Όποιος αναζητά έμπνευση για γρήγορα γεύματα που μπορεί να μεταφέρει στο γευματοδοχείο του, πιθανότατα θέλει να τρώει υγιεινά. Σήμερα, ετοιμάσαμε αυτό το ζουμερό μείγμα με μαγιονέζα, με έναν κάπως αντισυμβατικό τρόπο. Ωστόσο, δένει τέλεια όλα τα συστατικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ένός φανταστικού γέυματος. Δείτε και μόνοι σας.
Υλικά:
- 600 g πατάτες
- 300 g στήθος κατόπουλου
- 50 g μαγιονέζα light
- 10 g παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- μαϊντανό για τη γεύση
- ελαιόλαδο σε σπρέι
- μία πρέζα αλάτι
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Μέθοδος:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας, το ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα τηγανιτής πατάτας και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα μεγαλύτερο ταψί, ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαγιονέζα.
Τοποθετούμε το έτοιμο μείγμα σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 °C και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν στην επιφάνεια. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα.
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 μερίδα (1 μερίδες συνολικά) |
---|---|
Ενέργεια | 571 kcal |
Πρωτεΐνη | 43 g |
Υδατάνθρακες | 63 g |
Λιπαρά | 15 g |
Φυτικές ίνες | 6 g |
Το ψητός στήθος κοτόπουλου με πατάτες είναι μια εξαιρετική συνταγή όπου, χάρη στη μαγιονέζα, οι γεύσεις δένουν υπέροχα και δημιουργούν μια ευχάριστη αρμονία. Μια ιδανική επιλογή για υγιεινό μεσημεριανό γεύμα.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο