Fitness Συνταγή: Ζουμερό burger κοτόπουλου με dressing αβοκάντο και γιαουρτιού

Fitness Συνταγή: Ζουμερό burger κοτόπουλου με dressing αβοκάντο και γιαουρτιού

Δυσκολεύεστε να αντισταθείτε σε όλα τα burger που εμφανίζονται στα μενού των fast food; Τότε, περιμένετε μέχρι να δοκιμάσετε αυτό το σπιτικό burger. Το κύριο συστατικό είναι το μπιφτέκι κοτόπουλου, το οποίο εξασφαλίζει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Ωστόσο, περιλαμβάνει επίσης νόστιμο dressing γιαουρτιού, αβοκάντο, λαχανικά και ένα αφράτο ψωμάκι για να ολοκληρώσει το πιάτο.

Για το μπιφτέκι θα χρειαστείτε:

  • 350 g κιμά μπούτια κοτόπουλου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο κιμά)
  • 50 g τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1 χούφτα μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το ψήσιμο του κρέατος

Για το dressing γιαουρτιού θα χρειαστείτε:

  • 100 g λευκό γιαούρτι παχύρρευστο (χρησιμοποιούμε ελληνικό λευκό γιαούρτι με 0% λιπαρά)
  • 30g ketchup
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση

Για το άλειμμα αβοκάντο θα χρειαστείτε:

  • 1 αβοκάντο
  • χυμό λεμονιού ανάλογα με τη γεύση
  • αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση

Άλλα υλικά:

  • 3 ψωμάκια burger
  • 3 χούφτες φρέσκια ρόκα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες ντομάτες
Ζουμερό burger κοτόπουλου με dressing αβοκάντο και γιαουρτιού - υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Αρχικά, ξεκινήστε την προετοιμασία του burger. Ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Πλάθετε αυτό το μείγμα σε 3 μπιφτέκια. Ζεστάνετε ένα τηγάνι με λίγο λάδι (ιδανικά σπρέι λαδιού) και σοτάρετε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Μόλις έχετε έτοιμο το κρέας, ξεκινήστε την προετοιμασία του dressing. Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι, την κέτσαπ, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιήστε το αβοκάντο και προσθέστε χυμό λεμονιού, αλάτι ή πιπέρι όσο επιθυμείτε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πράσινο άλειμμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία των ψωμιών του burger. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση κατά μήκος (μπορείτε να τα ψήσετε στεγνά σε τηγάνι).

Και τώρα μπορείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε τα burger. Αλείψτε το κάτω μισό με dressing γιαουρτιού, το πάνω μισό με άλειμμα αβοκάντο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια χούφτα ρόκα στον πάτο, βάλτε το κρέας από πάνω, μετά μερικές φέτες ντομάτα, μερικές ροδέλες κρεμμυδιού και καλύψτε με το πάνω μέρος του ψωμιού καλυμμένο με το άλειμμα αβοκάντο. Και τελειώσατε. Στη συνέχεια κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα μπιφτέκια.

Η συμβουλή μας: Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το burger θα στέκεται όταν σερβιριστεί και δεν θα καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο, βάλτε ένα ξυλάκι στη μέση.

Ζουμερό burger κοτόπουλου με dressing αβοκάντο και γιαουρτιού

Διατροφικές αξίες

1 μερίδα (3 μερίδες συνολικά)

Ενέργεια619 kcal
Πρωτεΐνη 37g
Υδατάνθρακες58g
Λίπη25g
Φυτικές ίνες7g

Ένα burger δεν χρειάζεται πάντα να έχει τη μορφή ενός εξαιρετικά επεξεργασμένου γεύματος γρήγορου φαγητού. Όταν το προετοιμάζετε στο σπίτι με υγιεινά συστατικά, μπορεί να αποτελεί τακτικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Και το καλοκαίρι, μπορείτε να το ετοιμάσετε ακόμη και στο γκριλ.

Μοιραστείτε ελεύθερα τις δημιουργίες σας μαζί μας στα social media και κάντε tag #gymbeamgr.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *