Σήμερα, δημιουργήσαμε ένα κέικ που είναι εύκολο στην προετοιμασία, αλλά σίγουρα δεν κάνει συμβιβασμούς στη γεύση. Το αντίθετο μάλιστα. Τη γλυκύτητα στη γεύση εγγυώνται τα μύρτιλα, η ξυλιτόλη και η πρωτεΐνη. Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η υγρασία του, η οποία εξασφαλίζεται κυρίως από το κεφίρ. Το κέικ μας συνδυάζεται θαυμάσια με καφέ ή τσάι.
Υλικά:
- 320 g ψιλό αλεύρι όλυρας
- 300 ml kefir
- 80 g λάδι
- 60 g ξυλιτόλη
- 50 g φρέσκα μύρτιλα
- 30 g σκόνη πρωτεΐνης με γεύση αλατισμένη καραμέλα
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. μπέικν πάουντερ
- Σταγόνες βανίλιας για νοστιμιά
- μία πρέζα αλάτι
- μαγειρικό σπρέι για λάδωμα της φόρμας
- αλεύρι από σιμιγδάλι για πασπάλισμα της φόρμας
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία, βγάζουμε τα αυγά και το κεφίρ από το ψυγείο. Επίσης, προετοιμάζουμε τη φόρμα bundt, λαδώνοντάς την με σπρέι μαγειρικής και πασπαλίζοντάς την με χοντρό αλεύρι ή σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια, ας αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το μείγμα, το οποίο είναι πολύ απλό. Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το κεφίρ, το λάδι, τα αυγά και τις σταγόνες γεύσης και τα ανακατεύουμε όλα καλά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά, δηλαδή το αλεύρι, την ξυλιτόλη, τη σκόνη πρωτεΐνης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Διπλώνουμε προσεκτικά τα ξηρά συστατικά στα υγρά και δημιουργούμε ένα απαλό μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα φαίνεται πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αν φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο κεφίρ.
Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και πασπαλισμένη φόρμα bundt και τη βάζουμε στον φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 175°C. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι. Και αν βγει στεγνό, μπορούμε να αφαιρέσουμε το κέικ από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για λίγο, στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Η συμβουλή μας: Πριν το σερβίρισμα, μπορείτε να περιχύσετε το κέικ με σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης .
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 μερίδα (12 μερίδα συνολικά) |
---|---|
Eνέργεια | 197 kcal |
Πρωτεΐνη | 8 g |
Υδατάνθρακες | 21 g |
Λιπαρά | 9 g |
Αν σας αρέσουν τα υγρά κέικ, αυτό το κέικ με μύρτιλα και κεφίρ θα γίνει το αγαπημένο σας.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο