Το πλέον παραδοσιακό Βρετανικό φαγητό fish and chips, δεν χρειάζεται να είναι ένα γρήγορο, γεμάτο λιπαρά πιάτο. Κάναμε μερικές αλλαγές και ετοιμάσαμε τα κύρια συστατικά του στο φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται σημαντικά η ποσότητα λιπαρών του πιάτου, χωρίς όμως να χάνει τίποτα από τη γεύση του. Αντίθετα, παραμένει ίδια και γίνεται, ίσως καλύτερη, καθώς αναδεικνύονται τα φυσικά αρώματα των συστατικών του. Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή με το σπιτικό ντιπ γιαουρτιού. Δεν θα το μετανιώσετε!
Υλικά για το ψάρι:
- 200 g φιλέτο μπακαλιάρου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο ψάρι)
- 30 g Ψιλό Αλεύρι Όλυρας Ολικής Άλεσης
- 20 g cornflakes (ελαφρώς θρυμματισμένα)
- 1 αυγό
- αλάτι
Υλικά για το ντιπ:
- 100 g Ελληνικό γιαούρτι 0%
- 20 g αγγουράκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- φρέσκος χυμός λεμόνι ανάλογα με το γούστο σας
- αλάτι αναλόγως του γούστου σας
- μαύρο πιπέρι αναλόγως του γούστου σας
Υλικά για τα τσιπς πατάτας:
- 300 g πατάτες
- μείγμα μπαχαρικών για ψητές πατάτες
- Ελαιόλαδο σε σπρέι
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ας ξεκινήσουμε ετοιμάζοντας τα τσιπς πατάτας. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε σχήμα τσιπς. Ύστερα, βάλτε τις σε λεκάνη με νερό και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.
Απλώστε τα πατατάκια ομοιόμορφα, σε ένα ταψί που πρώτα, έχετε στρώσει λαδόκολλα. Ψεκάστε με μαγειρικό λάδι σε σπρέι και πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών για ψητές πατάτες.
Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο αλάτι. Έπειτα, περάστε το από το αλεύρι και από τις δύο πλευρές, μετά περάστε το από το αυγό και τέλος, καλύψτε με τα κορν φλέικς.
Αρχικά, ψήστε τα πατατάκια στο φούρνο για 10 λεπτά, στους 200 °C. Στη συνέχεια, τα βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε τα ψάρια και συνεχίζετε να τα ψήνετε μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά, στην ίδια θερμοκρασία. Και οι πατάτες και το ψάρι θα πρέπει να έχουν γίνει. Αν όχι, ψήστε λίγη ώρα ακόμα.
Στο μεταξύ, όσο ακόμα ψήνονται το ψάρι και τα πατατάκια, μπορείτε να ετοιμάσετε το ντιπ. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα αγγουράκια και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Προσθέστε χυμό λεμόνι, μαύρο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατέψτε καλά, άλλη μία φορά.
Λοιπόν, αυτό ήταν. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε κάθε μπουκιά!
Διατροφική αξία | 1 μερίδα<! |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 722 kcal |
Πρωτεΐνη | 59 g |
Υδατάνθρακες | 97 g |
Λιπαρά | 9 g |
Φυτικές ίνες | 10 g |
Λοιπόν, σας εντυπωσιάσαμε με αυτήν τη βρετανική λιχουδιά. μετατρέποντάς την από γρήγορο και πρόχειρο φαγητό σε ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα;
Μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας, στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας tag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο