Η σημερινή συνταγή για μάφινς θα ξετρελάνει όλους εκείνους που τους αρέσει να προσαρμόζουν τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε στο βασικό μείγμα, είτε πρόκειται για φρούτα, για σοκολάτα, είτε για ξηρούς καρπούς. Έχουμε επίσης προσθέσει μια συμβουλή για δύο δημοφιλείς παραλλαγές – σοκολάτα και βατόμουρο. Τα έχουμε διακοσμήσει με ελληνικό γιαούρτι, αλλά αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε και τυρί κουάρκ.
Υλικά για τη ζύμη:
- 150 g αλεύρι ολικής αλέσεως
- 100 g γάλα χαμηλών λιπαρών
- 40 g ξυλιτόλη
- 30 g πρωτεΐνη σε σκόνη (εμείς χρησιμοποιήσαμε χωρίς γεύση, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε σοκολάτα, βανίλια ή μπανάνα)
- 1 αυγό
Συστατικά για τα μάφινς σοκολάτας:
Συστατικά για τα muffins βατόμουρο:
- Συστατικά για τα μάφινς βατόμουρο:
- Flavor Drops με γεύση βανίλια
Με τι μπορείτε να γαρνίρετε τα μάφινς σας;
- Γιαούρτι, σε συνδυασμό με Flavor Drops (επιλέξαμε και αυτή την επιλογή)
- κρέμα πρωτεΐνης από τυρί κουάρκ και σκόνη πρωτεΐνης της επιλογής σας
- Σιρόπια Zero
- φρέσκα ή λυοφιλοποιημένα φρούτα
- τριμμένη σοκολάτα
- ρικότα και κρέμα από γάλα καρύδας (με ξυλιτόλη ως γλυκαντικό)
- βούτυρο ξηρών καρπών
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα, δηλαδή τα ακόλουθα: αλεύρι ολικής αλέσεως, ξυλιτόλη και πρωτεΐνη σε σκόνη. Προσθέστε το αβγό και το γάλα και ανακατέψτε τα καλά. Μοιράστε αυτό το μείγμα σε δύο μισά σε δύο διαφορετικά μπολ.
- Προσθέστε 20 g ψιλοκομμένη σοκολάτα στο ένα μισό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σταγόνες σοκολάτας αν θέλετε), κακάο και Flavor Drops με γεύση σοκολάτας όσο θέλετε, αναλόγως των προτιμήσεών σας. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε Flavor Drops με γεύση βανίλια και λυοφιλοποιημένα βατόμουρα στο άλλο μισό.
Αυτό σας δίνει 2 μείγματα – σοκολάτα από τη μία και βατόμουρο από την άλλη, αντίστοιχα τη βάση για τα muffins σοκολάτας και βατόμουρου. Αρχίστε σιγά-σιγά να τοποθετείτε αυτά τα μείγματα στις φόρμες για μάφιν. Μην τα γεμίζετε μέχρι πάνω, ιδανικά στα ¾ μέχρι πάνω. Μπορείτε να δοκιμάσετε να πειραματιστείτε με το μείγμα και να γεμίσετε μερικές από τις φόρμες για μάφινς εν μέρει με το μείγμα σοκολάτας και εν μέρει με το μείγμα βατόμουρου.
Όλη η παρτίδα θα πρέπει να φτιάξει περίπου 20 μάφινς (οι φόρμες για μάφινς είχαν διάμετρο περίπου 5 cm και βάθος 3 cm). Μόλις προσθέσετε όλο το μείγμα στη φόρμα, τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο και Ψήστε τα στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να καταλάβετε αν είναι έτοιμα, τρυπώντας τα με ένα σουβλάκι ή μια οδοντογλυφίδα. Αν η ζύμη εξακολουθεί να κολλάει πάνω της, συνεχίστε το ψήσιμο. Όταν το σουβλάκι ή η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή και η επιφάνεια έχει ροδίσει, είναι έτοιμα.
Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Εμείς επιλέξαμε έναν συνδυασμό από γιαούρτι, Flavor Drops, αποξηραμένα σμέουρα και σοκολάτα. Αλλά αν θέλετε να πάρετε τα muffins μαζί σας στη δουλειά ως σνακ, μπορείτε επίσης να τα αφήσετε σκέτα και να τα συνδυάσετε με λίγο τυρί κουάρκ και φρούτα.
Διατροφικές αξίες | 1 μάφιν σοκολάτας χωρίς γαρνιτούρα (συνολικά 10 μάφινς) |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 55 kcal |
Πρωτεΐνη | 3,5 g |
Υδατάνθρακες | 6 g |
Λιπαρά | 1,5g |
Φυτικές ίνες | 1,5g |
Διατροφικές αξίες | 1 μάφιν βατόμουρο χωρίς γαρνιτούρα (συνολικά 10 μάφινς) |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 48 kcal |
Πρωτεΐνη | 3 g |
Υδατάνθρακες | 6,5 g |
Λιπαρά | 0,7 g |
Φυτικές ίνες | 2 g |
Τα μάφινς είναι ιδανικά ως γλυκό με τον καφέ ή ως κέρασμα για τους επισκέπτες σας. Τη μια στιγμή είναι στο φούρνο και την επόμενη στο πιάτο σας.
Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα social media με tag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο