Fitness Συνταγή: Σοκολατένιο ελβετικό ρολό με κρέμα κουάρκ και μπανάνα

Fitness Συνταγή: Σοκολατένιο ελβετικό ρολό με κρέμα κουάρκ και μπανάνα

Μπορεί με την πρώτη ματιά το ελβετικό ρολό να φαίνεται περίπλοκο, όμως, δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε. Η προετοιμασία είναι πραγματικά απλή, οπότε όλοι μπορούν να το φτιάξουν χωρίς δυσκολία. Ο συνδυασμός ζύμης με κακάο και κρέμας κουάρκ, εμπλουτισμένος με φρέσκια μπανάνα, είναι απλά φανταστικός. Η επικάλυψη σοκολάτας στο τέλος, το κάνει να αγγίζει την τελειότητα.

Υλικά για το ρολό:

Υλικά για τη γέμιση:

  • 250 g μαλακό κουάρκ με χαμηλά λιπαρά
  • 100 g τυρί κρέμα
  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • Vanilla Flavour Drops αναλόγως του γούστου σας

Υλικά για τις τελευταίες πινελιές:

Σοκολατένιο ελβετικό ρολό με κρέμα κουάρκ και μπανάνα - Υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη ζύμη. Σε δύο μπολ, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στους κρόκους προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι, το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε απαλά. Στο δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να έχετε μία σφιχτή μαρέγκα. Προσεχτικά, αναμείξτε τη μαρέγκα με τους κρόκους. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί, απλώστε τη ζύμη σας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Σοκολατένιο ελβετικό ρολό με κρέμα κουάρκ και μπανάνα - Εκτέλεση

Ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστό, μεταφέρετε τη ζύμη σε μία νωπή πετσέτα, τυλίξτε σε ρολό ξεκινώντας από την πλατύτερη πλευρά και αφήστε τη ζύμη να κρυώσει, τυλιγμένη έτσι.

Όσο κρυώνει η ζύμη, προετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε το κουάρκ με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τις γλυκαντικές σταγόνες βανίλιας. Μόλις κρυώσει η ζύμη, ξετυλίγουμε προσεκτικά το ρολό. Απλώνουμε την έτοιμη κρέμα σε όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε και την μπανάνα κομμένη σε φέτες, επίσης σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα, τυλίγουμε ξανά το ρολό σφιχτά, ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά και τέλος, περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το κόψετε.

Σοκολατένιο ελβετικό ρολό με κρέμα κουάρκ και μπανάνα

Ανακαλύψτε τα bestseller μας:

Διατροφική αξία1 φέτα (15 φέτες συνολικά)
Ενεργειακή αξία111 kcal
Πρωτεΐνη 5.5 g
Υδατάνθρακες11 g
Λιπαρά5 g

Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το αφράτο ρολό με τον απογευματινό σας καφέ, ή οποιαδήποτε στιγμή έχετε διάθεσή για γλυκό.

Μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα, στο hashtag #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *