Τα εντσιλάδας είναι ένα πιάτο που μαρτυρά τη Μεξικάνικη καταγωγή του. Με την πρώτη ματιά, η συνταγή μπορεί να σας φανεί περίπλοκη. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απλή. Θα λατρέψετε το συνδυασμό κοτόπουλου με καρυκεύματα, τορτίγιες και νόστιμης σάλτσας ντομάτας.
Υλικά:
- 500 g στήθος κοτόπουλο (αν θέλετε να απλοποιήσετε την συνταγή ακόμα περισσότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έτοιμα στήθη κοτόπουλου σε άλμη).
- 400 g χυμός ντομάτας
- 150 g έτοιμα για κατανάλωση μαύρα φασόλια
- 150 ml νερό
- 100 g σκληρό τυρί και 30% λιπαρά
- 6 τορτίγιες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1,5 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- μία πρέζα αλεσμένο τσίλι
- αλάτι αναλόγως των προτιμήσεων σας
- Τριμμένο μαύρο πιπέρι
- φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με μία κουταλιά της σούπας λάδι, μέχρι να γίνουν διάφανα. Καθαρίζουμε το στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και πασπαλίζουμε με τσίλι, κύμινο και ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα. Βάζουμε το μαριναρισμένο κρέας στο τηγάνι που έχουμε τσιγαρίσει το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τηγανίζουμε το στήθος κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε τα μουλιασμένα φασόλια. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Τέλος, κόβουμε το κρέας σε κυβάκια και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις τορτίγιες με το έτοιμο μείγμα, τις τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε ένα μικρότερο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη. Βάζουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη πάπρικα και το χυμό ντομάτας, προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι και αφήνομε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Περιχύνουμε τις έτοιμες τορτίγιες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.
Διατροφική Αξία | 1 μερίδα (6 μερίδες συνολικά) |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 364 kcal |
Πρωτεΐνη | 32 g |
Υδατάνθρακες | 37 g |
Λιπαρά | 8 g |
Φυτικές ίνες | 8 g |
Αν είστε λάτρης της μεξικανικής κουζίνας τότε, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει.
Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας tag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο