Fitness Συνταγή: Ελβετικό Ρολό Σοκολάτας με Kρέμα απόΤυρόπηγμα & Καρύδα

Fitness Συνταγή: Ελβετικό Ρολό Σοκολάτας με Kρέμα απόΤυρόπηγμα & Καρύδα

Το ελβετικό ρολό είναι ένα επιδόρπιο με υπέροχη γεύση. Και αυτή η εκδοχή αποδείχθηκε εξαιρετική. Η βάση είναι μια αφράτη και ζουμερή ζύμη κακάο, η οποία δεν θα σπάσει κατά την κύλιση. Αυτό είναι κάτι που οι αρχάριοι σεφ σίγουρα θα εκτιμήσουν. Ετοιμάσαμε την κρέμα από τυρόπηγμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και καρύδα, ένας συνδυασμός που θα σίγουρα δώσει μια άλλη διάσταση στο ελβετικό ρολό. Και, φυσικά, η επικάλυψη σοκολάτας δεν θα μπορούσε να λείπει! Τα καβουρδισμένα κομμάτια καρύδας στην επιφάνεια είναι η τελευταία λεπτομέρεια που θα απογειώσει τη συνταγή. Εσείς τι λέτε; Θα την ετοιμάσετε;

Υλικά:

Υλικά για την κρέμα:

Υλικά για το γαρνίρισμα:

Συνταγή Fitness: Ελβετικό Ρολό Σοκολάτας με Kρέμα απόΤυρόπηγμα & Καρύδα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Οδηγίες:

Πρώτα, ας ετοιμάσουμε τη ζύμη. Χωρίζουμε τα ασπράδια αυγών από τους κρόκους και τα τοποθετούμε σε δύο διαφορετικά μπολ. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι στα ασπράδια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ρίχνουμε 50 g ξυλιτόλη στους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το baking powder και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε προσεκτικά τα χτυπημένα ασπράδια αυγών. Τώρα που η ζύμη είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ταψί με τη ζύμη σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 10–15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, παίρνουμε προσεκτικά ένα πιάτο ζύμης, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό, υγρό πανί όσο είναι ακόμα ζεστό. Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα για να γεμίσουμε το ελβετικό ρολό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρόπηγμα, τα 70 g ξυλιτόλη και την τριμμένη καρύδα.

Η συμβουλή μας: Αν θέλετε το ελβετικό ρολό να έχει ακόμα πιο έντονη γεύση καρύδας, μπορείτε να προσθέσετε πρωτεΐνη καρύδας, σταγόνες με γεύση καρύδας ή γάλα καρύδας.

Μόλις κρυώσει η ζύμη, την ξετυλίγουμε, την απλώνουμε και σταθερά την ρολάρουμε προς τα πίσω για να σχηματίσουμε ένα ρολό.

Ελβετικό Ρολό Σοκολάτας με Kρέμα απόΤυρόπηγμα & Καρύδα - Οδηγίες

Και τώρα ας ετοιμάσουμε το γαρνίρισμα. Αρχικά, παίρνουμε ένα τηγάνι, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε φέτες καρύδας. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια τις αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε σοκολάτα και λάδι καρύδας. Τα λιώνουμε, είτε σε φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω από το ρολό. Τέλος, παίρνουμε τα καβουρδισμένα chips καρύδας και πασπαλίζουμε πάνω από την επικάλυψη σοκολάτας.

Ελβετικό Ρολό Σοκολάτας με Kρέμα απόΤυρόπηγμα & Καρύδα

Διατροφικός πίνακας

1 κομμάτι (17 κομμάτια συνολικά)

Ενέργεια106 kcal
Πρωτεΐνη 6 g
Υδατάνθρακες7 g
Λίπη6 g

Πριν σερβίρουμε το ελβετικό ρολό, το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προκειμένου να αποκτήσει την τέλεια σύσταση. Και αν δεν μπορούμε να περιμένουμε, μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη, για να επισπεύσουμε τη διαδικασία.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να χρησιμοποιήσετε το hashtag #gymbeamgr.

Χωρίς κατηγορία

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *