Όσο και αν αγαπάμε τη βρώμη, μερικές φορές, είναι απαραίτητη μια αλλαγή. Αυτή, λοιπόν, η ψητή λιχουδιά είναι μία εξαιρετική επιλογή. Η σύσταση και υφή του, θυμίζει τα υγρά, μαλακά μπράουνις, που όλοι αγαπάμε. Και όταν προσθέσετε και το φυστικοβούτυρο γίνεται ακόμα πιο νόστιμο. Μόλις ψηθεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γαρνίρετε με τα αγαπημένα σας υλικά και μετά να ενδώσετε σε αυτήν τη γευστική λιχουδιά.
Υλικά:
- 350 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 150 g λεπτές νιφάδες βρώμης
- 120 g ώριμη μπανάνα
- 60 g φυστικοβούτυρο
- 40 g φυστικοβούτυρο
- 30 g πρωτεΐνη
- 30 ml σιρόπι σφενδάμου
- 10 g κακάο
- μία πρέζα αλάτι
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη βρώμη με την πρωτεΐνη, το κακάο και μία πρέζα αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε την μπανάνα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια. Ρίχνουμε το μείγμα βρώμης σε ένα μικρό ταψί και περιχύνουμε με το φυστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. Όταν ψηθεί, μπορείτε να σερβίρετε αμέσως.
Μια συμβουλή από εμάς: Μπορείτε να γαρνίρετε με γιαούρτι, φρέσκα ή λυοφιλοποιημένα φρούτα.
Διατροφική αξία | 1 μερίδα (4 μερίδες στο σύνολο) |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 402 kcal |
Πρωτεΐνη | 19.5 g |
Υδατάνθρακες | 43 g |
Λιπαρά | 15.5 g |
Φυτικές ίνες | 6 g |
Σας αρέσει η βρώμη; Τότε πρέπει, οπωσδήποτε, να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή. Μπορείτε να αρωματίσετε, ακριβώς, σύμφωνα με το γούστο σας.
Νιώστε άνετα να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας tag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο