Τα Cake pops ανήκουν στην κατηγορία των γλυκών που όχι μόνο έχουν φανταστική γεύση αλλά είναι και απίστευτα πρακτικά στο σερβίρισμα. Με την πρώτη κι όλας μπουκιά, θα αισθανθείτε τον τέλειο συνδυασμό της υγρής ζύμης με κρέμα κουάρκ, που συμπληρώνεται από επικάλυψη σοκολάτας και λυοφιλοποιημένες φράουλες. Πρέπει απλώς να δοκιμάσετε αυτόν τον συνδυασμό!
Υλικά:
- 250 g αλεύρι όλυρας ολικής αλέσεως
- 130 ml γάλα
- 70 g ξυλιτόλη
- 70 g μαύρη σοκολάτα
- 50 ml βούτυρο καρύδας
- 50 g κουάρκ χαμηλών λιπαρών
- 35 g λυοφιλοποιημένες φράουλες (20 g στο κουρκούτι, 15 g για διακόσμηση)
- 30 g σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια
- 25 g λυοφιλοποιημένα σμέρουρα
- 4 αυγά
- 1/2 baking powder
- μια πρέζα αλάτι
- Σταγόνες γεύσης για νοστιμιά
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, την πρωτεΐνη σε σκόνη, μια πρέζα αλάτι και την ξυλιτόλη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά συστατικά: το λιωμένο βούτυρο καρύδας, το γάλα και τα αυγά. Ανακατεύουμε και πάλι καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα λυοφιλοποιημένα σμέουρα.
Παίρνουμε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε αυτό. Το τοποθετούμε στον φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 170 °C και το ψήνουμε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν το μείγμα είναι έτοιμο, βυθίζουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι -αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. Αν όχι, το αφήνουμε στον φούρνο και ελέγχουμε κάθε 5 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το σπάμε σε κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κουάρκ, τις σταγόνες γεύσης και ανακατεύουμε και σχηματίζουμε 12 μπαλίτσες από το μείγμα που έχουμε δημιουργήσει. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά για να σταθεροποιηθούν. Όσο περιμένoυμε, ετοιμάζουμε την επικάλυψη, λιώνοντας τη σοκολάτα σε υδατόλουτρο σε κατσαρόλα ή σε ειδική συσκευασία σιλικόνης. Μπορούμε επίσης να τη λιώσουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις βγάλουμε τις μπαλίτσες από την κατάψυξη, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, τις πασπαλίζουμε με θρυμματισμένες λυοφιλοποιημένες φράουλες και τις τοποθετούμε στο ξυλάκι για σουβλάκι για ευκολότερο χειρισμό. Όταν τελειώσουμε με τη διακόσμηση των cake pops σας, τα καταψύχουμε για άλλα 15 λεπτά.
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 pop (12 pops συνολικά) |
---|---|
Ενέργεια | 209 kcal |
Πρωτεΐνη | 7 g |
Υδατάνθρακες | 23 g |
Λιπαρά | 9 g |
Φυτικές ίνες | 4 g |
Αν σας αρέσουν τα γλυκά με μονές μερίδες, τότε αυτά τα cake pops θα σας συναρπάσουν.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο