Ψήνετε τη ζύμη, προσθέτετε την κρέμα, την τυλίγετε και είναι έτοιμη. Σας ακούγεται υπερβολικά απλό; Και όμως είναι όντως τόσο εύκολο. Ακόμη και οι πιο αρχάριοι μπορούν να ετοιμάσουν αυτό το ρολό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ο τέλειος συνδυασμός γεύσεων. Η ζύμη κακάο πηγαίνει απλά τέλεια με το τυρί κρέμα. Ειδικά όταν υπάρχουν κομματάκια σοκολάτας μέσα σε αυτό. Αν καταφέρετε να περιμένετε και να αφήσετε το ρολό να κρυώσει πριν το καταβροχθίσετε, θα έχετε το απόλυτο δροσιστικό επιδόρπιο.
Υλικά για τη ζύμη:
- 40 g λεπτό αλεύρι σπελτ
- 40 g ξυλιτόλη
- 25 g σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
- μια πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
- 500 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 60 g μαύρη σοκολάτα
- 60 g ξυλιτόλη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη γαρνιτούρα:
- ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ας ξεκινήσουμε με τη ζύμη. Πάρτε τα αυγά και χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα ασπράδια και χτυπήστε τα μέχρι να πήξουν. Ανακατεψε νερό και ξυλιτόλη στους κρόκους και τους χτυπάτε μέχρι να έχετε ελαφρύ κρεμώδες αφρό. Στο πλάι, ανακατεύετε το κοσκινισμένο αλεύρι, κακάο, baking powder και πρωτεΐνη και ανακατεύουμε σταδιακά όλο αυτό το ξηρό μείγμα στον αφρό του κρόκου. Στο τέλος, ανακατέψτε προσεκτικά τον αφρό από τα ασπράδια των αυγών. Πάρτε ένα μεγαλύτερο ταψί, στρώστε το με χαρτί ψησίματος και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε αυτό. Ψήστε το σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 °C για περίπου 15 λεπτά. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αφαιρέστε την προσεκτικά από το ταψί και τοποθετήστε την επάνω πλευρά της σε μια καθαρή, ελαφρώς υγρή πετσέτα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος από και τυλίξτε την ζύμη μαζί με την πετσέτα και αφήστε την να κρυώσει. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε αυτό το βήμα, επειδή η ζύμη είναι αρκετά καυτή.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα για τη γέμιση. Χτυπήστε την κρέμα τυριού με ξυλιτόλη και εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις έχετε μια λεία κρέμα, ανακατεύετε μέσα τη ψιλοτριμμένη σοκολάτα σε νιφάδες. Αν θέλετε η σοκολάτα να τρίβεται πιο εύκολα και να μην λιώνει, βάλτε την πιο πριν για λίγο στην κατάψυξη.
Στη συνέχεια, ξετυλίξτε το κρύο ρολό, απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα stracciatella και τυλίξτε το ξανά προσεκτικά. Βάλτε το ρολό στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σκληρύνει και στη συνέχεια σερβίρετε. Είναι ακόμα καλύτερο αν το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα ή να το γαρνίρετε με κομμάτια αποξηραμένων φρούτων. Διαφορετικά, μπορείτε να προσθέσετε τα φρούτα στην κρέμα τυριού. ΘΑ έχει ακόμα πιο ωραία εμφάνοι!
Διατροφικές αξίες | 1 φέτα (συνολικά 16 φέτες) |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 95 kcal |
Πρωτεΐνη | 7 g |
Υδατάνθρακες | 6 g |
Λιπαρά | 4,5 g |
Φυτικές Ίνες | 1 g |
Αυτό το ρολό με τυρί κρέμα είναι ένα ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο που έχει υπέροχη εμφάνιση και είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία. Και αν το διατηρήσετε στο ψυγείο, θα χρησιμεύσει ως τέλειο δροσιστικό κέρασμα.
Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα social media κάνοντάς μας tag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο