Σήμερα θα ετοιμάσουμε μια λιχουδιά που μπορούν να απολαύσουν ακόμα και οι vegans. Η βάση της νόστιμης κρεμώδους σάλτσας αποτελείται από τόφου και φυτικό γάλα. Και χάρη στα μπαχαρικά αποκτά μια πραγματικά μοναδική γεύση. Επίσης φτιάξαμε μια πρωτεϊνική μακαρονάδα για να τη συνοδεύσουμε με την υπέροχη σάλτσα για να προσθέσουμε ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη. Αυτό το κάνει ιδανικό γεύμα, για παράδειγμα, μετά από μια σκληρή προπόνηση.
Θα χρειαστούμε:
- 200 g αρακά
- 120 g ζυμαρικά πρωτεΐνης (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά από φακή ή μπιζέλια)
- 100 g τόφου
- 100 ml φυτικό γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
- 20 g διατροφική μαγιά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- χυμό ½ λεμονιού
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Προετοιμασία:
Ξεκινήστε βράζοντας ζυμαρικά πρωτεΐνης σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια, πρέπει να προετοιμάσετε τα μπιζέλια. Αν έχετε κατεψυγμένα ή φρέσκα, μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Αν είναι κονσέρβας, απλά αφαιρέστε το νερό.
Στη συνέχεια αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκομμένο τόφου και προσθέτουμε φυτικό γάλα. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε για να αποκτήσει σε μια πιο παχύρρευστη σάλτσα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μαγιά και ξανά ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι στη σάλτσα, πιπέρι και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, αναμιγνύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και τον αρακά και το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα. για γαρνιτούρα μπορείτε να βάλετε τα αγαπημένα σας μυρωδικά ή βότανα.
Διατροφικές αξίες | 1 μερίδα (2 μερίδες συνολικά) |
---|---|
Ενέργεια | 484 kcal |
Πρωτεΐνες | 43 g |
Υδατάνθρακες | 50 g |
Λιπαρά | 10 g |
Φυτικές ίνες | 11 g |
Αυτή η χορτοφαγική λιχουδιά είναι γεμάτη πρωτεΐνες και υπέροχη γεύση. Και φυσικά μιλάμε για ένα πιάτο που μπορούν να απολαύσουν όλοι, ακόμα και οι vegans.
Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα social media με tag #gymbeamgr.
Προσθέστε ένα σχόλιο