Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Συνδυάζει νόστιμο παντεσπάνι βανίλια, το οποίο γίνεται εξαιρετικά αφράτο μετά το ψήσιμο, με φράουλες και κρέμα. Αν είχατε τη δυνατότητα να περιγράψετε μία αίσθηση τελειότητας για τους γευστικούς σας κάλυκες, τότε αυτό το επιδόρπιο ίσως είναι ακριβώς αυτό. Ταιριάζει απόλυτα με τον καφέ, στο πρωινό σας, ή είναι υπέροχο ως απλό σνακ.
Υλικά για το κουρκούτι:
- 180 g ψιλό αλεύρι όλυρας
- 100 g γιαούρτι με 1.5% λιπαρά
- 90 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 70 g ξυλιτόλη
- 40 ml κραμβέλαιο
- 30 g πρωτεΐνη βανίλια
- 2 αυγά
- 1 και ½ κουταλιά της σούπας baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη γέμιση φράουλας:
- 300 g κατεψυγμένες φράουλες
- 40 g ξυλιτόλη
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο
- λίγο νερό
Υλικά για την κρέμα:
- 250 g μαλακό κουάρκ χαμηλών λιπαρών
- 200 g μασκαρπόνε
- Vanilla Flavor Drops αναλόγως του γούστου σας
Υλικά για τη γαρνιτούρα:
- φρέσκες φράουλες
- Λυοφιλοποιημένες φράουλες
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder, την ξυλιτόλη και τη σκόνη πρωτεΐνης. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Πρέπει να έχετε ένα χυλό ρευστό, όχι πολύ πηχτό. Γεμίζουμε ένα ταψί σιλικόνης για μάφινς ή μεμονωμένες φόρμες για καπκέικς, κατά τα 2/3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση φράουλας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις κατεψυγμένες φράουλες και προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 4 κουταλιές της σούπας και λίγο παραπάνω αν χρειάζεται). Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν και περάστε τον πολτό από το σουρωτήρι. Φέρτε τις φράουλες ξανά σε βρασμό και προσθέστε την ξυλιτόλη για γεύση, αναλόγως του γούστου σας. Σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με λίγο νερό και το προσθέτουμε στον πολτό φράουλας. Συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς, και όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια, πρέπει να ετοιμάσετε την κρέμα. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το κουάρκ με το μασκαρπόνε και προσθέστε Flavor Drops για γεύση. Κάπου εδώ τελειώσατε. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, τρυπήστε τα καπκέικς με ένα κουταλάκι και γεμίστε με την κρέμα φράουλας. Τέλος, επικαλύπτουμε με την κρέμα.
Εάν θέλετε τα κεκάκια σας να είναι πιο όμορφα, χρησιμοποιείστε ένα κορνέ για να εφαρμόσετε την κρέμα. Το τελευταίο βήμα είναι να τα διακοσμήσετε με τις λυοφιλοποιημένες φράουλες και με μερικές φρέσκες.
Διατροφική Αξία | 1 καπκέικ (12 στο σύνολο) |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 214 kcal |
Πρωτεΐνη | 9 g |
Υδατάνθρακες | 16 g |
Λιπαρά | 12 g |
Φυτικές ίνες | 3 g |
Εάν σας δελεάζει ο συνδυασμός ενός αφράτου κέικ με γέμιση φράουλα και γλυκιά σαντιγί, τότε πρέπει, οπωσδήποτε, να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή.
Νιώστε άνετα να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας tag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο