Προσπαθείτε να μειώσετε την πρόσληψη υδατανθράκων αλλά αγαπάτε την πίτσα; Τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή. Η βάση της ζύμης είναι ένας συνδυασμός από κουνουπίδι, αυγό και τυρί, γεγονός που την καθιστά πλούσια σε πρωτεΐνη. Και όταν την ολοκληρώνετε με όλα τα καλούδια της αρσκείας σας, έχετε μια τέλεια και θρεπτική πίτσα. Εμείς επιλέξαμε τον δοκιμασμένο συνδυασμό ντομάτας, μοτσαρέλας και προσούτο. Εσάς τι σας αρέσει να βάζετε στην πίτσα σας;
Υλικά για τη ζύμη:
- 40 g τυρί edam
- 1 μικρό κουνουπίδι (400 g)
- 1 αυγό
- μία πρέζα αλάτι
Λοιπά συστατικά
- 100 g μοτσαρέλα light
- 70 g κέτσαπ zero
- 40 g ελιές
- 30 g προσούτο
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- μια χούφτα ρόκα
- ντοματίνια για νοστιμιά
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το νερό, το χτυπάμε στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια και στύβουμε τα υγρά με τα χέρια μας. Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε μια υφασμάτινη πετσέτα για ευκολότερη στράγγιση – βάζουμε όλο το μείγμα στην πετσέτα, την τυλίγουμε και τη στύβουμε. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνό. Ανακατεύμε το κουνουπίδι με το αυγό, το ψιλοτριμμένο τυρί και μια πρέζα αλάτι. Παίρνουμε ένα ταψί, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα κουνουπιδιού σε αυτό, ώστε να μοιάζει με βάση πίτσας. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Αφαιρέστε την πίτσα, την αλείφουμε με κέτσαπ zero, προσθέτουμε φέτες μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε την πίτσα για άλλα 10 λεπτά (και πάλι στους 180°C). Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο, απλώς γαρνίρουμε με προσούτο, ντοματίνια και ρόκα και σερβίρουμε.
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 μερίδα (2 μερίδες συνολικά) |
---|---|
Ενέργεια | 321 kcal |
Πρωτεΐνη | 28 g |
Υδατάνθρακες | 11 g |
Λιπαρά | 17 g |
Φυτικές ίνες | 6 g |
Αυτή η πίτσα είναι ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, ειδικά μετά από μια προπόνηση. Εσείς θα τη μοιραζόσασταν με κάποιον ή θα την κρατούσατε όλη για τον εαυτό σας;
Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο