Αν σας αρέσουν οι γλυκές βάφλες, σίγουρα θα εκτιμήσετε αυτή την αλμυρή παραλλαγή. Έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη από κολοκυθάκια, η οποία είναι αρκετά υγρή και γευστική. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσετε με τι θα συνδυάσετε τις βάφλες. Ταιριάζουν υπέροχα με αυγό. Ωστόσο, συνδυάζονται ευχάριστα με σαλάτα ή ζαμπόν και τυρί στο πλάι.
Υλικά:
- 140 g κολοκυθάκια
- 130 g αλεύρι όλυρας ολικής αλέσεως
- 100 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 30 g τριμμένη παρμεζάνα
- 30 g ασπράδια αυγών σε υγρή μορφή
- 1 αυγό
- 1 κ.γ.(6 g) baking powder
- αλάτι για νοστιμιά
- μαύρο πιπέρι για νοστιμιία
- ελαιόλαδο σε σπρέι
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν (δηλαδή, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να φύγει το περιττό νερό). Στη συνέχεια, στύβουμε τα υγρά και μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, τα ασπράδια, το γάλα, την παρμεζάνα, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να δημιουργήσουμε τη ζύμη.
Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα, την ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής και ψήνουμε το ζυμάρι μέχρι να ροδίσει (περίπου 7-10 λεπτά, ανάλογα με τη βαφλιέρα) για να δημιουργήσετε βάφλες. Το μείγμα θα πρέπει να δώσει 3 βάφλες.
Ανακαλύψτε τα bestseller μας:
Διατροφική αξία | 1 βάφλα (3 βάφλες συνολικά) |
---|---|
Ενέργεια | 244 g |
Πρωτεΐνη | 15 g |
Υδατάνθρακες | 29 g |
Λιπαρά | 6 g |
Φυτικές ίνες | 7 g |
Εξαρτάται από εσάς με τι θα καλύψετε τη βάφλα- εμείς πασπαλίσαμε τη δική μας με παρμεζάνα και προσθέσαμε μια σαλάτα. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τη γεύση με σάλτσες χωρίς θερμίδες, χωρίς να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε θερμίδες.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο