Fitness Συνταγή: Πίτα του Βοσκού

Fitness Συνταγή: Πίτα του Βοσκού

Από κιμά δεν φτιάχνουμε μόνο κεφτεδάκια ή σάλτσα για μακαρόνια με κιμά. Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και θα φτιάξουμε μια πεντανόστιμη λιχουδιά που ονομάζεται Πίτα του Βοσκού. Είναι ένα μείγμα κιμά με γεύση ντομάτας που συμπληρώνεται από πουρέ πατάτας που στη συνέχεια ψήνεται. Το αποτέλεσμα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα χορτάσει κάθε λάτρη του καλού φαγητού.

Υλικά:

Πίτα του Βοσκού - υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να ψηθούν πιο γρήγορα σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε με γάλα. Αν θέλετε να κάνετε πιο απαλό τον πουρέ, χρησιμοποιήστε ένα σύρμα ή ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, ψεκάστε ένα ζεστό τηγάνι με σπρέι λαδιού και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέστε το κρέας και σοτάρετε μέχρι να χάσει το ροζ χρώμα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε κέτσαπ και τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ρίχνουμε νερό. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν μαζί για περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Πίτα του Βοσκού - μίγμα κρέατος

Ετοιμάζουμε τρία μικρά ταψιά (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο). Μοιράζουμε σε αυτά όλο το μείγμα του κρέατος.

Πίτα του Βοσκού πριν το ψήσιμο

Απλώνουμε ομοιόμορφα με κουτάλι τον πουρέ πατάτας από πάνω. Τοποθετούμε τα ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για τριάντα λεπτά. Στη συνέχεια γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.

Πίτα του Βοσκού

Διατροφική αξία

1 μερίδα (3 μερίδες στο σύνολο)

Ενεργειακή αξία459 kcal
Πρωτεΐνη 17 g
Υδατάνθρακες39 g
Λιπαρά25 g
Φυτικές ίνες5 g

Αν ψάχνετε εναλλακτικούς τρόπους για το πώς να χρησιμοποιήσετε τον κιμά στις συνταγές σας, θα λατρέψετε την Πίτα του Βοσκού, που εκτός από την υπέροχη γεύση, έχει και καταπληκτική εμφάνιση κατά το σερβίρισμα.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα social media κάνοντας μας tag στο #gymbeamcom.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *