Ποιος δεν λατρεύει τα γλυκά που περιέχουν σαντιγί και ικανοποιούν την επιθυμία για γλυκό, δεν βαραίνουν πολύ το στομάχι και είναι δροσιστικά τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες; Εμείς ενθουσιαστήκαμε με αυτήν τη γευστική επιλογή. Μετά την πρώτη μπουκιά, σας εγγυόμαστε ότι και εσείς θα εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες σας με αυτό το επιδόρπιο.
Υλικά:
- 200 ml κρέμα μαγειρικής με 12% λιπαρά
- 200 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 20 g ξυλιτόλη
- 15 g (σχεδόν1 κ.σ.) άμυλο καλαμποκιού
- 2 κρόκοι αυγών
- Σταγόνες βανίλιας για τη γεύση
- 10 g λυοφιλοποιημένα σμέρουα για τη διακόσμηση
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε την κρέμα και το γάλα σε μια κατσαρόλα, αλλά δεν πρέπει να τα αφήσουμε να βράσουν. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με την ξυλιτόλη, το κορν φλάουρ και τις σταγόνες βανίλιας. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να σχηματιστεί ένας πιο πυκνός αφρός. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα και την κρέμα στο μείγμα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα. Μοιράζουμε το υγρό που ετοιμάσαμε σε 3 μπολ και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί.
Ρίχνουμε βραστό νερό στο ταψί, ώστε τα μπολ να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βυθισμένα. Προσέχουμε, ωστόσο, να μην μπει το νερό μέσα στα μπολ με την κρέμα. Μεταφέρουμε προσεκτικά το ταψί με τα μπολ στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρουμε τα μπολ στο ψυγείο για μερικές ώρες. Λίγο πριν το σερβίρισμα, στολιζουμε με λυοφιλοποιημένα σμέουρα.
Διατροφικές τιμές | 1 μερίδα (συνολικά 3 μερίδες) |
---|---|
Ενέργεια | 190 kcal |
Πρωτεΐνη | 6 g |
Υδατάνθρακες | 14 g |
Λίπη | 12 g |
Φυτικές ίνες | 1 g |
Όλοι οι λάτρεις του φαγητού θα λατρέψουν αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο και το βελτιωμένο διατροφικό του προφίλ. Εκτός αυτού, όμως, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε και τους επισκέπτες σας.
Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο