι, το θρυμματισμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τυλιχτό κεμπάπ με σάλτσα σκόρδου - προετοιμασία σάλτσας

Αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί και δοκιμάζουμε μετά από 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε καρυκεύματα. Στη συνέχεια, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Το επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία του κρέατος Το κόβουμε σε μικρές λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τηγανίζουμε μέχρι οι φέτες να ροδίσουν, σε ένα τηγάνι που έχουμε ψεκάσει με σπρέι λαδιού.

Κεμπάπ με σάλτσα σκόρδου - προετοιμασία κρέατος

Στη συνέχεια, κόβουμε σε λεπτές φέτες το ραντίτσιο, το μαρούλι και το κρεμμύδι (προαιρετικά). Στη συνέχεια, συνεχίζουμε με το σερβίρισμα.

Τηγανίζουμε τις τορτίγιες για λίγο σε ένα στεγνό τηγάνι, και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι, το κρεμμύδι και το κρέας. Τέλος, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Αν έχετε μεγάλες τορτίγιες, μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο τυλιχτό κεμπάπ, αντί για πολλά μικρά.

Η συμβουλή μας: Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο εύκολη την προετοιμασία, χρησιμοποιήστε τη σάλτσα  ZERO SAUCE αντί για σάλτσα γιαουρτιού.

Κεμπάπ με σάλτσα σκόρδου

Διατροφική αξία

1 μερίδα (2 μερίδες συνολικά)

Ενέργεια665 kcal
Πρωτεΐνη 54 g
Υδατάνθρακες76 g
Λιπαρά15 g
Εδώδιμες ίνες5 g

Η προετοιμασία των κεμπάπ σε τορτίγια είναι πολύ εύκολη. Το διατροφικό προφίλ της συνταγής την καθιστά ένα ισορροπημένο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Μπορείτε ακόμη και να το βάλετε σε δοχείο γεύματος και να το πάρετε στη δουλειά.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δικές σας δημιουργίες μαζί μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *