Θέλετε να δοκιμάσετε ένα νέο γλυκό πρωινό ή να έχετε ένα θρεπτικό γεύμα που θα σας κρατήσει χορτάτους; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτές τις απολαυστικές κρέπες με κρέμα από τυρί κουάρκ. Το λεπτό κουρκούτι με τη γενναιόδωρη ποσότητα γέμισης γίνεται ακόμα πιο γευστικό μετά το ψήσιμο. Και, φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις νιφάδες αμυγδάλου που προσδίδουν ένα τέλειο άρωμα σε όλο το πιάτο. Εσείς θα αντισταθείτε;
Υλικά για το κουρκούτι:
- 400 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 120 g απλό αλεύρι
- 120 g αλεύρι όλυρας ολικής αλέσεως
- 20 ml ελαιόλαδο
- 20 g ξυλιτόλη
- 2 αυγά
- μια πρέζα αλάτι
- ελαιόλαδο σε σπρέι για το τηγάνισμα
Υλικά για την κρέμα:
- 500 g τυρί κουάρκ χαμηλών λιπαρών
- 50 g ξυλιτόλη
- 30 ml σιρόπι σφενδάμου
- 1 ασπράδι αυγού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Συστατικά για το γλάσο:
- 200 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 20 g ξυλιτόλη
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τις τελευταίες πινελιές:
- 15 g νιφάδες αμυγδάλου
- φρέσκια μέντα
- 5 g ζάχαρη άχνη
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας το κουρκούτι για τις κρέπες. Ανακατεύουμε και τα δύο διαφορετικά είδη άλευρου με ξυλιτόλη και μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, το αυγό και το γάλα και χτυπάμε καλά το μείγμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Παίρνουμε ένα τηγάνι, το ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής και τηγανίζουμε τις κρέπες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε το κουάρκ με την ξυλιτόλη, το σιρόπι σφενδάμου, τα ασπράδια αυγών και το ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού. Απλώνουμε το μείγμα κουάρκ ομοιόμορφα πάνω από κάθε κρέπα. Στη συνέχεια, διπλώνουμε κάθε κρέπα στη μέση και στη συνέχεια τη διπλώνουμε ξανά για να σχηματίσουμε γεμιστά τρίγωνα. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το γλάσο αναμειγνύοντας το γάλα με την ξυλιτόλη, τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το γλάσο πάνω από τις κρέπες στο ταψί. Τέλος, τις πασπαλίζουμε με νιφάδες αμυγδάλου και τις ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τις κρέπες όσο είναι ακόμα ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και γαρνιρισμένες με φρέσκο δυόσμο.
Διατροφική αξία | 1 μερίδα (5 μερίδες συνολικά) |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 464 kcal |
Πρωτεΐνη | 30 g |
Υδατάνθρακες | 52 g |
Λιπαρά | 14 g |
Φυτικές ίνες | 5 g |
Οι ψητές κρέπες μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο πρωινό ή ένα γλυκό γεύμα. Χάρη στην πλούσια σε πρωτεΐνη κρέμα κουάρκ, είναι άκρως χορταστικές.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο