Fitness Συνταγή: Τραγανά Κράκερς με Σπόρους

Fitness Συνταγή: Τραγανά Κράκερς με Σπόρους

Σας αρέσουν οι τραγανές λιχουδιές; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα κράκερς. Η βάση αποτελείτε από πολλούς υγιεινούς σπόρους, με πολλές διαφορετικές γεύσεις. Όταν όλα αυτά ομογενοποιηθούν, έχουμε το τέλειο μείγμα. Μπορείτε να τα φάτε μόνα τους ως βραδινό σνακ, αλλά ταιριάζουν υπέροχα με σαλάτες, γκουακαμόλε, χούμους και άλλα αλείμματα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη βρώμη, τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι και τους υπόλοιπους σπόρους (ηλιόσπορους, σπόρους κολοκύθας, σπόρους κάνναβης και λιναρόσπορο). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε μία σφιχτή ζύμη.

Τραγανά Κράκερς με Σπόρους - Εκτέλεση

Στη συνέχεια, τοποθετείστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με τα δάχτυλα σας, απλώστε τη ζύμη όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C και ψήνουμε για 15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τα κράκερς, όσο είναι ακόμα ζεστά. Συνήθως κόβουμε σε τετράγωνα, αλλά μπορείτε να κόψετε και σε λωρίδες ή σε όποιο άλλο σχήμα σας αρέσει. Βάζετε το ταψί πάλι στο φούρνο για ακόμα 10-20 λεπτά, ξανά στους 180 °C. Αν έχετε πιο σφιχτή ζύμη, θα ψήσετε για περισσότερη ώρα. Αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν και σερβίρουμε με οποιοδήποτε ντιπ ή σαλάτα. Επίσης, ταιριάζουν υπέροχα με χούμους, γκουακαμόλε, ή όποιο άλειμμα σας αρέσει. Αποθηκεύστε τα κράκερς σε ένα δοχείο που σφραγίζει καλά και διατηρήστε για αρκετές εβδομάδες.

Τραγανά Κράκερς με Σπόρους
Διατροφική Αξία 1 κράκερ (συνολικά περίπου 30)
Ενεργειακή Αξία 65 kcal
Πρωτεΐνη 2,5 g
Υδατάνθρακες4 g
Λιπαρά4 g
Φυτικές ίνες1.5 g

Αν σας αρέσουν οι τραγανές λιχουδιές, τότε θα λατρέψετε αυτά τα κράκερς. Με τι θα τα απολαύσετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Μοιραστείτε ελεύθερα τις δημιουργίες σας στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας tag #gymbeamcom.

Χωρίς κατηγορία

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *