Fitness Συνταγή: Ινδικό ψωμάκι Naan

Fitness Συνταγή: Ινδικό ψωμάκι Naan

Τα ψωμάκια Naan είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ινδικής κουζίνας. Συνήθως συνοδεύει κοτόπουλο με κάρυ ή κοτόπουλο με βούτυρο. Το δοκιμάσαμε και αποφασίσαμε να το φτιάξουμε κι εμείς και είχε παρόμοια γεύση με αυτό που τρώμε στα ινδικά εστιατόρια. Αποφασίσαμε να μην το σερβίρουμε συμβατικά και επιλέξαμε μία σαλάτα και ντιπ. Όμως, ταιριάζει πολύ και με τυρί κουάρκ. Μπορείτε να το καταναλώσετε όπως προτιμάτε.

Υλικά:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά – ψιλό αλεύρι όλυρας – αλεύρι σίτου, ξηρή μαγιά και αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί κουάρκ και το νερό ώσπου να σχηματιστεί μία συμπαγής ζύμη. Προσαρμόστε την ποσότητα του νερού ανάλογα με την πυκνότητα της ζύμης σας.

Ινδικό ψωμάκι Naan - Εκτέλεση

Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, για περίπου μία ώρα. Θα πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Χωρίστε τη ζύμη σε οκτώ μέρη και τυλίξτε τη σε λεπτά μπουρεκάκια (πρέπει να χωράνε καλά στο σκεύος σας). Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, βάζετε λίγο μαγειρικό λάδι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Όσο είναι ακόμα ζεστά, μπορείτε να αλείψετε με βούτυρο ή σκόρδο, ή να τα πασπαλίσετε με βότανα.

Τα ινδικά ψωμάκια Naan είναι πιο γευστικά όταν είναι ζεστά. Ταιριάζουν τέλεια με σαλάτες, χούμους, τυρί κουάρκ ή ντιπ.

Το δικό μας ντιπ: Ανακατέψτε 1 ελληνικό γιαούρτι, 1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι, βότανα ή άλλα υλικά που προτιμάτε.

Επίσης, μπορείτε να τα απολαύσετε και ως συνοδευτικό άλλων συνταγών.

Ινδικό ψωμάκι Naan
Διατροφική αξία Για ένα naan (8 ψωμάκια συνολικά)
Ενεργειακή αξία242 kcal
Πρωτεΐνη 12 g
Υδατάνθρακες42 g
Λιπαρά1.5 g
Φυτικές ίνες6 g

Τα Naan δεν είναι απλώς συνοδευτικό για σάλτσες. Μπορείτε να τα απολαύσετε με σαλάτα ή με ντιπ της αρεσκείας σας.

Νιώστε άνετα να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας tag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *