Αν σας αρέσουν τα υγρά επιδόρπια, αυτό θα σας ικανοποιήσει σίγουρα. Χρησιμοποιήσαμε γαλακτοκομικά προϊόντα για τη βάση, τα οποία κάνουν το κέικ υγρό, ενώ έχει επίσης υψηλή διατροφική αξία. Και τι θα ήταν ένα επιδόρπιο χωρίς σοκολάτα, σωστά; Αυτή η γευστική λιχουδιά είναι εγγυημένο ότι θα σας κερδίσει!
Υλικά:
- 400 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 400 ml νερό
- 300 g τυρί ricotta
- 150 g σιμιγδάλι
- 120 g ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο
- 50 g μαύρη σοκολάτα
- 25 g κακάο
- 10 g ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
- 3 αυγά
- φλούδα από μισό πορτοκάλι
- λάδι καρύδας σε σπρέι για να ψεκάσετε τη φόρμα του κέικ (μπορεί να αντικατασταθεί από βούτυρο ή άλλο λίπος)
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Μέθοδος:
Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό μέχρι να βράσουν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και βράζουμε για λίγο μέχρι το μείγμα να πήξει. Αφήνουμε τον πηχτό χυλό σιμιγδαλιού να κρυώσει λίγο. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μέχρι να δημιουργηθεί ένας πλούσιος λευκός αφρός, προσθέτουμε το κακάο, την ψιλοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού (την οποία θα πρέπει να καθαρίσουμε καλά προηγουμένως) και ανακατεύουμε απαλά τον αφρό. Ανακατεύουμε σταδιακά το τυρί και τον χυλό σιμιγδαλιού, που έχει έλθει σε θερμοκρασία δωματίου – το μείγμα πρέπει να είναι λείο. Τέλος, ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Στρώνουμε σε μια φόρμα για κέικ (διαμέτρου 20 cm) ένα φύλλο λαδόκολλας ή ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Τοποθετoύμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Ελπίζουμε να το απολαύσετε!
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφικές τιμές | 1 μερίδα (10 μερίδες συνολικά) |
---|---|
Ενέργεια | 220 kcal |
Πρωτεΐνη | 9 g |
Υδατάνθρακες | 28 g |
Λίπη | 8 g |
Αν σας αρέσουν τα υγρά επιδόρπια, τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το λαχταριστό κέικ.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο