Fitness συνταγή: Γλυκό πόριτζ από πλιγούρι με μπανάνα και κακάο

Fitness συνταγή: Γλυκό πόριτζ από πλιγούρι με μπανάνα και κακάο

Εάν έχετε κουραστεί να εναλλάσσετε διαφορετικούς τύπους βρώμης ξανά και ξανά, ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Βάλτε στην άκρη τη βρώμη αυτή τη φορά και αντικαταστήστε το με πλιγούρι. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό πρωινό, είναι εγγυημένο ότι θα απολαύσετε ένα γευστικό και κρεμώδες πόριτζ. Και αν, όπως εμείς, το συνδυάσετε με λίγη μπανάνα, μέλι και φουντούκια, η γεύση του θα απογειωθεί.

Υλικά:

Υλικά για το στόλισμα:

Γλυκό πόριτζ από πληγούρι με μπανάνα και κακάο - Υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Αρχικά. βάζουμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα τηγάνι – άψητο πλιγούρι, σκόνη πρωτεΐνηςσπόρους τσία και σκόνη κακάο. Στη συνέχεια, κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και την προσθέτουμε στο ξηρό μείγμα.

Γλυκό πόριτζ από πληγούρι με μπανάνα και κακάο - Υλικά για το τηγάνι

Προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα, πολτοποιούμε την μπανάνα και μαγειρέψτε στη φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε το μείγμα περιστασιακά για να μην κολλήσει στο τηγάνι και όλα είναι τέλεια αναμεμειγμένα.

Μετά από 15 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να μείνει, καλυμμένο με το καπάκι του σκεύους. Αν το πόριτζ φαίνεται να είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα ή νερό για να το αραιώσουμε. Βάζουμε το μείγμα σε 2 μπολ.

Γλυκό πόριτζ από πληγούρι με μπανάνα και κακάο - Πόριτζ  πριν το στόλισμα

Στο τέλος, διακοσμούμε με φέτες ​μπανάνας, μέλι, φουντούκια και σερβίρουμε.

Γλυκό πόριτζ από πληγούρι με μπανάνα και κακάο

Διατροφική αξία

1 μερίδα (2 μερίδες συνολικά)

Ενέργεια625 kcal
Πρωτεΐνη 33 g
Υδατάνθρακες95 g
Λιπαρά9 g
Φυτικές ίνες16 g

Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε το πρωινό σας χωρίς το αγαπημένο σας πόριτζ, τότε σίγουρα θα αγαπήσετε αυτή την παραλλαγή με πλιγούρι. Θα σας κερδίσει αμέσως με τη λεπτή του γεύση και το υπέροχο άρωμα.

Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *