Σε ποιον αρέσουν τα «γυμνά» κέικ; Φυσικά, αναφερόμαστε στον τύπο κέικ που είναι «γυμνό», ώστε να μπορείτε να δείτε καθαρά όλες τις στρώσεις του. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι εμφανές με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για ένα λαχταριστό κόκκινο βελούδινο κέικ, που συμπληρώνεται τέλεια από τη γέμιση κρέμας κουάρκ. Είναι εγγυημένο ότι θα σας συναρπάσει.
Υλικά για τη ζύμη:
- 200 ml οξύφιλου γάλακτος με 1% λιπαρά
- 175 g αλεύρι όλυρας ολικής αλέσεως
- 100 g ξυλιτόλη
- 100 ml βούτυρο καρύδας χωρίς γεύση
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. παντζάρι σε σκόνη
- 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- Σταγόνες με γεύση βανίλια για νοστιμιά
Υλικά για την κρέμα:
- 400 g κουάρκ χαμηλών λιπαρών
- 30 g σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια
- 30 g ξυλιτόλη
- 100 g μαρμελάδα με γεύση φράουλα
- Σταγόνες με γεύση βανίλια για νοστιμιά
- 10g λυοφιλοποιημένα σμέουρα για γαρνίρισμα
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ξυλιτόλη και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το οξύφιλο γάλα, το λάδι καρύδας, τη σκόνη παντζαριού, το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε καλά για άλλη μια φορά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (το δικό μας ταψί είχε διάμετρο 24 cm) στρωμένο με λαδόκολλα, το τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 °C και ψήνουμε για 45 λεπτά. Μπορούμε να εκτιμήσουμε τον χρόνο ψησίματος χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα- αν βγει με το μείγμα κολλημένο πάνω της, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο. Σε αυτή την περίπτωση, ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Μόλις ψηθεί και κρυώσει το κέικ, χωρίζουμε το ύψος του σε δύο νοητά μισά και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Έτσι θα έχουμε δύο χαμηλές στρώσεις κέικ.
Ανακατεύουμε το κουάρκ, τη σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια, την ξυλιτόλη μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε Flavor Drops σύμφωνα με τις γευστικές μα προτιμήσεις. Χτυπήστε όλα τα υλικά καλά και μπορούμε να ξεκινήσουμε με τη δημιουργια στρώσεων. Απλώνουμε 50 g μαρμελάδας φράουλα στην κάτω στρώση του κέικ. Από πάνω, προσθτουμε τη μισή κρέμα, απλώνοντάς την ομοιόμορφα στην επιφάνεια.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη μισή στρώση του κέικ, απλώνοντας και πάλι την υπόλοιπη μαρμελάδα και την υπόλοιπη κρέμα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε από πάνω θρυμματισμένα λυοφιλοποιημένα σμέουρα για να διακοσμήσουμε όμορφα το κέικ. Και είναι έτοιμο! Το μόνο που απομένει είναι να το βάλουμε στο ψυγείο, να περιμένουμε να σταθεροποιηθεί λίγο και να το σερβίρουμε.
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 κομμάτι (12 κομμάτια συνολικά |
---|---|
Ενέργεια | 200 kcal |
Πρωτεΐνη | 9 g |
Υδατάνθρακες | 17 g |
Λιπαρά | 10 g |
Φυτικές ίνες | 3 g |
Αν σας αρέσουν τα λεγόμενα «γυμνά κέικ», τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτή την εκδοχή red velvet. Εντυπωσιακή και με υπέροχη γεύση.
Μην διστάσετε και μοιραστείτε μαζί μας τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom
Προσθέστε ένα σχόλιο